De Veluwe: de 9 mooiste natuurroutes | Alles over zomersneeuw | Prachtvogels: boek vol zorgenkindjes
Natuurshot

Natuurshot

Bekijk hier het natuurshot van deze week: een zingende blauwborst in het riet >
Roots
De 9 mooiste natuurroutes
Wandelen op de Veluwe

Uitgestrekte bossen, golvende heidevelden en avontuurlijke stuifzandgebieden; dat biedt wandelen op de Veluwe. In dit unieke natuurgebied kun je nog volop genieten van rust en ruimte. Ook spot je er nog redelijk eenvoudig herten en wilde zwijnen.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots
Boek vol zorgenkindjes
Prachtvogels

Vogelbescherming gaat vaak over abstracte getallen, maar ook over schoonheid en emotie. Sinds 2006 portretteerde journalist René de Vos 94 in Nederland en België bedreigde vogelsoorten in knap geschreven en liefdevolle teksten. Deze verhalen zijn nu gebundeld in het boek Prachtvogels.
Foto: Agami Danielle Occhiato

Roots
Roots podcast
Notenkrakers

Ken je de Roots podcast Notenkrakers al? In deze podcast nemen we je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels.

Roots
Foto van de week
Spaanse Pyreneeën

Deze mooie foto van de Spaanse Pyreneeën stuurde Erwin Derous in voor de Roots wedstrijd 'Foto van de maand'. Het thema voor deze maand én voor juli: 'Europese landschappen'. 

Advertorial
Roots
30ste editie van Be!eef, vier jij dit samen met ons?

Be!eef, voorheen 50PlusBeurs, is een dag vol entertainment, gezelligheid en inspiratie. Geniet van interactieve workshops, lezingen, presentaties en optredens op het Be!eef LIVE kunst- en cultuurpodium. Bestel vóór 12 juli je tickets voor slechts €10.

Roots
Jaarlijks natuurfenomeen in Nederland
Zomersneeuw

Sneeuw in de zomer, kan dat in Nederland? Zeker, maar dan gaat het niet om sneeuwvlokken die uit de wolken vallen. Toch bestaat het fenomeen zomersneeuw in Nederland. In twee verschillende vormen zelfs. 
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Roots Natuurfotowedstrijd 2024
Stem nu op je favoriet

Uit de bijna 5000 inzendingen voor de grote Roots Natuurfotowedstrijd 2024 selecteerde de jury 25 foto’s waarop gestemd kan worden. Aan jou de keuze: welke foto vind je het aller- allermooist?

Roots
Blog
Bijzondere mini-orchideeën

Wie de term orchideeën hoort, zal in eerste instantie waarschijnlijk denken aan hoge, fel gekleurde planten in het moeras. Maar er zijn ook soorten die juist op schrale grond leven. Of op dennennaalden of zomaar in een wegberm.
Foto: Paul Böhre

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden