6 leuke weetjes over klaprozen
Tjilp, Tjilp!

Tjilp, Tjilp!

Nu in de winkel & online: voorjaarseditie van het Vogelmagazine. Mis het niet.
Roots
Roots Natuurfotowedstrijd Publieksprijs
WAT VIND JIJ DE MOOISTE NATUURFOTO?

Voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2019 zijn 6.500 foto's ingestuurd. De jury heeft daaruit 108 foto's gekozen. Deze 108 foto’s gaan nu door naar de publieksjury. Wij van Roots zijn heel benieuwd wat jouw favoriet is. Stem nu en win een mooie prijs.

Roots
Natuurnieuws
WOLF NUMMER 2 IS OFFICIEEL

Een tweede wolf heeft zich gevestigd op de Veluwe. Dat blijkt uit monitoringsonderzoek van de Wageningen Universiteit. In de periode van 1 februari t/m 1 mei 2019 waren er in totaal zes wolven in Nederland, waaronder een in Limburg.
Foto: iStock

Roots
Natuurexpositie
DINOPOWER

Oeroude skeletten van dinosauriërs gefotografeerd tegen een diepzwarte achtergrond. Dat is wat de Duitse kunstfotograaf Christian Voigt heeft gedaan. De serie beelden zijn onder de titel Evolution t/m 24 augustus te zien in Wanrooij Gallery te Amsterdam.
Foto: Christian Voigt

Roots
Natuurkennis
6 KLAPROOSWEETJES

Ze zijn weer volop te zien: die felrode stipjes in de bermen en op de akkers. Klaprozen mogen er dan fragiel uitzien, de dappere plantjes zijn eigenlijk echte overlevers. Roots geeft 6 verrassende feiten over klaprozen.
Foto: Martine Lambrechts

Advertorial Innsbruck
WANDELEN OVER DE ALPENDENNENWEG

Rond de Tiroolse hoofdstad Innsbruck ligt de berg Patscherkofel. Een gondel brengt je snel naar bijna 2.000 meter, waar je het startpunt vindt van de Zirbenweg. Je vindt hier onder meer felgekleurde bloemen en alpenmarmotten.
Maar de belangrijkste bezienswaardigheid is de zirbe, ook wel Alpenden genoemd. De wandelroute route voert langs de grootste en oudste zirben van Europa. Sommige bomen zouden meer dan 250 jaar oud zijn. Een heerlijke wandeling die voor iedereen toegankelijk is.
Foto: Innsbruck Toerisme

Roots
Roots
Natuurwandelen
MICROVAKANTIE OP VLIELAND

De ultieme microvakantie is een dag wandelen op een waddeneiland. Op Vlieland bijvoorbeeld. Je neemt de vroege boot heen, je wandelt de Roots-route en ’s avonds vaar je weer terug. Roots-redacteur Daniël Mulder deed het. “Je keert gegarandeerd terug met een hoofd vol zeewind, waddenlicht en eilandnatuur.”
Foto: Marcel van Kammen

Roots
8X ROOTS & EEN LUNCHBON

Neem nu een abonnement op Roots en ontvang een lunchbon cadeau. Met de bon kun je kiezen uit een van de 215 gezellige lunchrooms en brasserieën in Nederland én België. Laat je na een fijne natuurwandeling trakteren op een rijkgevulde salade, een heerlijk broodje of dagverse soep.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer