De natuur in met Roots - 02 mei
Wandelavontuur

Wandelavontuur

Wandel dwars door Nederland over zand- en graspaden met het Roots Natuurpad.
Roots
Roots-lezersreis naar Noord-Spanje
WOLVEN, BEREN & WILDE KATTEN

Wolf, bruine beer en wilde kat: welke natuurliefhebber heeft ze niet op zijn of haar bucketlist staan? In Noord-Spanje maak je aan het eind van de zomer een goede kans deze dieren te zien. Zeker wanneer je meegaat met de speciale lezersreis van Roots op 28 augustus t/m 4 september 2019.
Foto: WildWatching Spain

Roots
Wat een vraag!
WAAR ZIJN DE KEMPHANEN?

Ruim een eeuw geleden waren kemphanen nog talrijk in West-Europa. Tegenwoordig broedt meer dan 95 procent ver weg op de arctische toendra. Roots-redacteur Paul Böhre zocht uit hoe dat komt. En hij vertelt waar je ze kunt zien in mei...
Foto: iStock

Roots
Live natuurfilm
WADDENTHEATER

De schitterende film WAD gaat op tournee. De natuurfilm maakt vanaf 24 augustus een tour langs twintig theaters onder de noemer Wad live. Het is een muzikale hommage, uitgevoerd door het Noordpool Orkest met regisseur Ruben Smit als verteller.

Roots
Win een camerarugzak
LEKKER DING

Roots test maandelijks outdoorspullen. Deze maand is dat een camerarugzak van Lowepro. Roots-redacteur Paul Böhre nam de Flipside Trek BP 350 AW mee naar buiten. Zijn oordeel: “Wat een lekker ding.” En leuk: Roots mag 1 exemplaar weggeven.

Advertorial
ZELL AM SEE-KAPRUN: WANDELEN DOOR BERGNATUUR

Snel met een gondel naar grote hoogte op de Zeller huisberg Schmittenhöhe. Of nog hoger, vanuit Kaprun naar de eeuwige sneeuw op de Kitzsteinhorn. Liever geheel op eigen kracht hoogtemeters bedwingen? Dat kan ook. Bijvoorbeeld op de Mitterberg, met een majestueus uitzicht over de Zeller See. Ook boeiend: een natuurwandeling met een gids die je alles vertelt over de bergflora en -fauna. Wat voor wandelaar je ook bent, in Zell am See-Kaprun kom je aan je trekken.
Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus 

Roots
Roots
Natuurfotografie praktisch
ZO FOTOGRAFEER JE MET EEN POLARISATIEFILTER

Een polarisatiefilter zorgt voor een hoger contrast, een betere kleurweergave en je kunt er hinderlijke reflecties mee tegengaan. Roots-fotoblogger Constant van Bommel vertelt hoe hij dit oranjetipje met een polarisatiefilter heeft gefotografeerd.
Foto: Constant van Bommel

Roots
8x Roots voor € 30

Neem nu een abonnement op Roots en geniet van:

  • de beste fotografietips om zelf aan de slag te gaan;
  • prachtige natuurreportages en bijzondere wandelingen;
  • bijzondere columns van boswachter André Donker en boerin Mariska ten Den.
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer