Zo gaan dieren om met verlies
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

9 trucs die filmmakers gebruiken om je bang te maken

Een avondje schrikken kan heerlijk zijn, maar niet iedereen houdt van horrorfilms. Ben jij iemand die half verstopt onder de deken meekijkt? Dan helpt het misschien om het geheim achter die griezeligheid te ontdekken.

Zo bezorgen filmmakers je nachtmerries
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsfeitjes voor bij de koffie

Begint het schooljaar overal ter wereld na de zomer?

September is aangebroken. En dat betekent dat alle scholen weer open zijn in Nederland. Begint het nieuwe schooljaar overal ter wereld op hetzelfde moment? Nee. Veel landen hebben zo hun eigen gebruiken.

Wanneer beginnen de scholen in andere landen?
 
 
 
Afbeelding
 

In samenwerking met National Geographic

Doe mee aan de National Geographic Fotowedstrijd 2024

Ben je een ambitieuze amateurfotograaf of een aanstormend fototalent en droom je ervan dat jouw foto wordt gepubliceerd in National Geographic? Dit is je kans! Stuur je allermooiste foto in en deel het verhaal erachter. De meest indrukwekkende inzending wordt beloond met een plek in het tijdschrift.

Zo doe je mee!
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

Zo helpen satellieten in de strijd tegen ontbossing

Het regenwoud wordt in snel tempo gekapt om ruimte te maken voor palmolie- en sojaplantages. Volgens André Kuipers zouden satellieten mee kunnen helpen in de strijd tegen ontbossing.

Satelliet waakt over de rimboe
 
 
 
Afbeelding
 

Was argentinosaurus de grootste dino die ooit geleefd heeft?

Met een lengte van drie stadsbussen kun je niet ontkennen dat argentinosaurus een joekel was. Maar was het echt de grootste dinosaurus die ooit geleefd heeft?

Of bestonden er grotere exemplaren?
 
 
 
Afbeelding
 

Zijn mensen anders dan andere dieren? Ecoloog Sterrin checkt

Rouwen dieren net als mensen?

De dood van een familielid of huisdier kan ons behoorlijk ontwrichten. Hebben andere dieren daar ook last van? Gorilla Koko had een kat die stierf. Voelde de gorilla hetzelfde als Sterrin, die treurt om de dood van haar hondje?

Zo rouwen dieren