Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 27 september

Rouwexpert Manu Keirse: ‘Je moet verlies niet verwérken, maar eerder overleven.’

Bij een rouwproces kan een gevoel van onmacht de kop opsteken, waarover rouwexpert Manu Keirse zegt: ‘Het is heel normaal dat je je onmachtig voelt als je over iets niets weet’. Inzicht in het rouwproces kan dus helpen, en dus nodigde hartcoherentiecoach Katrien Geeraerts Manu Keirse uit om zijn inzichten en ervaringen te delen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Altijd duizelig: wat is PPPD of Persisterende Positionele Perceptie Duizeligheid?

PPPD is een aandoening die wordt gekenmerkt door aanhoudende duizeligheidsklachten. De duizeligheid is vaak voortdurend aanwezig en wordt beïnvloed door lichaamshouding en beweging. Het kan beginnen na een aanval van draaiduizeligheid of een stoornis in het evenwichtssysteem, maar ook na een paniekaanval of hoofdletsel.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is shockwavetherapie?

Bij shockwavetherapie wordt door middel van hoogenergetische geluidsgolven het gekwetste weefsel geprikkeld, wat de doorbloeding bevordert en eventuele verkalkingen verbrijzelt. Zo wordt het natuurlijke herstelproces van het lichaam gestimuleerd.

Lees verder

Gezondheid.be

Anticonceptie: koperspiraaltje en hormoonspiraaltje

Een spiraaltje, ook wel een intra-uterine device (IUD) genoemd, is een klein, T-vormig anticonceptiemiddel dat door een arts in de baarmoeder wordt geplaatst om zwangerschap te voorkomen. Wat is het verschil in werking tussen een hormoonspiraal en een koperspiraal?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: quiche met bloemkool

Deze quiche met hoofdingrediënt bloemkool is snel klaar, goedkoop én vegetarisch! Lekker als hoofd- of bijgerecht.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven