6x mooiste wandelingen in Duitsland | Pootjesparade in beeld | De boom van het jaar
In stores now

In stores now

De nieuwe Roots - met een hoofdrol voor de bosuil - ligt nu in de winkel.
Roots
Vogelen
FLAMINGO OP TEXEL

Sinds een paar weken bivakkeert er een flamingo op Texel. Bijzonder, want deze reuzen ‘steltloper’ is nog maar een paar keer eerder op het eiland waargenomen. Er is blijkbaar voldoende eten en de tropische vogel heeft het erg naar zijn zin op de Wadden. 

Roots
Net over de grens
6x WANDELEN IN DUITSLAND

In Nederland kun je heerlijk wandelen – maar Duitsland heeft ook prachtige routes. Hét wandelseizoen is nu, tijdens de gouden herfst. Dit zijn de mooiste korte en lange wandelingen volgens zo'n 35.000 wandelaars.

Foto: Deutsches Weininstitut

Roots
Nu te zien
KLEURRIJKE VUURVLINDERS

Nu het nog relatief warm is, vliegen er nog veel vlinders. Zoals de kleine vuurvlinder. Ze zijn het talrijkst in het duingebied. Ze vallen enorm op door hun felle kleuren: fonkelend oranjerood op de voorvleugels en de achterrand van de achtervleugel.

Foto: Paul Böhre

Roots
Nummer 1
BOOM VAN HET JAAR

Niet de scheve linde in Dronten, niet de kabouterboom van Saaxumhuizen en ook niet de bakspiekereik op landgoed Twickel heeft de titel Boom van het Jaar 2019 gekregen. Die eer gaat naar de beuk te Bladel in Noord-Brabant. De boom, ook bekend als de ‘Heksenboom van Zwarte Kaat’, kreeg bijna tienduizend stemmen. En er schuilt een bijzonder verhaal achter deze boom.

Foto: Mark Kohn

Roots
Autumn leaves
FOTOGRAFEER DE HERFST

Gekleurde herfstbladeren fotograferen, een mooi onderwerp zelfs bij slecht weer. Dit is het moment om eropuit te gaan met je camera en mooie plaatjes te schieten. Kijk bijvoorbeeld hoe fotoblogger Bjorn van Lieshout dat doet en ga zelf aan de slag met zijn tips.

Roots
Pootjesparade
DIERENPOTEN IN ALLE SOORTEN

Klauwen, grijpers, flippers en plakkers. Elk dier kan met zijn poten perfect uit de voeten. En dat levert nogal wat verschillende soorten variaties op hetzelfde thema op. Lees alles over de evolutie van de verschillende dierenpoten.

Roots
Paddenstoelen
BLOG: BIJZONDERE WASPLANTEN

De orchideeën onder de paddenstoelen worden ze genoemd: de wasplaten. Omdat ze zulke prachtige kleuren en vormen hebben. Oktober is de beste tijd om de bijzondere wasplaten te vinden. Roots-redacteur Paul Böhre ging op zoek met paddenstoelenkenner Jan Meijvogel. 

Foto: Paul Böhre

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer