Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 19 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RSM niet tekortgeschoten bij late deponering jaarrekening, klant moet rekeningen betalen
RSM Nederland heeft het flink aan de stok gekregen met een bedrijvenconcern uit Valkenburg dat klant was bij het accountantskantoor. De klant wilde ruim €40.000,- aan onbetaalde rekeningen pas betalen als RSM de verantwoordelijkheid op zich nam voor de gevolgen van het te laat deponeren van een jaarrekening.
Lees verder »
Staatssecretaris en gemeenten zien niets in schrappen partnerinkomenstoets Tozo
Het aanbrengen van wijzigingen in de Tozo-regeling, zoals het uitschakelen van de partnerinkomenstoets, heeft grote uitvoeringstechnische consequenties voor gemeenten. Elke extra wijziging ten opzichte van de huidige regeling zet de gemeentelijke uitvoering verder onder druk.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis PE-training: nieuwe regels voor opdrachtgevers en ZZP’ers

Opdrachtgevers en ZZP’ers. Weet jij nog wat je moet adviseren? Wordt de webmodule per 2021 ingevoerd? En wanneer krijgt de opdrachtgever dan strafpunten? Dit en nog veel meer wordt besproken door Hans Tabak. Dit PE-event wordt je gratis aangeboden door Fiscount en Accountancy Vanmorgen.
10 december 2020 | online | 50 plaatsen | 3 PE

Meld je aan »
Kredietverstrekker denkt BMKB-C regeling impuls te kunnen geven
De stroperige BMKB-C regeling leek tot nu toe niet bepaald een succes, maar October zegt daar wat op te hebben gevonden. Door de inzet van de BMKB-C regeling te combineren met haar eigen technologie denkt het MKB-financieringsplatform nu met het Corona Snelkrediet in 24 uur duidelijkheid te kunnen geven over toekenning van een staatstgegarandeerde lening.
Lees verder »
Vragen en antwoorden over gerichte vrijstellingen en de vrije ruimte
De Belastingdienst heeft een aantal vragen beantwoord over gerichte vrijstellingen en de vrije ruimte in de werkkostenregeling.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bied jij ook straks nog toegevoegde waarde? Bekijk deze 10 stappen!

Onzekere tijden vragen om extra voorbereiding! Download nu dit stappenplan en zorg dat jij ook in de toekomst je klant toegevoegde waarde blijft bieden. Lees meer over digitalisering, tariefbepaling en jouw rol richting de klant.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Attendeer amateursportorganisaties op tijdige beschikking en betaling tegemoetkoming
Heb je amateursportorganisaties geadviseerd om de eenmalige tegemoetkoming van maximaal € 3.500 voor doorlopende lasten (niet zijnde huurverplichtingen) aan te vragen?
Lees verder »
Aanvraagtermijn doelgroepverklaring LKV weer naar 3 maanden
De aanvraagtermijn voor een doelgroepverklaring voor het loonkostenvoordeel (LKV) is weer 3 maanden in plaats van 6 maanden. Dit geldt voor dienstverbanden vanaf 1 oktober 2020.
Lees verder »
Celstraf voor belastingadviseur die Zwitserse fraudeconstructie voor thuiszorgorganisatie opzette
Een 51-jarige belastingadviseur is veroordeeld tot een celstraf van 9 maanden voor het medeplegen van valsheid in geschrifte en witwassen. De rechtbank Overijssel acht bewezen dat de belastingadviseur een frauduleuze buitenlandse constructie opzette voor twee bestuurders van een thuiszorgorganisatie
Lees verder »
PE-special
‘Gemak en kwaliteit gaan bij deze nieuwe PE-tool hand in hand‘

Vanaf 2021 gaat de PE-regeling voor MKB-accountants veranderen. Geen 40 PE-uren per jaar, maar jaarlijks een PE-portfolio. Full Finance, Interaction Groep en SRA hebben een online-PE-tool ontwikkeld waarin accountants hun PE-portfolio kunnen bijhouden en daarbij allerlei hulpmiddelen krijgen aangereikt.

Lees verder »
Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen aangenomen
De Tweede Kamer heeft de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen aangenomen. Er worden drie maatregelen uit het pensioenakkoord uitgewerkt in het wetsvoorstel.
Lees verder »
Huiseigenaren pleiten voor behoud salderingsregeling
De Vereniging Eigen Huis zegt teleurgesteld te zijn over een wetsvoorstel dat minister Wiebes van Economische Zaken onlangs naar de Tweede Kamer stuurde waarin de salderingsregeling verder wordt afgebouwd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe neem ik mijn medewerkers mee bij veranderingen binnen het accountantskantoor? 5 tips

Accountants investeren massaal in ICT. Onvermijdelijk als het gaat om het toekomstige succes van hun accountantskantoor. Deze investeringen zorgen voor een hoop veranderingen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Veilig, snel en zorgeloos elektronisch factureren met PEPPOL

Wist je dat op dit moment meer dan 80% van de facturen handmatig wordt ingevoerd? Hierdoor blijven facturen te lang liggen, ontbreekt een actueel inzicht en is het lastig te bepalen wanneer ergens actie op moet worden ondernomen. Gelukkig kan factureren tegenwoordig sneller, betrouwbaarder en goedkoper. Dankzij het internationale PEPPOL-netwerk om elektronisch mee te factureren.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondernemers pleiten voor snel perspectief voor gesloten sectoren
Grapperhaus: betere bescherming melder ongebruikelijke transactie
OPLEIDINGEN
Medewerkers meenemen in het proces van automatisering
DizzyData
1 december 2020
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten
The Legal Company
3 december 2020
Webinar: NOW-derdenverklaring + praktische Toolkit
Fiscount
8 december 2020
VACATURES
Payroll professional
CROP
Assitent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Fiscount Juristen
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN