RTV Drenthe Nieuwsbrief 02-11-2015

3 years ago


Text only:


      
02-11-15 05:11

Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld gaat het op zijn eigen manier doen


Klaas Smid wil vooral een verbindend bestuurder zijn die met de beide benen op grond staat.


Lees meer
02-11-15 05:11
COA: 150 extra mensen in het Noorden

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is het niet eens met de kritiek die er is op de organisatie. Drentse burgemeesters en Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar klagen over vertragingen. Zo gaan Assen en Gieten bijna een half jaar later open dan gepland. Toch zegt het COA het werk wel aan te kunnen.


Lees meer
02-11-15 03:11
Voedselbank krijgt eindelijk nieuwe plek in Assen

Helemaal rond is het nog niet, maar voor de Voedselbank Assen is er na jaren zoeken een nieuwe plek in zicht. Het gaat om de kelder van de voormalige Provinciale Bibliotheekcentrale aan de Brunelstraat in Assen-Oost.


Lees meer
Emmenaar vrijgesproken van reeks winkelovervallen

Een 38-jarige man uit Emmen is door de rechtbank in Groningen vrijgesproken van drie winkelovervallen en een poging tot een tasjesroof in zijn woonplaats. Tegen de man was zes jaar cel geëist.


Lees meer
Tangarine neemt nieuwe cd op in Amerika

Het Asser muziekduo Tangarine gaat hun nieuwe cd opnemen in Amerika. Sander en Arnout Brinks werken op het album samen met leden van de band Calexico.


Lees meer
Medewerkers Alescon in Hoogeveen leggen het werk neer

Medewerkers van het sociaal werkbedrijf Alescon in Hoogeveen gaan woensdag staken. Dat laat vakbond FNV weten.


Lees meer
Studenten onderzoeken plannen fietssnelweg Meppel-Zwolle

Via een speciale fietssnelweg van Meppel naar Zwolle. Geen luchtfietserij van de ChristenUnie, maar een realistisch plan. Studenten van Windesheim in Zwolle presenteerden vanochtend verschillende mogelijke routes.


Lees meer
Wie wil in Diever een restaurant beginnen zonder huur te betalen?

Meppeler ondernemer Wilco Knol is al tijden op zoek naar een exploitant voor zijn restaurant Berk en Heuvel in Diever. Maar het lukt maar niet. Daarom gooit hij het nu over een andere boeg. Een ondernemer met een goed plan mag er voor 'nop' in.


Lees meer
Beste bloemstylist Mirjan Strijker begint voor zichzelf

Drie maanden wist ze al dat ze ging winnen. Hollands Beste Bloemstylist Mirjan Strijker uit Pesse. De opnames waren afgelopen zomer, gisteravond kon ze het eindelijk iedereen vertellen.


Lees meer
FC Emmen-trainer Keizer: Eerste helft fatsoenlijk, tweede helft niet

De gemiste strafschop van Marnix Kolder vlak voor rust bij de stand van 1-2 voor Sparta was een mentaal tikje, maar niet desastreus was de mening van FC Emmen-trainer Marcel Keizer. Maar een andere verklaring voor het grote verval tussen de eerste helft en het begin van de tweede helft had de oefenmeester ook niet. "De trainer die dat weet...."


Lees meer
Achilles 1894 zakt mentaal door het ijs bij Alverna

Achilles 1894 ging in het Gelderse Wijchen hard de bietenbrug op. Tegen Alverna verloren de mannen van trainer Theo ten Caat met 7-1. De club uit Assen staat door de nederlaag één plek boven de degradatiestreep.


Lees meer
Martijn Fuhler matchwinner voor E&O in Limburg

De handballers van E&O wisten vanmiddag op de valreep te winnen in Limburg tegen Lions.


Lees meer
1F: SVBO pakt periodetitel na 'gala' tegen Rolder Boys: 9-0

SVBO won vanmiddag op eigen veld de eerste periodetitel in de 1e klasse F. Rolder Boys werd van het veld geblazen: 9-0. SVBO-trainer Rolf Veneboer sprak na afloop van een "galavoorstelling" van zijn ploeg. "Ik ben heel trots op mijn team, maar eerlijk gezegd voelt het wel dubbel. We winnen van de club waar ik heel lang heb gewerkt en ook nog eens de club uit mijn woonplaats."


Lees meer
FC Emmen spoelt bekerkater niet weg tegen Sparta: 1-3

FC Emmen heeft de kater van de pijnlijke bekeruitschakeling tegen topklasser VVSB vanmiddag niet weg kunnen spoelen tegen Sparta. In de mistige, maar goed gevulde JENS-vesting, wonnen de Rotterdammers met 1-3.


Lees meer
Emmer supermarkten ook op zondag open: nu Hoogeveen nog?

Supermarkten in de gemeente Emmen mogen vanaf vandaag elke zondag hun deuren openen. Hoogeveen is nu de enige gemeente waar de supers zondags gesloten zijn.


Lees meer
WKE winnaar eerste periode in topklasse

WKE is vanmiddag winnaar geworden van de eerste periode in de topklasse. De Emmenaren wonnen op eigen veld met 2-1 van JVC Cuijk en zijn in punten niet meer te achterhalen door de concurrentie.


Lees meer
Lees meer nieuws op onze website

Meer RTV Drenthe


App downloaden
Over ons

Nieuwsbrief


Online versie
Uitschrijven

Volg ons


      
Copyright © 2015 RTV Drenthe

Rtvdrenthe.nl

Categories: Television Media Local
Age: 14 until 18 year 31 until 64 years 19 until 30 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019