ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-12-2022
Ruben Schaken: "Ik kwam binnen en Louis van Gaal lag op de massagetafel"

Voor het afscheid van Van Gaal spraken we in ELF Voetbal NR. 12 een aantal ex-profvoetballers die onder de Hollandse meester hebben gewerkt. Ruben Schaken debuteerde in 2012 onder Louis van Gaal in het Nederlands Elftal. Zijn eerste ontmoeting met Van Gaal was er een om nooit te vergeten. "Er volgde een informeel gesprekje waarin hij iets speciaals tegen me zei".


lees verder
Messi vs. Mbappé (vs. Giroud en Alvarez): wie wordt de topscorer van het WK?

De ultieme strijd om de titel van topscorer van het WK 2022 in Qatar is losgebarsten. De twee grootste kanshebbers staan ook nog eens in de finale, dus alles ligt nog open! Het wordt een strijd tussen Kylian Mbappé en Lionel Messi, mét een getergde Olivier Giroud én Julian Alvarez op de loer. Met de grote vraag: wie pakt de titel van topscorer op het WK 2022 in Qatar? Wordt het er een van Argentinië, of van Frankrijk?

lees verder
PANNA! 71 met het PANNA! Prijzengala, hoe word je gescout door Ajax, voetbalstad Londen en onze nieuwe mascotte Sicky!

Ja! Eindelijk. PANNA! heeft zijn eigen mascotte. En wat voor één. Vanaf nu is Sicky the Goat overal te zien. In de nieuwe editie van PANNA!, nummer 71, stelt hij zich voor. Daarnaast reiken we de jaarlijkse PANNA! Awards uit, gingen we bij Ajax op bezoek om te vragen hoe je daar als jeugdspeler terechtkomt, maakten we een overzicht van alle merken van Cristiano Ronaldo en maakten we een overzicht van alle voetbalclubs in Londen.

lees verder
Wanneer, hoe laat en op welke zender kijk je de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk?

Het is zover: de ontknoping van het WK 2022 in Qatar. Helaas zat het toernooi er na de kwartfinale op voor Nederland, maar dat betekent niet dat de andere landen niet verder spelen. Na de halve finales van dinsdag en woensdag zijn nu ook de finalisten bekend: Argentinië en Frankrijk staan in de finale van het WK 2022. En hier check je wanneer, hoe laat en op welke zender je die wedstrijd kan zien.

lees verder
Interview Radjin de Haan: "Vijftig tot zeventig meter verderop zag ik het vliegtuig liggen. Of wat daarvan over was"

Voor altijd blijft hij een van de elf overlevenden van de SLM-ramp in Suriname. Het vliegtuig, met aan boord het Kleurrijk elftal, dat tijdens de landing crashte. Radjin de Haan maakte als enige zijn comeback in het betaald voetbal. Een jaar geleden vulde zijn naam plotseling menig kop van een nieuwsbericht. Hij was opgepakt op verdenking van drugsdelicten. "Ik reken op vrijspraak. Ze hebben niets gevonden en zullen niets vinden."

lees verder
Dit zijn de eerdere uitslagen tussen Argentinië en Frankrijk

De twee finalisten van het WK 2022 in Qatar zijn bekend! Argentinië - dat in de kwartfinale van Nederland won na penalty's - neemt het op tegen Frankrijk. Die twee landen ontmoeten elkaar eigenlijk helemaal niet zoveel. De finale van het WK 2022 wordt de dertiende ontmoeting tussen twee grootmachten, die allebei al tweemaal het wereldkampioenschap wonnen. Dit zijn de eerdere uitslagen tussen Argentinië en Frankrijk.

lees verder
Dwight Tiendalli: "Ik heb met veel goede trainers gewerkt, maar niemand leek op Van Gaal"

Voor het afscheid van Van Gaal spraken we in ELF Voetbal NR. 12 een aantal ex-profvoetballers die met de Hollandse meester hebben gewerkt. Dwight Tiendalli debuteerde in 2013 onder Louis van Gaal in het Nederlands elftal. Al vanaf minuut één maakte de coach een bijzondere indruk op hem. "Hij leek meer geïnteresseerd in de persoon Dwight dan in de voetballer."

lees verder
Dit zijn de vaakst geblesseerde voetballers door de jaren heen

Menig voetballer heeft tijdens hun carrière te maken met één of meerdere blessures. Hamstringklachten, een gescheurde meniscus en verzwikte enkels zijn bekende klachten in de voetbalwereld. De vaakst geblesseerde Nederlandse international? Met 238 gemiste wedstrijden is dat Arjen Robben. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van De UEFA, de FIFA en Transfermarkt.

lees verder
ELF Voetbal nummer 12: eerbetoon aan Louis van Gaal, Ajax-talenten Youri en Youri, pa en ma Gravenberch, Piet de Visser en meer!

Het WK in Qatar is zijn laatste kunststukje. Dan zwaait Louis van Gaal definitief af als trainer en gaat hij genieten van zijn pensioen. In ELF Voetbal nummer 12 een bijzonder en uitgebreid eerbetoon aan de Hollandse Meester. Daarnaast onder meer interviews met Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer, meesterscout Piet de Visser, SLM-overlevende Radjin de Haan en de ouders van Ryan Gravenberch.

lees verder