Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 20 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Ruim 1200 NBA-leden hebben inmiddels eed afgelegd
Sinds de formele vaststelling in een Verordening op de beroepseed afgelopen mei hebben ruim twaalfhonderd leden de eed afgelegd.
Lees meer
 
 
Rumoer in de maatschap 2016 (13) ‘Die hele NBA kan me gestolen worden’
‘Ben je er laatst nog uitgekomen?’ vroeg Yasin aan Paula. ‘Nee, ik denk dat ik maar eens met Meerman moet gaan praten. Hij zal er wel een verklaring voor hebben die ik over het hoofd zie.’ ‘Lijkt me een goed plan. Maar pas op dat je niet met een kluitje in het riet laat wegsturen. […]
Lees meer
 
Introductiecursus Vpb bij gemeenten en provincies 15 september 2016 | Utrecht Advertorial

Heeft u in uw functie met de Vpb bij gemeenten en provincies te maken en wilt u de basis onder de knie krijgen?
Tijdens deze cursus krijgt u in één middag inzicht in de algemene aspecten van de Vpb. U hoort aan de hand van praktijkvoorbeelden welke activiteiten fiscaal risicovol zijn en hoe u deze activiteiten fiscaal kunt beoordelen. Tevens wordt in hoofdlijnen aandacht geschonken aan grondbedrijven en Vpb.

Meer informatie ==>

 
Belastingdienst verstuurt deze week nieuwe cd-roms uitstelgegevens 2015
De Belastingdienst heeft in mei bij het verzenden van de overzichten uitstelgegevens 2015 aan belastingconsulenten incidenteel cd-roms verwisseld. Deze week zijn nieuwe cd-roms verzonden naar belastingconsulenten.
Lees meer
 
 
NOAB ontwikkelt PEB-rekentool voor accountancybranche
NOAB heeft in samenwerking met Marree & Van Uunen Belastingadviseurs een rekenmodel ontwikkeld om richting te geven aan het antwoord op de vraag of het voor een DGA aantrekkelijk is om een pensioen in eigen beheer in 2017 af te kopen, dan wel de fiscale voorziening om te zetten in een OSEB. 
Lees meer
 
 
NOB: ‘Zorgen over introductie begrip “samenwerkende groep” in Wet Vpb 1969’
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) maakt zich ernstig zorgen over de rechtsbescherming ten aanzien van de wijziging van artikel 10a Wet Vpb 1969 en de introductie van het begrip ‘samenwerkende groep’.
Lees meer
 
 
‘Stimuleren van diversiteit belangrijkste uitdaging voor bestuurders komende tien jaar’
Het stimuleren van diversiteit als de belangrijkste uitdaging voor bestuurders in de komende tien jaar. De tweede belangrijke uitdaging is het stimuleren van digitale mogelijkheden.
Lees meer
 
 
Ook Arubaanse accountants leggen beroepseed af
Tijdens de algemene ledenvergadering van de Arubaanse associatie van Accountants (AVA) hebben 21 registeraccountants de beroepseed afgelegd. Dit gebeurde in het bijzijn van de Arubaanse Minister van Financiën, Angel Bermudez. Het was de eerste keer dat de eed op het Caraïbische eiland werd afgelegd.
Lees meer
 
 
Financieel resultaat ziekenhuizen sterk verbeterd
Ondanks een stijging van de zorgkosten en bedrijfslasten is het financiële resultaat van de Nederlandse ziekenhuizen in 2015 fors verbeterd. Samen boekten de ziekenhuizen een netto resultaat van 541 miljoen euro, bijna 100 miljoen meer dan een jaar eerder.
Lees meer
 
 
EY: Wetsvoorstel Financiën versobert Bedrijfsopvolgingsregeling en leidt tot overkill
Sinds 2010 zijn de fiscale bedrijfsopvolgingsregelingen (BOR) verruimd, zodat de continuïteit van ondernemingen niet in gevaar komt door belastingheffing bij vererving of schenking van een onderneming.
Lees meer
 
Nieuwe website eVerbinding is live Contentpartner
eVerbinding heeft haar website vernieuwd. Mede door de aangekondigde verplichtstelling van de overheid is e-facturatie actueler dan ooit. Met eVerbinding als dé standaard voor e-facturatie, vond het bedrijf het dan ook de hoogste tijd om de website onder handen te nemen.
 
Social Media Opleiding
De ontwikkelingen op digitaal gebied volgen elkaar razendsnel op. Nog niet zo lang geleden waren sociale media nog een nieuwigheid voor de voorlopers. En dan met name op privégebied. Tegenwoordig zijn deze sociale kanalen echter ook voor organisaties van groot belang. Risico’s om achter te blijven, maar ook kansen om deze kanalen optimaal te benutten. […]
 
Manager RA – Velsen Vacature
Zie jij snel hoe werkprocessen beter kunnen, zowel bij klanten als binnen je eigen organisatie? Ben jij een betrokken people manager? Voor onze vestiging in Velsen zoeken wij een enthousiaste manager voor onze auditpraktijk.
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn