Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 14 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Ruim 80 miljoen aan naheffingen over BTW-fraude
De Belastingdienst is vorig jaar ruim 72.000 uur bezig geweest met 2.500 onderzoeken naar fraude met BTW. In totaal werd ruim € 80 miljoen nageheven in het kader van (carrousel)fraude, meldt staatssecretaris Wiebes (Financiën) aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
Geen transitievergoeding voor AOW’ers: discriminatie?
De Hoge Raad gaat zich buigen over de vraag of het wel terecht is dat AOW-gerechtigden bij ontslag geen transitievergoeding ontvangen. Een ontslagen werknemer heeft hierover een procedure aangespannen. Het gerechtshof in Den Bosch heeft nu aan de Hoge Raad gevraagd of er geen sprake is van leeftijdsdiscriminatie.
Lees meer
 
Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’ Advertorial

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.

Download gratis =>

 
Notarissen zien inperking verschoningsrecht niet zitten
Om belastingontduiking beter te kunnen aanpakken, is aanpassing van het verschoningsrecht voor advocaten en notarissen niet nodig. Dat schrijft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Financiën.
Lees meer
 
 
Bovag wil herinvoering bedrijfsfietsenregeling
Als het aan Bovag ligt, wordt de fiscaal gunstige bedrijfsfietsenregeling weer in het leven geroepen. De organisatie pleit ook voor het fiscaal aantrekkelijker maken van fietsgebruik voor woon-werkverkeer.
Lees meer
 
Stoomcursus Internationaal Belastingrecht (winstbelasting) Advertorial

Krijgt u regelmatig te maken met vragen rondom verrekening van bronheffingen, vaste inrichtingen in het buitenland en andere gevolgen van grensoverschrijdende activiteiten? Dan is een solide basiskennis van het internationaal belastingrecht op 6 april van Arthur Hofman geen overbodige luxe!

 
Een op vijf ZZP’ers ziet meer onwillige opdrachtgevers
Hoewel staatssecretaris Wiebes van Financiën de handhaving van de Wet DBA heeft uitgesteld, neemt de onzekerheid over opdrachten bij ZZP’ers toe. Een op de vijf heeft afgelopen jaar te maken gekregen met een of meer opdrachtgevers die liever niet meer met een zelfstandige zaken doen, blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.
Lees meer
 
 
AA-accountant is in trek
In de financiële sector is veel vraag naar de AA. Die staat op de lijst van 27 kansrijke beroepen die uitzendorganisatie Randstad jaarlijks publiceert. De AA wordt vergezeld door onder anderen docenten techniek, accountmanagers en vaklieden zoals elektromonteurs.
Lees meer
 
 
De Vries (ex-KPMG) van Bovag naar Deloitte
Bovag-directeur Bart de Vries wordt per 1 mei partner bij Deloitte. Hij heeft drie jaar bij de branchevereniging gewerkt en was daarvoor veertien jaar lang partner bij KPMG.
Lees meer
 
 
Subsidieregeling voor innovatie in duurzame visserij
Het ministerie van Economische Zaken heeft € 3,5 mln aan subsidie beschikbaar gesteld voor innovatieprojecten in de duurzame visserij. Visserijorganisaties, marktdeelnemers en samenwerkingsverbanden van die twee kunnen van 1 maart tot en met 15 mei een aanvraag indienen.
Lees meer
 
 
Vergrijzing slaat toe bij financieel advieskantoren
Bestuurders bij financiële intermediairbedrijven zijn gemiddeld 51 jaar oud, terwijl die leeftijd in het totale MKB op 47 ligt. De vergrijzing slaat toe onder financieel adviseurs: meer dan een op de drie bestuurders is 55-plus, zo meldt het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD).
Lees meer
 
 
Zwitsers tegen hervorming vennootschapsbelasting
De Zwitserse bevolking heeft in een referendum tegen een nieuwe opzet van de vennootschapsbelasting gestemd. Niet de hogere belasting vormde het grote struikelblok, maar de dure maatregelen om bedrijven daarvoor de compenseren. Dat meldt onder meer het FD.
Lees meer
 
 
‘Brexit levert accountants werk op’
Accountants in het Verenigd Koninkrijk spinnen garen bij het Brexit-proces. Dat concluderen accountantsorganisaties AAT en ACCA na een rondvraag onder Britse parlementsleden.
Lees meer
 
MKB-kredietcoach geeft ondernemer meer ‘Grip op de tent’ Contentpartner
MKB-kredietcoach lanceert tijdens de starts van de “Week van de Financiën” een whitepaper. Ondernemers die willen weten hoe zij ervoor staan, krijgen hier dankzij de whitepaper “Hoe houd ik als ondernemer grip op de tent” snel inzicht in, aldus MKB-kredietcoach.
 
Actualiteiten regelgeving accountancy Opleiding
De wet- en regelgevende instanties hebben een grote invloed op het beroep van accountant. Wat zijn de actualiteiten die daarin nu spelen? Het zijn de actualiteiten uit 2017 die met u worden besproken. Doelstelling De accountant te informeren over de actuele ontwikkelingen in de regelgeving in 2017 en de verwachtingen voor daarna op het gebied […]
 
Accountant Vacature
Probaat Accountants & Adviseurs staat haar klanten met raad en daad terzijde. Naast de reguliere zaken zoals het verwerken van boekhoudingen, samenstellen van jaarrekeningen, het opstellen van accountantsverklaringen en het verzorgen van belastingaangiftes, geven we in het bijzonder aandacht aan het optimaliseren van de administratieve organisatie van onze klanten. Wij verstrekken financiële adviezen en geven […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn