Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 15 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Rumoer in de maatschap 2016 (10) Voor geld gaan mensen over lijken
Paula had de hele middag besteed aan de analyse van de cijfers van Meerman. Ze kon er slecht tegen als ze iets opmerkelijks had gevonden, maar niet kon verklaren wat de oorzaak was. De administratie van Meerman was niet bijzonder ingewikkeld.
Lees meer
 
 
Belastingdienst keurt NOBCO-modelovereenkomst van opdracht goed
Accountants- en advieskantoor Worrell & Jetten heeft namens de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) de modelovereenkomst van opdracht voorgelegd. De Belastingdienst heeft de modelovereenkomst goedgekeurd.
Lees meer
 
Cursus Probleemloos van VAR naar DBA – 12 september 2016 | Bunnik Advertorial

Per 1 mei 2016 is de wet DBA in de plaats gekomen van de VAR. Wat verandert er voor u en uw cliënt door de invoering van de DBA?

Tijdens de cursus “Probleemloos van VAR naar DBA” worden de kansen en risico’s van de DBA besproken vanuit de invalshoeken Fiscaal, Financieel, Juridisch en HR!

Meer informatie en inschrijven >>

 
RB en NOB pleiten voor betere bereikbaarheid Belastingdienst
Uit onderzoek van RB en de NOB onder hun leden naar de relatie met de Belastingdienst blijkt de (on)bereikbaarheid van de fiscus het voornaamste pijnpunt.
Lees meer
 
 
Internetconsultatie teruggaaf BTW en milieubelasting oninbare vorderingen
Het ministerie van Financiën heeft een internetconsultatie geopend over de voorgenomen vereenvoudiging van de teruggaaf van BTW en, indien van toepassing, energiebelasting, leidingwaterbelasting of afvalstoffenbelastering, voor oninbare vorderingen.
Lees meer
 
Kom kleur bekennen bij AV! Advertorial

Nieuwsgierig uit welke kleurenmix uw persoonlijke profiel bestaat?
Op dinsdag 11 oktober a.s. organiseert AV een vaardighedenmiddag in het Postillion te Bunnik. In plenaire en parallelle sessies leert u hoe u nog meer uit uw dagelijkse praktijk haalt door het gebruik van specifieke vaardigheden. Tevens ontvangt u op de dag een rapport van uw persoonlijke DISC-profiel ter waarde van 175 euro. Prijs inclusief vroegboekkorting 250 euro. Meer weten? Ga naar onze vaardighedensite.

 
Christen Unie en PvdA willen ‘three-strikes-out-principe’ voor incassobureaus
Incassobureaus die te hoge kosten in rekening brengen, geld eisen voor niet-geleverde diensten of zelfs mensen bedreigen, krijgen na drie overtredingen en beroepsverbod van vijf jaar. Dat voorstel doen ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten en PvdA-kamerlid Keklik Yücel in een initiatiefwet die zij samen indienen.
Lees meer
 
 
Weer aanzienlijke groei export
Het volume van de goederenexport was in mei 6,2 procent groter dan in mei 2015, meldt CBS. De stijging is ongeveer hetzelfde als in de voorgaande maand.
Lees meer
 
 
Automatisch uitbreiden Serviceberichten Aanslag: 1 registratiebrief per soort belasting
De Belastingdienst gaat vanaf 1 augustus aanstaande actieve machtigingsregistraties voor Serviceberichten Aanslag 2016 automatisch uitbreiden naar 2017.
Lees meer
 
Geldvoorelkaar.nl intensiveert samenwerking met MKB-kredietcoach Contentpartner
De afgelopen weken is hard gewerkt aan een structurele samenwerking tussen MKB-kredietcoach en Geldvoorelkaar.nl. Naast een training voor alle MKB-kredietcoaches heeft inmiddels ook de eerste lunchbijeenkomst voor MKB-ondernemers plaatsgevonden onder leiding van een MKB-kredietcoach en Geldvoorelkaar.nl.
 
Jaarrekening op fiscale grondslag – Leusden Opleiding
Programma In deze cursus staan we stil bij de omzetting van de ‘commerciële’ jaarrekening naar de jaarrekening op fiscale grondslag en behandelen we de volgende onderwerpen: Eerste toepassing (stelselwijziging, schattingswijziging) Groottecriteria Minimale set van gegevens Vermelden van de grondslagen Balansonderdelen (deelnemingen, herwaarderingsreserves, herinvesteringsreserves, pensioenvoorziening, belastinglatenties enz.) Onderdelen van de winst- en verliesrekening (willekeurige afschrijvingen,  verwerking vennootschapsbelasting, […]
 
Ervaren assistent accountant voor de samenstelpraktijk Vacature
Functie-omschrijving Ons klantenpakket is divers: zowel nationale als regionale klanten van diverse omvang uit de middenmarkt, actief binnen alle marktsegmenten. Dit betekent dat er van jou verwacht wordt dat je een brede interesse hebt en kunt inspelen op de behoeftes van verschillende type klanten. Als ervaren assistent verleen je administratieve diensten en stel je jaarrekeningen […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn