Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 12 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Rumoer in de maatschap 2016 (7) Christa, zijn oude liefde
Paula liet haar hond uit in het stadspark. Een koele ochtendbries streek langs haar gezicht. Ze dacht aan gisteren. Ze had Marco eerst willen vragen of er ook bijzondere dingen waren gebeurd de afgelopen tijd. Maar uiteindelijk was ze daar niet aan toegekomen. Ze had nog wel even met Yasin naar de spreadsheet gekeken, maar […]
Lees meer
 
 
In hoeverre staat artikel 10a Wet Vpb onder druk?
De Hoge Raad stelt een prejudiciële vraag in een zaak over de renteaftrekbeperking bij een Nederlandse houdstermaatschappij binnen een Zweeds concern. Binnen het concern is namelijk een constructie opgetuigd om een concernvennootschap van de Italiaanse beurs te halen.
Lees meer
 
Cursus Probleemloos van VAR naar DBA – 12 september 2016 | Bunnik Advertorial

Per 1 mei 2016 is de wet DBA in de plaats gekomen van de VAR. Wat verandert er voor u en uw cliënt door de invoering van de DBA?

Tijdens de cursus “Probleemloos van VAR naar DBA” worden de kansen en risico’s van de DBA besproken vanuit de invalshoeken Fiscaal, Financieel, Juridisch en HR!

Meer informatie en inschrijven >>

 
NBA: Wijzigingen in HRA 2016 voor de MKB-accountant
Voor accountants die alleen samenstellingsopdrachten uitvoeren, bevat de HRA bundel 2016 twee wijzigingen.
Lees meer
 
 
Jaschenka van Hout RA maakt overstap van Flynth naar V&A
Drs Jaschenka van Hout RA is vertrokken bij Flynth en gaat bij V&A accountants-adviseurs aan de slag. Hier gaat zij zich hoofdzakelijk richten op de compliance werkzaamheden voor accountantsorganisaties.
Lees meer
 
Nieuwe Accountancy verandert alles Advertorial

Ambitieuze accountants gebruiken Exact Cloud Business Software

Wil je volledig betrokken zijn bij je klanten? Wil je dag en nacht voor ze klaar staan? Wil je hun toekomst én die van jezelf veiligstellen? Dan ben je klaar voor Nieuwe Accountancy. Onze kwaliteitssoftware en ondersteuning stellen jou én je klanten in staat om te groeien.

Start vandaag nog met Nieuwe Accountancy

 
14% DGA’s met PEB wint geen advies in over afkoop PEB
Van de DGA’s die pensioen (gedeeltelijk) in eigen beheer opbouwen, raadpleegt 14% niemand om advies in te winnen over de voorgestelde afschaffing van PEB. 
Lees meer
 
 
AFM waarschuwt voor risico’s maximale hypotheek
De AFM wijst hypotheekadviseurs en huizenkopers op een tweetal risico’s die kunnen ontstaan als er maximaal wordt geleend voor de woning.
Lees meer
 
 
Belastingdienst verstuurt ten onrechte betalingsherinnering na aanvragen betalingsregeling
Bij particulieren die het formulier “Verzoek betalingsregeling of kwijtschelding voor particulieren” na 1 mei 2016 hebben gebruikt, kan er ten onrechte een herinnering op de deurmat vallen dat zij het (hele) bedrag moeten betalen.
Lees meer
 
 
Kabinet maakt nog geen keuze toekomst pensioenstelsel
Het kabinet heeft verschillende mogelijkheden gepresenteerd om het stelsel van aanvullende pensioenen beter aan te laten sluiten bij de arbeidsmarkt van de 21ste eeuw. Het is aan het volgende kabinet om knopen door te hakken.
Lees meer
 
 
Samenstellen RvB steeds groter obstakel voor bedrijven
Het samenstellen van een Raad van Bestuur die in staat is de onderneming te navigeren in een internationale omgeving die almaar volatieler wordt en in hoog tempo verandert, vormt voor veel bedrijven een steeds groter obstakel.
Lees meer
 
 
Belastingdienst betaalt toeslagen dubbel uit aan nabestaanden
De Belastingdienst heeft op 30 juni en 4 juli de definitieve toeslagen dubbel uitbetaald aan nabestaanden.
Lees meer
 
Kim Spinder: Slimmer online samenwerken, stoppen met mailen Contentpartner
Op het einde van de dag heb je weer het gevoel dat je niet hebt gedaan wat je je had voorgenomen. Omdat die inbox maar blijft vollopen met e-mail, die je constant afleidt van je werk. En ’s avonds thuis werk je de achterstallige mail dan maar weg. Moeten we er niet gewoon eens mee […]
 
Jaarrekening op fiscale grondslag – Leusden Opleiding
Programma In deze cursus staan we stil bij de omzetting van de ‘commerciële’ jaarrekening naar de jaarrekening op fiscale grondslag en behandelen we de volgende onderwerpen: Eerste toepassing (stelselwijziging, schattingswijziging) Groottecriteria Minimale set van gegevens Vermelden van de grondslagen Balansonderdelen (deelnemingen, herwaarderingsreserves, herinvesteringsreserves, pensioenvoorziening, belastinglatenties enz.) Onderdelen van de winst- en verliesrekening (willekeurige afschrijvingen,  verwerking vennootschapsbelasting, […]
 
(Beginnend) Controleleider voor de Controlepraktijk Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs/Boon Registeraccountants betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn