Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 13 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Rumoer in de maatschap 2016 (8) Je bent racistisch, Roderik
Roderik gaf een stoot met zijn keu. Zijn witte bal tikte de rode zachtjes aan. ‘Ben je al wat wijzer geworden?’ vroeg Koen. ‘Nee, nog niet echt’, zei Roderik. ‘Misschien is er uiteindelijk toch niets aan de hand. En falen jullie systemen. Je weet hoe ik erover denk.’
Lees meer
 
 
NBA verlengt consultatieperiode discussienota fraude
De NBA verlengt de consultatieperiode voor de discussienota fraude tot 1 augustus 2016. De NBA wil zo nog meer belanghebbenden de gelegenheid geven om op de nota te reageren. Het document gaat over de rol van accountants bij de aanpak en bestrijding van fraude.
Lees meer
 
Kom kleur bekennen bij AV! Advertorial

Nieuwsgierig uit welke kleurenmix uw persoonlijke profiel bestaat?
Op dinsdag 11 oktober a.s. organiseert AV een vaardighedenmiddag in het Postillion te Bunnik. In plenaire en parallelle sessies leert u hoe u nog meer uit uw dagelijkse praktijk haalt door het gebruik van specifieke vaardigheden. Tevens ontvangt u op de dag een rapport van uw persoonlijke DISC-profiel ter waarde van 175 euro. Meer weten? Ga naar onze vaardighedensite.

 
AFM wil meer consistentie in financiële verslaggeving
De AFM is blij met de toegenomen belangstelling bij de wetgever voor transparantie in de financiële verslaggeving. De toezichthouder heeft de wetgever aanbevolen de transparantie te verhogen door het Burgerlijk Wetboek meer consistent te laten zijn met Europese regelgeving en IFRS en keuzevrijheden te beperken.
Lees meer
 
 
André Kwakernaat: Is de accountancy klaar voor fintech?
De financieringstak van de Chinese online retail gigant Alibaba, met daarin de onlinebetaaldienst Alipay, wil volgend jaar naar de beurs. Dat meldde de pers maandag. Alipay heeft meer dan 400 miljoen gebruikers. Als je dit zet naast de Amerikaanse evenknie Paypal, komt deze laatste er met 152 miljoen gebruikers maar bekaaid vanaf. Paypal, dochter van eBay, […]
Lees meer
 
 
Accountant doet greep uit kas bij Mercedes-Benz club
De penningmeester van Mercedes-Benz club Nederland, in het dagelijks leven accountant, heeft de vereniging voor bijna een kwart miljoen euro beroofd.
Lees meer
 
 
Competitie voor accountants en administratiekantoren: Cloud Award
Nu weten we dat Duitsland de EK niet gewonnen heeft en Portugal wel. We weten ook dat Portugal wel wordt aangesproken op te niet voldoen aan Europese begrotingsregels en Duitsland niet. Zou er een verband zijn?
Lees meer
 
 
SGP-Kamerlid wil stem MKB-accountant horen
SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf toont zich bezorgd of de grote verschillen die er binnen de beroepsgroep bestaan nu wel voldoende aandacht krijgen. Hij moedigt MKB-accountants daarom aan hun eigen geluid te laten horen, ook in politiek Den Haag.
Lees meer
 
 
Wiebes neemt gebruik g-rekening door ZZP’ers in overweging
Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil het gebruik van de g-rekening door ZZP’ers in overweging nemen.
Lees meer
 
 
Hernieuwbare energieregeling populair: subsidie eerder beschikbaar
De ontwikkeling van hernieuwbare energie in Nederland verloopt nog beter dan gedacht. Het komend half jaar stelt het kabinet daarom 1 miljard euro meer subsidie beschikbaar dan eerder was aangekondigd. 
Lees meer
 
Unit4 neemt Duitse aanbieder van CPM en BI over Contentpartner
Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 neemt prevero over, een aanbieder van oplossingen op het gebied van Corporate Performance Management (CPM) en Business Intelligence (BI).
 
Wft Pensioenverzekeringen – Zelfstudie + Examentraining Opleiding
Ver weg maar toch dichtbij; verwerf de kennis die u nodig heeft om werkgevers en werknemers te adviseren over de tweede pijler; het pensioen. Kies de leervorm die bij u past en bereid u optimaal voor op uw examen Wft Pensioen Leervorm  Prijs Route 1 Zelf leren met het digitaal zelfstudiepakket € 119,- Route 2 […]
 
Teammanager Samenstel – Ridderkerk Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen adviseurs die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn