Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 14 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Rumoer in de maatschap 2016 (9) Een nachtje in de cel
‘Gaat u daar maar zitten,’ zei de rechercheur tegen Daan. ‘Er komt zo meteen iemand langs om u gereed te maken voor uw cel.’ ‘Cel? Wat heb ik verkeerd gedaan?’ Daan voelde zijn mond droog worden. ‘Heeft u een beker water voor mij?’ ‘Nee, die mogen wij u niet geven.’ ‘Waarom ben ik hier eigenlijk?’ […]
Lees meer
 
 
HR stelt prejudiciële vragen over aftrekbaarheid valutaverliezen
Kan een valutaverlies op een deelneming die in een andere lidstaat is gevestigd in aftrek worden gebracht? Van belang zijn de arresten Deutsche Shell, X AB, X Holding, Groupe Steria en Finanzamt Linz. De Hoge Raad stelt prejudiciële vragen.
Lees meer
 
Kom kleur bekennen bij AV! Advertorial

Nieuwsgierig uit welke kleurenmix uw persoonlijke profiel bestaat?
Op dinsdag 11 oktober a.s. organiseert AV een vaardighedenmiddag in het Postillion te Bunnik. In plenaire en parallelle sessies leert u hoe u nog meer uit uw dagelijkse praktijk haalt door het gebruik van specifieke vaardigheden. Tevens ontvangt u op de dag een rapport van uw persoonlijke DISC-profiel ter waarde van 175 euro. Meer weten? Ga naar onze vaardighedensite.

 
Nederland bij vijf EU-landen met hoogste cloudgebruik
Nederlanders zijn bovengemiddelde cloudgebruikers. Ons land behoort tot de vijf EU-landen met het hoogste cloudgebruik.
Lees meer
 
 
Menterwolde niet eens met boete van 4,5 miljoen voor te late aanlevering jaarrekening
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vordert 4,5 miljoen euro terug van de Groningse gemeente Menterwolde, omdat de gemeente de jaarrekening 2014 te laat heeft aangeleverd. De gemeente betwist de juistheid en de redelijkheid van de terugvordering.
Lees meer
 
 
Toename aantal vrijwillige melders buitenlands vermogen
Het aantal mensen dat vrijwillig buitenlands vermogen heeft gemeld bij de Belastingdienst is in de laatste dagen voor 1 juli gestegen.
Lees meer
 
 
BinckBank tweemaal beboet door AFM
De AFM heeft BinckBank tweemaal beboet. De bank kreeg een boete van een half miljoen euro voor het niet tijdig melden van transacties. Voor onduidelijke en misleidende reclame kreeg de bank een boete van 750.000 euro opgelegd.
Lees meer
 
 
Regelgeving bedrijven inzake duurzaamheid neemt snel toe
Het aantal regels voor bedrijven op het gebied van duurzaamheidinformatie neemt snel toe. Deze regels schrijven voor in welke mate ondernemingen inzicht moeten geven in de wijze waarop zij omgaan met milieu, mens en ondernemingsbestuur.
Lees meer
 
 
‘Start-ups essentieel om Nederlandse steden slimmer te maken’
Start-ups en hun innovaties spelen een essentiële rol bij het slimmer maken van steden. PwC zet vijf onderliggende trends in slimme steden van de toekomst op een rij.
Lees meer
 
PE-verplichting, van kwantiteit naar kwaliteit Contentpartner
U heeft ongetwijfeld al gelezen dat het huidige PE-systeem mogelijk vervangen gaat worden. Het huidige systeem kun je omschrijven als een puur kwantitatieve verplichting. Per blok van drie jaar moeten ten minste 120 PE-uren worden gemaakt, met jaarlijks ten minste 20 ‘gecertificeerde PE-uren’.
 
Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) Opleiding
Met de invoering van betaald advies is het verbreden van uw dienstverlening of juist het kiezen voor een specialisatie van groot belang. Echtscheidingsadvies geeft u hierin vele mogelijkheden. De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier biedt naast de noodzakelijke kennisgebieden ook de vertaling hiervan in de benodigde mediationvaardigheden. De leergang is zowel door de Stichting RFEA […]
 
(Gevorderd Assistent-) Accountant – Amsterdam Vacature
De opdrachtgever Horlings is een organisatie van accountants en belastingadviseurs waar ruim 100 professionals werken. De kantoren zijn gevestigd in Amsterdam (de Pijp) en Heemstede. Het kantoor is via het nationale en internationale netwerk Nexia een top 10 kantoor in Nederland en de wereld. Functieomschrijving Je maakt onderdeel uit van het audit-team dat zich richt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn