Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 7 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Rumoer in de maatschap 2016 (4) Dus u maakt geen controleberekening omzetbelasting?
Fiscalist Daan van Dalenburg zit in de spreekkamer. Aan de tafel tegenover hem twee heren van de Belastingdienst, Koen Volkersma en Remy de Vriessen. Nu de rust in de maatschap is weergekeerd willen beide heren het onderzoek naar Yourki Bouw B.V. voortzetten.
Lees meer
 
 
Gemeenten mogen accountantsverklaring maand later aanleveren
Gemeenten krijgen van Binnenlandse Zaken een maand langer de tijd om hun jaarstukken te voorzien van een accountantsverklaring. Financiële sancties worden pas opgelegd als de stukken op 15 augustus nog niet binnen zijn.
Lees meer
 
Nieuwe Accountancy verandert alles Advertorial

Ambitieuze accountants gebruiken Exact Cloud Business Software

Wil je volledig betrokken zijn bij je klanten? Wil je dag en nacht voor ze klaar staan? Wil je hun toekomst én die van jezelf veiligstellen? Dan ben je klaar voor Nieuwe Accountancy. Onze kwaliteitssoftware en ondersteuning stellen jou én je klanten in staat om te groeien

 
Pensioenfonds Accountancy verlaagt pensioenen
Het Pensioenfonds Accountancy (PFA) gaat de opgebouwde pensioenen drastisch verlagen. Dit is nodig om de beleidsdekkingsgraad weer op peil te krijgen.
Lees meer
 
 
CEA wijst AA-opleiding Full•Finance aan
Afgestudeerde bachelors accountancy kunnen hun AA-opleiding in de nieuwe oriëntatie Accountancy MKB vervolgen bij Full•Finance Opleidingen. De Commissie Eindtermen Accountantsopleiding heeft in haar vergadering van 5 juli de nieuwe AA-opleiding van Full•Finance Opleidingen daarvoor ‘aangewezen.’
Lees meer
 
 
Tien aanbevelingen om het gebruik van elektronisch factureren in Nederland tot bloei te laten komen
Elektronisch factureren is nog niet zo is ingeburgerd als gewenst. Aanleiding voor Onderzoeksbureau GBNED om een tiental aanbevelingen op een rij te zetten om elektronisch factureren in Nederland echt tot bloei te laten komen.
Lees meer
 
 
Minder werk voor ZZP’ers door vervanger VAR
Uit een eerste scan van Randstad over de gevolgen van de invoering van de Wet DBA blijkt dat opdrachtgevers zeer afwachtend zijn om volgens de nieuwe wet ZZP’ers in te huren. Dat zorgt vooralsnog voor minder werk voor de ZZP’er. De echte uitwerking van de wet zal volgens Randstad pas het komende half jaar duidelijker worden.
Lees meer
 
 
OESO-nieuws: Definitie vaste inrichting, richtlijnen profit split, transfer pricing guidelines
De OECD heeft een draft rapport uitgebracht inzake de toerekening van winsten aan vaste inrichtingen. Tevens heeft de organisatie een rapport gepubliceerd over de toepassing van de profit split methode. Als laatste heeft de OESO een draft document uitgebracht waarin de wijzigingen als gevolg van de OECD BEPS rapporten zijn aangebracht.
Lees meer
 
 
Subsidies energie-innovatie weer open vanaf 1 juli
Vanaf 1 juli kan er voor nog drie regelingen van de Topsector Energie op rvo.nl subsidie worden aangevraagd. De Topsector Energie biedt jaarlijks ruim 100 miljoen euro subsidie aan onderzoeks- en demonstratieprojecten op het gebied van energie-innovaties.
Lees meer
 
 
‘Train je integriteitsspier’
Wie integer wil zijn, moet zijn integriteitsspier trainen, zegt onderzoeksjournalist Jeroen Smit, onder andere bekend van boeken over Ahold en ABN AMRO. ‘Neem verantwoordelijkheid.’ Topdown leiderschap. Het is volgens Smit niet meer van deze tijd. ‘Het is geen wereld van macht en strijd meer. We willen met z’n allen toe naar een duurzame wereld. Ik besef […]
Lees meer
 
 
Eerste Kamer neemt wetsvoorstel Wet uitwerking Autobrief II aan
Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdag het wetsvoorstel Wet uitwerking Autobrief II aangenomen. SP, Groen Links en D66 stemden tegen.
Lees meer
 
Sneller werken met nieuw CRM & documentbeheer Contentpartner
Exact voor Accountancy komt met CRM & documentbeheer speciaal ontworpen voor accountants- en boekhoudkantoren. Deze innovaties helpen het kantoor sneller en efficiënter te werken.
 
Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) Opleiding
Met de invoering van betaald advies is het verbreden van uw dienstverlening of juist het kiezen voor een specialisatie van groot belang. Echtscheidingsadvies geeft u hierin vele mogelijkheden. De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier biedt naast de noodzakelijke kennisgebieden ook de vertaling hiervan in de benodigde mediationvaardigheden. De leergang is zowel door de Stichting RFEA […]
 
Controller – Assen Vacature
Organisatie Onze opdrachtgever, het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, heeft als missie om zoveel mogelijk mensen kunst en cultuur te laten ervaren, beoefenen en waarderen. Het ICO is een professionele netwerk-, advies- & projectorganisatie voor kunstparticipatie en cultuureducatie. Samen met een netwerk van zelfstandige professionals en andere samenwerkingspartners biedt het ICO een infrastructuur voor […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn