'We waren toch zo blij met Trumps vertrek? Pak aan die hand dan!'
NRCVandaag
Abonneer nu
Woensdag 24 februari 2021
nrc.nl/vandaag
Speciaal voor jou: gratis onbeperkt toegang tot NRC.
Registreer je direct en lees onbeperkt tot de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.
Goedemorgen, NRC-lezer. Dit is vandaag belangrijk:
Versoepelingen

Eigenlijk is er geen ruimte voor versoepelingen, maar toch neemt het kabinet bewust dat risico. „Ongelooflijk spannend”, vindt Mark Rutte, waarmee hij gehoor lijkt te geven aan kritische geluiden uit de samenleving.

Voor veel jongeren is de aangekondigde schoolopening fijn. Maar met de versoepelingen komen ook de uitdagingen: hoe doe je dat op een veilige manier? En welke risico’s gaan ermee gepaard?

Logistiek en transport
PostNL en brancheorganisatie TLN zeggen actief misstanden in de sector te willen bestrijden. Maar ze bemoeiden zich wel met een onwelgevallig rapport daarover, blijkt uit een reconstructie van NRC.
Opinie
De solistische oproep van GroenLinks-leider Jesse tot linkse solidariteit en samenwerking is hoogst opportuun, oordeelt politicoloog Wilfred Scholten. „Valt dit onder scorebordpolitiek, of lijkt het alleen zo?”
Verkiezingen 2021
Klimaatbeleid staat bij veel partijen in het programma, maar een echt prominente rol in de campagnes speelt het nog niet. De wil om te vergroenen is er, zolang dat beleid de kiezer maar niet raakt.
Filmtips (om niet te delen)
Covid-19 gaat gepaard met smaakverlies maar ook zonder virale besmetting is het niet makkelijk om binnenskamers highbrow te blijven. De filmredactie zette vijf guilty pleasures op een rij.
Podcast
Ook deze verkiezingen zijn er jongeren die voor het eerst hun stem mogen uitbrengen. In podcast NRC Vandaag: wat vinden zij belangrijk en voelen ze wel zich gehoord?
Luister nu
Column
Het Europese onthaal van de nieuwe Amerikaanse president valt lauw te noemen, schrijft columnist Luuk van Middelaar. „We waren toch zo blij met Trumps vertrek? Pak die uitgestoken hand dan aan!
Terwijl je sliep
•   Golfer Tiger Woods heeft volgens Amerikaanse media ernstige verwondingen opgelopen aan zijn benen bij een eenzijdig auto-ongeluk. Hij ligt in een ziekenhuis in Los Angeles.
•   Bij gewelddadige rellen in drie gevangenissen in Ecuador zijn zeker 62 mensen om het leven gekomen. Volgens de regering gaat het om een gecoördineerde actie van criminele organisaties.
•   President Joe Biden heeft bij zijn eerste ontmoeting met een buitenlandse leider virtueel met de Canadese premier Justin Trudeau gesproken over klimaatverandering, de coronacrisis en banden met China, schrijft de BBC.
Veel succes vandaag. Heb je nieuws, commentaar of pak jij die uitgestoken hand liever niet aan nu er een virus rondwaart? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Deel deze nieuwsbrief TwitterFacebookLinkedInWhatsapp
NRC