Rutte wil niet ingaan op belastingdeal Shell | Unie van Waterschappen stelt nieuw belastingstelsel vanaf 2021 voor

8 months ago


Text only:

Bekijk deze nieuwsbrief online


woensdag 20 juni 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES
  
 Geachte heer/mevrouw ,Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
  
 
Rutte wil niet ingaan op belastingdeal ShellPremier Mark Rutte wil niet ingaan op vragen over de vermeende belastingdeal waardoor Shell de afgelopen jaren miljarden euro’s aan dividendbelasting zou hebben ontweken. Dergelijke afspraken met bedrijven worden in vertrouwen gemaakt, benadrukt hij. ,,Het is uitgesloten dat ik daar in een openbaar debat op inga. Dat verhoudt zich niet met de wet.”
Lees meer
  
Britten verscherpen toezicht op KPMGDe Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) gaat er beter op letten dat de audits die KPMG voor ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk doet aan de kwaliteitseisen voldoen.
Lees meer
 


Cursus Privacy-structuren en het UBO-register
Advertorial

Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. De komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust. Bent u op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Welke informatie komt in het UBO-register? Jeroen Knol bespreekt de ins en outs en gaat o.a. in op de omvorming van de holding-BV naar de holding-CV en de mogelijkheden van een fonds voor gemene rekening. 
Unie van Waterschappen wil nieuw belastingstelsel na 2021De Unie van Waterschappen legt een voorstel voor een nieuw belastingstelsel voor aan de leden. Het nieuwe stelsel kan naar verwachting op 1 januari 2022 in werking treden. Een forse stijging van de waterschapslasten voor boeren is met de voorstellen van de baan. In het definitieve voorstel worden diffuse verontreinigingsbronnen zoals die vanuit de landbouw […]
Lees meer
  
ACM hoeft niet in te grijpen bij zakelijke glasvezelnettenHet College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft dinsdag geoordeeld dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de markt voor zakelijke glasvezelnetten in de periode 2016-2018 niet hoeft te reguleren.
Lees meer
 


Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV
Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen. 
Kifid: bank mag vooruitbetaalde hypotheekrente weigerenDe Commissie van Beroep van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft uitgesproken dat banken een verzoek tot vooruitbetaling van hypotheekrente mogen weigeren.
Lees meer
  
Minder WBSO-aanvragen: is RVO kritischer op programmatuurprojecten?De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft nieuwe cijfers gepubliceerd over de WBSO. Hierin valt de daling in aanvragers op. Maar ook op het gebied van programmatuurprojecten laten de cijfers een duidelijk beeld zien.
Lees meer
  
Unilever ontziet houders Britse aandelen tot Nederland dividendbelasting schrapt Levensmiddelenconcern Unilever ontziet de houders van de Britse aandelen, nu het bedrijf ervoor heeft gekozen om de huidige duale structuur te wijzigen. Tot het moment dat in Nederland de dividendbelasting wordt geschrapt, zal Unilever de houders van Britse stukken uit eigen zak terugbetalen in plaats van dividend uit te keren. Zodoende hoeft door hen geen belasting […]
Lees meer
  
Informer lanceert betaling btw-aangifte met iDeal voor al haar klantenSoftwareleverancier Informer maakt het voor alle gebruikers van InformerOnline mogelijk om de tweede btw-aangifte van 2018 volgens de nieuwe manier van de Belastingdienst in te dienen. Daardoor kan de btw-aangifte nu ook direct online met iDeal aan de Belastingdienst betaald worden.
Lees meer
  
Minipensioenen vervallen vanaf 1 januari 2019Vanaf 1 januari 2019 vervallen heel kleine pensioenen, meldt het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Dat zijn pensioenen van € 2 of minder bruto per jaar. Op grond van nieuwe regels mag dat omdat de administratiekosten voor deze heel kleine pensioenen erg hoog zijn.
Lees meer
  
Esperite stelt publicatie jaarverslag weer uitStamcelbedrijf Esperite heeft de publicatie van zijn jaarverslag over 2017 wederom uitgesteld. Het stamcelbedrijf wijt de verdere vertraging andermaal aan technische problemen. De publicatie van het verslag volgt volgens het bedrijf zo snel als mogelijk.
Lees meer
  
Zakelijke kredietadviseur Credion Leeuwarden wordt Credion FrieslandDe vestiging CREDION Leeuwarden is per 1 juni uitgebreid met een vestiging in Zuid-Friesland. Door deze uitbreiding zal CREDION Leeuwarden vanaf juni 2018 verder gaan onder de naam CREDION Friesland.
Lees meer
  
‘Piek economische groei ligt achter ons’De Nederlandse economie blijft zich gunstig ontwikkelen. De lichte terugval in het eerste kwartaal is naar verwachting van tijdelijke aard. Wel ligt de piek in de economische groei vermoedelijk achter ons. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in de zojuist gepubliceerde juniraming.
Lees meer
 


‘Bijblijven betekent nadenken over de toekomst’
Contentpartner

De accountancywereld is in beweging. Van geautomatiseerde processen en big data tot nieuwe privacyregels en online accounting. De accountant van nu ontkomt er niet aan. Niet in de laatste plaats omdat er steeds meer verplichtstellingen komen. PinkWeb interviewde een aantal kantoren over de manier waarop zij met al deze veranderingen omgaan. In dit artikel laten we Friso […]

 


WK 2018: Waarom ondernemen net voetballen is
Contentpartner

Het WK is net van start gegaan. En nee, ik ga niet te lang stilstaan bij het feit dat Nederland niet meespeelt. Want hoewel onze Oranje leeuwen niet in actie komen, houdt voetbal mij de aankomende weken wel bezig. Bijvoorbeeld hoe ik ervoor kan zorgen dat ik toch eindelijk een keer die poule ga winnen. […]

 


Laat je niet in de luren leggen 2.0
Opleiding

Deze cursus van prof. dr René Diekstra is onder meer gebaseerd op de werken van Nobelprijs winnaars voor de economie Daniel Kahnemann (2003) en Richard Thaler (2017). Tal van de beslissingen zijn gebaseerd op veronderstellingen omtrent de waarschijnlijkheid van onzekere gebeurtenissen, zoals de uitslag van verkiezingen, het vonnis van een rechtbank, de ontwikkeling van beurskoersen, […]

 


Btw Actualiteiten
Opleiding

De actualiteit wordt gecombineerd met de laatste btw-aangifte over het jaar 2018. De bijzonderheden ten aanzien van de laatste btw aangifte, zoals bijvoorbeeld toepassing van de herzieningsregels en heffing over privégebruik, worden op overzichtelijke wijze in kaart gebracht. In deze educatiebijeenkomst worden aan de hand van praktijkcases en voorbeelden alle relevante ontwikkelingen besproken, met een […]

 


Manager Woningcorporaties – Den Bosch
Vacature

Wil jij senior professionals als collega en dichtbij je klant staan? En wil jij een betere accountant worden door aan beide kanten van de tafel te kunnen werken? Wat ga je doen Vakinhoudelijk ga je doen wat je gewend bent. Je voert bij woningcorporaties audits uit in de controlepraktijk. Je bent verantwoordelijk voor de planning […]

 


Assistent Accountant (samenstelpraktijk)
Vacature

Maandagochtend, 11.30 uur Afgelopen week bracht ik enkele dagen door bij klanten. Op het kantoor van een bouwbedrijf boekte ik onder meer de administratie in voor de btw-aangifte. Het was een flinke klus en ik moest er eerder dan gewoonlijk mijn bed voor uit: in de bouw beginnen ze immers vroeg! Vandaag heb ik een […]

 
 Verspreid het nieuwsHeeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
   
  
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019