Så er der en ny artikel klar til dig

Denne artikel sætter fokus på de faglige styrker, som audiologopæder besidder i indsatsen for afhjælpning af længerevarende følger efter hjernerystelse. Rehabilitering efter hjernerystelse er i de seneste år kommet mere og mere på dagsordenen i Danmark. Der udvikles nye tilbud til hjernerystelsesramte rundt omkring i landet, og her kan audiologopæder spille en væsentlig rolle. Artiklen tager udgangspunkt i bogen Kort & godt om Hjernerystelse, som Lea Provstgaard Larsen er medforfatter af, samt i hendes egne erfaringer fra både kommunal og privat praksis.

Artiklen giver konkrete forslag til metoder og audiologopædiske tilgange til psykoedukation for hjernerystelsesramte, særlige skriftlige og talesproglige udfordringer samt arbejde med lydfølsomhed og tinnitus for denne målgruppe. Energiforvaltning introduceres med PUST som overordnet tilgang, og metoderne Lyssignalet med ugeskemaplanlægning (også kaldet Trafiklyset), Hjernebatteriet og 80%-reglen gennemgås. Endelig berøres arbejdet med krisehåndtering og identitet både i forhold til den ramte og de pårørende. Der gives her forslag til, hvordan man kan arbejde med disse svære emner uden at overskride grænserne for sin faglige formåen.

Du kan læse mere om hele artiklen "Audiologopædisk indsats efter hjernerystelse" skrevet af Lea Provstgaard Larsen for at høre nærmere.

Artiklen er gratis for medlemmer, og koster 50kr. for ikke-medlemmer.

God læselyst og god weekend!

Venligst
Redaktionen

ALFs Facebook
ALFs hjemmeside
Copyright © 2024 Audiologopædisk forening, All rights reserved.
You were subscribed to the newsletter from Audiologopædisk forening

Our mailing address is:
Audiologopædisk forening
Gyngemose Parkvej 10, 1 mf
Søborg 2860
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp