Spil på alle dine strenge

Download sæsonprogrammet for 2021-22

Sæson 2021-22 byder på mageløse begyndelser og musikalske fortællinger om skabelse, natur og oprindelse. Gå på opdagelse i programmet allerede i dag.

Prometheus' gave

Som barn sad jeg ofte og lyttede til min mor, der underviste sine sang- og klaverelever, mens jeg selv legede eller læste. Hjemmet og tilværelsen var fyldt med musik. Dermed blev der fra et tidligt stadie i mit liv – jævnligt og i trygge rammer, knyttet vigtige bånd mellem musik, leg, sang, sprog og familie. Musikken var kort sagt altid til stede, og den var altid større end jeg selv; omsluttende og uendelig på samme tid.

Enhver undersøgelse og udvikling, og ethvert fantastisk eventyr starter med, at individet rækker ud mod det ukendte; mod noget ubegribeligt og dragende, i håb om at blive en del af det eller i det mindste lære noget om sig selv. Hvad sker der i det sekund man opnår kontakt med ”andetheden”? Hvilke spilleregler gør sig gældende dér, hvor ilden opstår ud ad intetheden, og hvad sker der i selve skabelsesøjeblikket?

Det vil vi forsøge at blive klogere på i denne sæson med Aarhus Symfoniorkester. Vi vil tage musikalske afsæt i barndommen og de trygge rammer, sangen, dansen, naturen og folkloren, og så lancerer vi flere nye, enestående initiativer for at understrege og belyse denne tematik. Vi skal plante et frø og lægge den første hjørnesten i en fireårig fortælling med Aarhus Symfoniorkester som hovedperson; en unik ”orkesterdramaturgi”.

Min egen første sungne tone, den første node på klaveret, på instrumentet eller på nodepapiret husker jeg ikke. Men kendetegnende for dem alle var, at jeg - som millioner af musikelskere før mig - rakte ud imod det omsluttende og uendelige, mod musikken, for at forsøge at tilegne mig en bid af det. Kigger man i den græske mytologi, så er det titanen Prometheus, der rækker ud fra den anden side og forærer os mennesker ilden – gnisten - ligesom det er ham, der skaber mennesket af den bare ler.

Derfor er Prometheus også mit eget personlige ”totem” for denne sæson, og hver en koncert skal være en mulighed for at give ilden videre og skabe nye forbindelser; det er min ambition for sæson 2021-22.

God fornøjelse!

Jesper Nordin
Musikchef for Aarhus Symfoniorkester
 

Download sæsonprogrammet

Vigtige datoer

  • 18. maj 2021 kl. 12: Salg og gentegning af abonnement og partoutkort åbnes
  • 25. maj 2021 kl. 12: Løssalget åbnes
  • 12. juni 2021 inden kl. 16: Sidste mulighed for gentegning af partoutkort fra året før*

*partoutkunder vil blive kontaktet direkte på mail eller telefon omkring gentegning i de kommende uger.

NB! Vi afventer stadig officielle udmeldinger omkring genåbningen af kulturen 6. maj. Derfor kan der stadig komme restriktioner og forbehold omkring det fysiske billetsalg, som gør sig gældende også i 2021. Vi vil løbende opdatere jer via nyhedsbrevet her.

Ift. starten på abonnementssalget har vi sat en forsigtighedsgrænse på 400 publikummer til alle koncerter, som sættes i salg 18. maj og fremefter. Vi regner til fulde med at kunne åbne for alle sæder i den kommende sæson, men før der er større sikkerhed omkring udfaldet af genåbningen og vaccinationsindsatsen i Danmark, opererer vi med et forsigtighedsprincip, så vi ikke skal aflyse og refundere en masse billetter efter sommerferien. Man vil derfor kunne opleve at enkelte koncerter hurtigt melder udsolgt på grund af den midlertidige grænse på de 400 billetter pr. koncert.

 

Abonnement og priser

FØNIKSKONCERTER

Tjajkovskij & Mozart

Storslåede strygerklange og udsøgte klarinettoner blander sig med hinanden, når orkester og kvintet mødes til sæsonens afsluttende Fønikskoncert.

PROGRAM

P. I. Tjajkovskij: Serenade for strygere, op. 48
W. A. Mozart: Klarinetkvintet, K.581

Fredag 30. april 2021 kl. 17.00
 

Tjajkovskij & Mozart
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2021 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.