Spil på alle dine strenge

Sæsonens første koncert | Nye pladser og tilpassede priser

Vi åbner sæson 20/21 med den første "rigtige" symfonikoncert på torsdag. Samtidig giver coronarestriktionerne udfordringer på plads og billetter, som gør at du måske bliver flyttet til et andet sted i salen... Læs mere nedenfor.

Nyt liv til ånden

Torsdag 10. september kl. 19.30
Symfonisk Sal

Det er ikke hver dag, man får chancen for at høre en nyskrevet cembalokoncert – og så ovenikøbet af en dansk komponist. Men det er heller ikke hver dag, man får besøg af stjernen Mahan Esfahani. I hans hænder får vi lov at opleve to spillevende sider af cembaloet: Den allermest klassiske i form af Haydn – og den allermest nybrydende i form af den danske komponist Poul Ruders spritnye cembalokoncert. Den er skrevet til Mahan Esfahani på bestilling af Aarhus Symfoniorkester. 

Vi supplerer med Prokofjevs store, følelsesladede krigssymfoni, den 5. symfoni. ”Symfonien er en fejring af menneskets ånds storhed. Det er en hymne til det frie og lykkelige menneske, til dets enorme kræfter, til dets ædle og rene sjæl,” sagde Prokofjev selv om musikken. Den store dirigent Koussevitzky var ikke i tvivl om symfoniens betydning: ”Den femte symfoni er den største siden Brahms og Tjajkovskij! Den er storslået! Den er i går, den er i dag, den er i morgen.”

Program:

J. Haydn: Koncert i D-dur for cembalo
P. Ruders: Cembalokoncert (uropførelse)
 --- PAUSE ---
S. Prokofjev: Symfoni nr. 5

Varighed i alt: ca. 110 minutter.

Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19.00 er der koncertoptakt ved Musikchef Jesper Nordin og Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk

Køb billet til Haydn, Ruders & Prokofjev
Download koncertprogrammet (pdf)

BAGGRUNDSHISTORIE

Arbejdet var hans liv – Prokofjevs 5. symfoni

"Med hans bemærkelsesværdige målbevidsthed kunne han arbejde under alle forhold – alt, han havde brug for, var et klaver og et bord. Men han komponerede musik selv, når der ikke var hverken klaver eller bord – i tog, i skibskahytter og hospitalsafdelinger. Han arbejdede i alle sindsstemninger – i øjeblikke af åndelig opløftethed og på tidspunkter, når han følte sig udmattet og nedtrykt; når han følte sig så energisk og fuld af kraft, at selv hans læger blev tilfredse, og når han blev nødt til at ændre hele hans måde at leve på for overhovedet at være i stand til at komponere. Da han blev ældre, blev han mere og mere besluttet på at vie så megen tid som muligt til skabende arbejde.”

Læs tidligere Musikchef Leif V. S. Balthzersens indføring i Prokofjevs liv og levned inden du torsdag aften kan opleve hans fantastiske 5. symfoni (der i øvrigt også tæller vores nuværende Musikchef Jesper Nordin blandt sine fans).

Læs om Prokofjev og hans 5. symfoni

SIKKER OG TRYG KONCERT

Nye pladser = bedre afstand og større tryghed.
Husk at tjekke din mail.

De nuværende krav til afstand mellem publikum og størrelsen på forsamlinger gør, at man for tiden vil opleve, at de fleste koncerter bliver tilpasset inden premieren. Derfor skal man huske at tjekke sin mail, inden man tager til koncert med os i Symfonisk Sal.

For at sikre afstand, det rette antal mennesker og de bedste rammer for jer, kan følgende være ændret:

👉 Vi har sendt dig nye pladser i salen
👉 Vi har aflyst visse pladser i salen
👉 Vi har aflyst arrangementet
 

Tilpasningerne afhænger af den enkelte koncert, og Musikhusets billetsalg kontakter alle billetkøbere direkte ca. en uge før arrangementet. Vi beder dig derfor tjekke din mail inden du besøger os.

Har du ikke modtaget en mail fra os – eller er du i tvivl omkring noget med din billet? Skriv en mail til musikhuset@aarhus.dk med dit arrangement og billetinformation.

Vi beklager naturligvis de gener, det måtte medføre, og håber på en snarlig opblødning af maksimum antal gæster, så vi kan få nogle af de “udsolgte” koncerter åbnet igen.

Besøg vores hjemmeside og læs mere om hvordan vi og Musikhuset sørger for trygge forhold i Symfonisk Sal - og hvordan du skal forholde dig, når du er til koncert i denne periode.

Læs mere om orkestrets og Musikhusets coronatiltag

KONCERTPROGRAM - NY PRIS

Koncertprogrammerne stiger i pris til 20 kr.
Hav lige penge eller MobilePay parat.

Fra 1. september og gældende fra starten af sæson 20/21 stiger prisen på koncertprogrammerne til 20 kr. 

Programmerne kan selvfølgelig stadig downloades gratis som pdf inden koncerten via link fra nyhedsbrev og hjemmeside.

Køber du et trykt program før koncerterne, bedes du have lige penge eller MobilePay parat, da programsælgerne ikke kan håndtere byttepenge pga. Covid-19 restriktioner.

MobilePay: Benyt orkestrets MobilePay-nummer 64434 og hav evt. betalingen indbetalt allerede inden du når frem til programsælgeren. Så kan du nøjes med at vise din digitale kvittering på 20 kr.
CD'er o.a. kan også betales via MobilePay.

Download programmet til ugens koncert
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2020 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.