Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie

Volg ons

18 mei 2022
Nieuws
Samen maken we C-day22

Het grootste communicatievakcongres van Europa maak je niet achter je bureau. Dat maak je in de voorbereiding samen met partners én ontstaat op de dag zelf. Want dat is de kracht van live ontmoeten: je moet erbij zijn. En dan draag je met je eigen expertise zelf bij aan het succes. Op 23 juni (Spant!, Bussum) gaan in het middagprogramma meer dan vijftien Logeion-kennispartners bijzondere verdiepingssessies verzorgen. Je kunt met hen kennismaken en verder praten op het C-Plein waar we verschillende huiskamers inrichten. Ben je na twee online edities van C-day – net als wij en onze partners – toe aan een dag barstensvol inspiratie, echte ontmoetingen en gesprekken over het vak? En heb je nog geen ticket? Wees er dan snel bij.

 

Naar C-day.nl >
Sneak preview C#4: De illusie van maakbaarheid volgens Lucas De Man
Auteur: Jurre Plantinga

In de nieuwe editie van C die op 27 mei verschijnt, blikt Lucas De Man alvast vooruit op C-day22, het nationaal vakcongres in Bussum. Op 23 juni fungeert De Man als gids die de aanwezigen langs de trends en ontwikkelingen in communicatieland loodst. De veelzijdige Vlaming ziet in de communicatiewereld dezelfde uitdagingen als elders in de samenleving. De tijden veranderen, oude en nieuwe systemen komen tot botsing en de hele wereld is aan het zoeken naar de volgende stap.

Lees verder >
Ledenonderzoek naar toekomst awards Logeion

Er is al enige tijd discussie rond de verschillende awards van Logeion, zoals de CommunicatieProfessional van het Jaar en het CommunicatieTalent van het Jaar. Is dit nog van deze tijd, zou het in een andere vorm gegoten moeten worden, moeten er niet meer awards zijn nu het vak zo breed is geworden, is het een persoonlijke prijs of juist niet? Logeion gaat hier onderzoek naar doen. Alle leden van Logeion hebben onlangs een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan dit onderzoek.

Lees verder >
Blog: Hoe blijf je bij?
Auteur: Corine van Impelen

Ons vak is continu in beweging. Communicatie reageert direct op wat er speelt in de maatschappij. Hoe zorg je dat je hier op inspeelt en de laatste ontwikkelingen bijhoudt? Logeion is voor mij hierbij altijd een belangrijke bron van inspiratie en informatie. Actueel thema bij vrijwel elke organisatie is ‘weer terug naar kantoor’. Hoe zorgen we dat iedereen elkaar weer ontmoet en prettig samenwerkt? Juist in de spontane ontmoeting gebeurt veel. Dat willen we stimuleren, maar dan moeten mensen wel naar kantoor komen. 

Lees verder >
Ga mee op studiereis
met Young Logeion

Van 30 juni tot 3 juli vertrekt een enthousiaste groep jonge communicatieprofessionals naar Londen. Tijdens de Young Logeion Studiereis gaan ze (internationale) bedrijven bezoeken, netwerken en samen Londen bezichtigen. Een prachtige kans om meer te leren over het communicatievak, inspirerende bedrijven te bezoeken, te netwerken en natuurlijk heel veel plezier te beleven. Meld je snel aan en klik op de link voor meer info.

Lees verder >
Programmadirecteur Folkert Reith verlaat Logeion

Per 1 september 2022 vertrekt Folkert Reith als programmadirecteur van Logeion en start hij bij Van der Hilst Communicatie. Afgelopen elf jaar heeft hij als programmadirecteur een centrale rol vervuld binnen de beroepsorganisatie. Onder zijn leiding heeft de programmering zich ontwikkeld tot een breed, relevant en succesvol aanbod van bijna 90 hoogwaardige kennissessies waar jaarlijks meer dan 7.500 vakgenoten aan deelnemen. De bijeenkomsten zijn het resultaat van samenwerking met een groot aantal leden en externe samenwerkingspartners.

Lees verder >
Sneak preview C#4: Ethische communicatie onder een vergrootglas
Auteur: Marjon Kranenbarg

Ethische communicatie. Een term die steeds vaker valt. In de nieuwe editie van C die 27 mei op de mat valt, onderzoeken we deze trend. Wat is het precies, waarom is het juist nu belangrijk en wat is de rol van de communicatieprofessional? Drie professoren laten hun licht schijnen op het onderwerp. Bij veel maatschappelijk gevoelige thema’s kan communicatie een cruciale rol hebben in het verloop van de maatschappelijke discussie.

Lees verder >
Blog: Koesteren
Auteur: Marjan Jansen Manenschijn

De evenementensector is zwaar getroffen door de lockdown. Eerst dicht, laatst open: tranendal. De verliezen moeten goedgemaakt worden en snel ook, want herfstonheil ligt op de loer. Gelukkig valt de inhaalslag samen met de breed gevoelde drang bij organisaties om ‘elkaar eindelijk weer te kunnen ontmoeten’. Personeelsbijeenkomsten, saamhorigheidsdagen: het kan weer, het mag weer en we willen het zo graag! De top van organisaties in elk geval. Op de medewerkers kom ik zo terug.

Lees verder >
Young Logeion 10 jaar: maak kans op een gratis assessment

Young Logeion mag vanwege haar tienjarg bestaan namens USG MarCom vijf gratis competentie- en drijfverenassessments én vijf check-in gesprekken weggeven aan young professionals! Door een competentie- en drijfverenassessment leer je jezelf beter kennen. Middels een check-ingesprek met Yvonne Matze  zorg je ervoor dat jij helemaal futureproof bent! Wil jij kans maken?

Lees verder >
‘Praten over muziek is als dansen over architectuur’
Binnen het communicatievak zijn we nogal talig ingesteld en vertellen we corporate story’s graag in woorden. Zou je het verhaal van jouw organisatie ook kunnen omzetten in klanken en muziek? Een spannend en wonderlijk experiment, want wat is de kracht van audio? Volgens sounddesigner Niels de Jong (Tambr Sonic Branding) wordt die ondergewaardeerd: "Voor het vertellen van het verhaal van je organisatie is muziek het meest onderschatte middel.” Corporate storyteller Theo Hendriks vult aan: “We gaan op 6 juli live in de studio samen met jou op reis en ontdekken hoe een corporate story kan groeien van verwoorden, vertellen en verankeren naar verwoorden, verbeelden en verklanken."
Lees verder >

Banner-Tweekly-Future-Communication

Vacatures
Persvoorlichter
Amnesty International, Amsterdam, Noord-Holland
Communicatieadviseur
Maasdelta Groep, Spijkenisse, Zuid-Holland
Communicatiemedewerker
Waterschap De Dommel, Boxtel, Noord-Brabant
Redacteur Online Engels - Business
amsterdam&partners, Amsterdam, Noord-Holland
Senior communicatieadviseur Dienstverlening
Gemeente Rotterdam, Rotterdam, Zuid-Holland
Communicatieadviseur Verkiezingen en Participatie
Gemeente Rotterdam, Rotterdam, Zuid-Holland
Communicatieadviseur
Gemeente Woudenberg, Woudenberg, Utrecht
Communicatieadviseur
Gemeente Deurne, Deurne, Noord-Brabant
Adviseur Crisiscommunicatie
Veiligheidsregio Kennemerland, Haarlem, Noord-Holland
Medewerker Corporate Communicatie
Stichting Liliane Fonds, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant
Adviseur communicatie en participatie
Gemeente Ede, Ede, Gelderland
Communicatieadviseur
Geothermie Nederland, Den Haag, Zuid-Holland
Communicatieadviseur publiekscommunicatie
Gemeente Lelystad, Lelystad, Flevoland
Communicatieadviseur Fysiek Domein
Gemeente Haarlemmermeer, Hoofddorp, Noord-Holland
Woordvoerder Gedeputeerde Staten
Provincie Overijssel, Zwolle, Overijssel
Strategisch communicatieadviseur
A&O fonds Gemeenten, Den Haag, Zuid-Holland
Contentcoördinator online communicatie
Belastingdienst, Utrecht, Utrecht
Medewerker Marketing en Communicatie
Universiteit voor Humanistiek, Utrecht, Utrecht
Contentspecialist Agrarische regelingen
Rijksoverheid, Assen, Drenthe


Vacature plaatsen
Breng jouw vacature onder de aandacht van communicatieprofessionals. De vacaturebank van Logeion biedt de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en voordelig communicatieprofessionals te werven. Plaats een vacature.

Bekijk alle vacatures op http://www.logeion.nl/vacatures

Cday22_aankondiging_600x100px_nw

Heb je nieuws, een jobhop of tips? Mail naar persberichten@logeion.nl

Plaats een banner in de Tweekly: ewaterreus@logeion.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief