Luchtvrachtcongrs 28 november 2019

Luchtvrachtcongres 2019
Deltaplan voor de luchtvracht

Beste  ,  

De vrachtsector op Schiphol zag dit jaar het aantal vrachtvluchten met 13,5% afnemen en het volume dalen met bijna 100.000 ton. Wat is er nodig om het vrachtvervoer en daarmee de marktpositie van Schiphol weer op de rails te krijgen? Deze vraag staat centraal op donderdag 28 november tijdens het jaarlijkse Luchtvrachtcongres van Nieuwsblad Transport.

De belangrijkste reden voor de verslechterde marktpositie blijft het al twee jaar oude nijpend tekort aan slots voor vrachtvluchten op de mainport. Dat wordt nu nog eens versterkt door de zwakke internationale marktvraag.

Komt de oplossing uit Den Haag?
Een debat met Kamerleden over de mogelijkheden van een aparte pool voor vrachtvluchten op Schiphol is dit jaar een belangrijk onderdeel van het Luchtvrachtcongres. Onder voorbehoud hebben al de eerste Kamerleden toegezegd om daaraan deel te nemen. Oplossingen zijn snel nodig anders dreigen een groot aantal verladers en expediteurs Schiphol de rug toe te keren.

De eerste Kamerleden die zullen aanschuiven voor het debat zijn bekend:

                                      Remco Dijkstra | VVD     Cem Laçin | SP     

Met hoogstaande sprekers, waaronder analist Seabury, scherpe stellingen en een inhoudelijk debat met verladers, vervoerders, afhandelaars en expediteurs belooft dit een invloedrijke dag te worden voor de luchtvrachtsector. 

 
Martin Schröder Prijs 2019
Wie verdient de prijs volgens u?   
         


Ik hoop u op donderdag 28 november in Claus Park Collection, Hoofddorp te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet, 
 

Larissa van Heiningen | Nieuwsblad Transport
Project Manager Events
E. larissa.van.heiningen@nieuwsbladtransport.nl
T. +31 6 57 76 40 13

 
 
Organisatie  

Sponsoring Luchtvrachtcongres 2019
Heeft u interesse om sponsor te worden van het Luchtvrachtcongres 2019? Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met u. 
Ons adres is:
ProMedia NT
Paul Krugerstraat 181
3072 GJ Rotterdam