Partij van de Arbeid

Beste partijgenoot,

De afgelopen weken hebben we in de provincies vol energie en optimisme campagne gevoerd voor een sociaal en groen Nederland. Nu de laatste stemmen worden geteld lijkt onze missie geslaagd. De PvdA wint één zetel in de senaat. GroenLinks heeft het succes van de vorige verkiezingen geëvenaard. Samen gaan we in de Eerste Kamer één groot links blok vormen. Daar ben ik trots op.

Want met elkaar kunnen we een vuist maken. Samen kunnen we zorgen voor een koerswijziging en het beleid naar links trekken. Door zelf met plannen te komen voor een socialer Nederland, maar ook door slechte kabinetsplannen te blokkeren. 

De verkiezingsuitslag is ook bepalend voor de provincies en waterschappen. Op veel plekken hebben we winst geboekt en dat is goed nieuws. Er zijn ook provincies waar we op meer hadden gehoopt. Een ding is zeker: onze kandidaten hebben fantastisch campagne gevoerd en een knappe prestatie neergezet. Ik wil iedereen bedanken die hier de afgelopen weken aan heeft bijgedragen. 

Maar lang tijd om uit te rusten van de campagne hebben we niet. Deze overwinning is pas het begin. Het enthousiasme is groot en de behoefte aan een linkse koers groeit. Samen kunnen we Nederland socialer maken.

Ik heb er zin in!

Groet,

Attje

Politiek Café: Turkije en Syrië na de aardbevingen

De verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië zijn al meer dan een maand geleden. PvdA Internationaal en de FMS organiseren dinsdag 21 maart om 19:30 een Politiek Café in Den Haag over de nasleep van deze ramp. Hoe gaat het nu, en hoe moet het verder? Te gast zijn Tweede Kamerlid Songül Mutluer, Turks oppositielid Tunç Soyer, Giro555-voorzitter Michiel Servaes, zangeres en activist Laura Jansen en journalist Sinan Can. 

PvdA Praat over arbeidsmigratie

Woensdag 22 maart is er weer een PvdA Praat, onze maandelijkse talkshow. Dit keer over de aanpak van uitbuiting bij arbeidsmigratie. Met Europarlementariër Agnes Jongerius en Martijn Balster, PvdA-wethouder in Den Haag die dagelijks de gevolgen ziet van arbeidsmigratie en de misstanden in de wijken. Ze bespreken onder andere de publicatie Waardevol Werk. De uitzending is op woensdag vanaf 19:30 te volgen op het PvdA YouTube kanaal

En verder:

  • Evenement in De Balie in Amsterdam van PvdA Europa over de Westelijke Balkan. Op donderdag 23 maart van 19:00 worden het verleden, het heden, maar ook de toekomst van de Westelijke Balkan besproken, een regio waar steeds meer landen toenadering zoeken tot de EU. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.
  • Democratie onder Druk (georganiseerd door de FMS): in Nederland en daarbuiten staan democratie en mensenrechten onder druk. Aan de vooravond van de Summit for Democracy presenteert de FMS daarom op maandag 27 maart - samen met een groot aantal maatschappelijke organisaties - het manifest: Democratie onder Druk. Lees hier meer over deze avond.
  • Ken je het Roze Netwerk al? Het komt op voor de belangen van LHBTI'ers in de PvdA, Nederland en daarbuiten. Aansluitend aan de online ALV op zaterdag 25 maart komt Tweede Kamerlid Songül Mutluer praten over veilige scholen, de Pride en de Transgenderwet. Iedereen is welkom vanaf 16:00 op de 25e. 

Agenda

18 maart: Linksom! conferentie - "Gedurfde ideeën over armoedebestrijding" (volgeboekt)
21 maart: Politiek Café PvdA Internationaal en FMS - Nasleep aardbevingen in Turkije en Syrië, hoe nu verder?
22 maart: PvdA praat over arbeidsmigratie vanaf 19:30
23 maart: De Westelijke Balkan - evenement in De Balie van PvdA Europa
25 maart: ALV en gesprek met Songül Mutluer van het Roze Netwerk
27 maart: Democratie onder Druk - presentatie manifest van FMS en maatschappelijke organisaties
29 maart: Summit for Democracy
1 mei: Dag van de Arbeid

Kijk voor alle activiteiten van de PvdA en lokale afdelingen op www.pvda.nl/kaart

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.