Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Woekerwinsten zwaarder belasten, zodat het minimumloon minstens net zo veel gaat stijgen als de prijzen. Dat staat in ons voorstel met GroenLinks om graaiflatie aan te pakken. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen fatsoenlijk rond kan komen. We hopen dat het kabinet door ons plan, net als met het energieprijsplafond, eindelijk in actie komt!

Onze linkse beweging wordt steeds sterker. Er heerst enorme daadkracht om de problemen in ons land samen op te lossen. 

Volgende week stemmen de Statenleden voor de Eerste Kamer. We weten dus snel wie er in onze gezamenlijke fractie komt! Mei Li Vos gaat in ieder geval als vice-voorzitter aan de slag om deze grote nieuwe fractie verder te ontwikkelen. 
Ook zitten we in veel
provincies aan de onderhandelingstafel. Het blijft de komende tijd spannend hoe dat er uit gaat zien. 
Voor de
Europese verkiezingen is er inmiddels een advies- en programmacommissie gevormd. Daarnaast schrijven de PvdA en GroenLinks een gezamenlijk links manifest waarmee we campagne gaan voeren.

En tot slot kwamen door heel het land leden van GroenLinks en de PvdA bij elkaar om te praten over onderwerpen die ze aan het hart gaan. Ik kijk vol inspiratie terug op de ledengesprekken die we tot nu toe gehad hebben. En ik verheug me op de gesprekken die nog komen. Misschien zie ik je daar? 

Met hartelijke groet, 

Esther-Mirjam Sent


P.S.: Er zijn inmiddels meer ledengesprekken bij gekomen. Check de nieuwe locaties en meld je aan!

Kom naar onze Nieuwe Ledendag in de Tweede Kamer op zaterdag 10 juni! Als je in de afgelopen 5 jaar lid bent geworden van de PvdA, dan is dit je kans om kennis te maken in Den Haag. Verken de plenaire zaal en het Tweede Kamergebouw samen met onze Tweede Kamerleden en Europarlementariërs. We starten om 11.15 uur met lunch en sluiten de dag af met een borrel rond 15.00 uur. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! 

Met de slogan 'Wil je meer werken? Laat het merken!' probeert het ministerie van Sociale Zaken vrouwen aan te sporen meer te gaan werken en zo iets te doen aan het arbeidstekort. Uiteraard vinden onze gasten Songül Mutluer, Elma Drayer, Mikal Tseggai, en Hedy d'Ancona hier iets van. Wat? Daar kom je volgende week achter tijdens PvdA Praat op 31 mei om 19.30 uur. 

Het PvdA coachprogramma zorgt voor talentontwikkeling van onze leden. Daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe gedreven vrijwilligers. Samen met een team evalueer je programma's, voer je verbeteringen door, en betrek je nieuwe coaches. Krijg jij hier energie van? Meld je dan aan voor de informatie-call van donderdagavond 1 juni! Ook (of vooral) als je nog twijfelt en eerst meer informatie wil, ben je van harte welkom. We zien je graag volgende week!

En verder:

  • Ondertussen in de Tweede Kamer: Goed nieuws - Henk Nijboer's wet voor vaste huurcontracten is met grote meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer! Verder sprong Barbara Kathmann in de bres voor flitsbezorgers en pleit ze voor kinderopvang als basisvoorziening
  • Ook in Eerste Kamer zitten ze niet stil: Kandidaat Eerste Kamerlid neemt ons mee in zijn visie op de nieuwe pensioenwet
  • Wat er gebeurt in Europa: Europarlementariër Mohammed Chahim over het verlies van biodiversiteit; "het idee dat een klimaatpauze wel even kan, is absurd. Er is geen tijd." Hoe lossen we het op? 
  • Linkse samenwerking over de grens: Omdat linkse samenwerking verder reikt dan onze landsgrenzen, gaan we ook daarover graag met jullie in gesprek. Hoe moet die samenwerking eruit zien in het buitenland? Praat mee op 1 juni in Rotterdam.
  • Vacatures: Ook onze afdelingen zijn op zoek naar mensen die graag dicht op het politieke vuur willen zitten. We zijn op zoek naar fulltimers, stagiaires en vrijwilligers bij onze lokale, regionale en landelijke bureaus. Interesse? We horen graag van je!

Agenda

26 mei: Ledengesprek over linkse samenwerking (Enschede) 
31 mei: PvdA Praat -'Deeltijdprinsesjes en Voltijdprinsen'- 19.30 uur (Online)
1 juni: Ledengesprek linkse samenwerking in het buitenland (Rotterdam)
9 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Groningen)
10 juni: Rooie Vrouwenfestival (Deventer)
12 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Almere) 
17 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Arnhem) 
19 juni: Netwerk Defensie werkbezoek (Johannes Postkazerne Havelte)
21 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking met jongeren (Utrecht)
24 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Leeuwarden) 
26 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Amsterdam)

Kijk voor alle activiteiten, ook van lokale afdelingen, op PvdA.nl/kaart

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.