Lees de tips voor thuisblijvers

Bekijk hier de online versie
Samen tegen corona
Beste meneer/mevrouw ,

De coronacrisis houdt Nederland nog steeds stevig in zijn greep. Hopelijk ben jij met je familie in goede gezondheid.

Begin deze week 
werd bekend dat alle maatregelen in Nederland tot in ieder geval eind april voortduren – wie weet langer. Wereldwijd zijn de zorgen groot. Ook kinderen voelen en ervaren de impact van het coronavirus.

Waar deze crisis ook toe leidt, een kind heeft altijd het recht om kind te zijn. Juist nu moeten we samen aan de slag om elk kind zo goed mogelijk te beschermen. Hier in Nederland, en wereldwijd. Zo strijden we samen tegen corona!

Hulpmiddelen voor een wereld in lockdown

Door schaarste op de markt, beperkt vliegverkeer en de internationale coronamaatregelen is het een enorme uitdaging om genoeg hulpmiddelen op de juiste plek te krijgen. Toch komen er elke dag pakketten met beschermende pakken, mondmaskers, thermometers en veiligheidsmaskers aan in kwetsbare gebieden.

Wij staan voor een ongekende uitdaging. Momenteel kunnen miljoenen kinderen wereldwijd niet meer naar school. Ze hebben geen veilige plek waar ze kunnen leren en spelen, of een gezonde maaltijd krijgen. Kinderen in overvolle vluchtelingenkampen lopen daarbij extra risico om besmet te raken. Basisvoorzieningen zoals schoon water en medische zorg zijn er niet of nauwelijks. Door schaarste op de markt, beperkt vliegverkeer en de internationale coronamaatregelen is het een enorme uitdaging om genoeg hulpmiddelen op de juiste plek te krijgen. Sinds het begin van de uitbraak heeft UNICEF al veel gedaan, maar er is nog véél meer hulp nodig om deze kinderen te beschermen.

Alleen met een wereldwijde aanpak kunnen wij het coronavirus bestrijden. Dit doen we mede dankzij jouw steun. Hierdoor kunnen wij ondanks de uitdagingen toch de hulpmiddelen op de juiste plek afleveren. 

Zo doet UNICEF dat   Hoe kan ik extra helpen?
Nederlandse kinderen in coronatijd

Neem jij het coronavirus serieus? En maak je je zorgen over school? Via een poll op Instagram neemt UNICEF polshoogte van de gevoelens over corona onder Nederlandse kinderen. Ruim twee derde van de deelnemers gaf aan het virus wel degelijk serieus te nemen.

Bekijk de uitslag
Tips voor thuisblijvers

Ouders zitten tot tenminste eind april thuis met hun kinderen. Hoe houd je dat gezellig?

En is het erg om een keer geen strak plan te hebben? We zetten een aantal tips op een rijtje. En mocht je wat beweging nodig hebben, doe dan mee met de creatieve video’s van TeamUp Thuis (een samenwerking van War Child, Save the Children, en UNICEF)

Bekijk de tips   Ik wil bewegen!
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden