Ook te zien: Fractal Collective!
Klik hier als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is
Cultureel Centrum Corrosia
Facebook YouTube Instagram
Nieuwsbrief
 

Beste lezer,

We vertelden het al eerder: er staat de komende tijd heel veel op ons programma en vandaar dat de nieuwsbrief (nu wekelijks!) ook weer bommetje vol is. Meer goede tips? Volg ons op social media (Facebook en Instagram), daar brengen we je bijna dagelijks op de hoogte van wat er bij Corrosia gebeurt. Voor nu alvast een kleine hint: het wordt een ware cinematische zomer, daarover snel meer. Geniet van de lente en tot snel in de zaal, in de expo en aan de bar!

Samenkomst in positieve sfeer is één groot feest

We mogen weer! Na twee jaar binnen zitten brengen vrienden Leon en Lilou van Stichting Moskou een ode aan het feest. Van kringverjaardag tot knalfuif: iedere vorm van de ‘samenkomst in positieve sfeer’ (aldus het woordenboek) komt aan bod. In het glinsterende licht van een discobal passeren belangrijke levensvragen de revue: Waarom feesten we? Hoe essentieel is feest voor het bestaan? Is een vis een goed verjaardagscadeau? Na afloop zetten we het feest nog even voort en kun je in gesprek gaan met de makers.

Samenkomst in positieve sfeer is te zien op dinsdag 17 mei, zorg dat je erbij bent!

Samenkomst in positieve sfeer
Hoe lang blijven we nog zoeken?

Waar zoeken we naar? Is dat rijkdom, geluk of veiligheid. Maken we onszelf trots, of een ander? Zoeken we naar erkenning van buitenaf of naar innerlijke vervulling? Wat drijft ons om steeds beter te willen worden, om steeds meer te willen? Ga samen met Fractal Collective/Korzo op zoek naar de antwoorden in jezelf in Chasing the [Blank].

Choreograaf Zino Schat neemt ons mee in de wereld van hiphop, een nog jonge cultuur op de straat ontstaan vanuit onderdrukking. Deuren tussen genres worden geopend, vernieuwende mengvormen worden geboren en resulteren in een zowel krachtige als kwetsbare bewegingstaal die de kijker en performer verbindt, op zaterdag 14 mei op ons podium, kaarten verkrijgbaar via onderstaande link.

Chasing the blank
Elise Schaap schittert in Mijn vader is een vliegtuig

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Wanneer haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze besluit contact op te nemen met haar vader, die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft. Dat is het begin van een onthutsende ontdekkingstocht door het verleden. Het ontroerende Mijn vader is een vliegtuig opende het Nederlands Film Festival 2021 en wordt op vrijdag 13 mei bij ons vertoond. Om 11:00u als Broodje Film, om 20:00u inclusief een drankje. Mis het niet!

Mijn vader is een vliegtuig
En verder...
  •  Nog even meivakantie, nog even KROOST! Op zaterdag 7 mei stap je in Topsy Turvy van Keren Levi, op zondag 8 mei staat Het Groene Meisje van Max Tak voor de deur.
  • Morgen, vrijdag 6 mei, hebben we een spraakmakende film voor je! Rosamund Pike speelt de hoofdrol in het keiharde en scherpe I Care a Lot, niet voor tere zieltjes.
  • ’t Barre Land duikt in het werk van Tonnus Oosterhof in Op de rok van het universum, te zien op woensdag 11 mei.
  • Grote ster op de planken! Op woensdag 18 mei verwelkomen we harpiste Lavinia Meijer met haar nieuwe voorstelling Untitled 2.
Corrosia Theater, Expo & Film
Markt 43
1354 AP Almere Haven
(036) 5215929
kaarten kopen & info: www.corrosia.nl

Klik hier als u zich wilt afmelden
Realisatie door Tuesday  Realisatie door Tuesday