Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 19 december 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ook bij KPMG Nederland zet groei door
De omzet van KPMG Nederland steeg het afgelopen jaar gegroeid met 5,1 %. Daarvan is 5,7 % gerealiseerd in de auditpraktijk en 7,2 % in de adviespraktijk. Dit heeft ook een positief effect gehad op de groei van de winst voor belastingen van 8%, meldt het accountantskantoor. Onlangs werd al bekend dat KPMG International het afgelopen boekjaar […]
Lees verder »
Hoekstra maakt samenstelling Commissie toekomst accountancysector bekend
Minister Hoekstra van Financien meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat prof. mr. Annetje Ottow, prof. dr. Elbert Dijkgraaf en drs. Marlies de Vries RA zitting nemen in de Commissie toekomst accountancysector. Ook de instellingsregeling van de commissie is met de brief van Hoekstra gepubliceerd.  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Overstappen op een nieuw boekhoudpakket?

Het nieuwe (boek)jaar komt eraan en dat betekent hét moment om over te stappen op een nieuw boekhoudpakket. Met iMUIS Online automatiseer je administraties eenvoudig en stap je gemakkelijk over. Wil je weten hoe? Lees het in onze gratis accountancybrochure.

Lees verder »
Onvermeld laten van dreigende claim levert RA waarschuwing op
Een registeraccountant heeft deze week een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer vanwege een rapport over een aandelenemissie dat op onderdelen niet deugde. De meeste klachtonderdelen over het rapport werden weliswaar ongegrond verklaard, maar toch ziet de tuchtrechter ook flinke fouten.
Lees verder »
Agenda financiële sector: aanscherping beloningsregels 
Minister Hoekstra van Financiën kondigt aan beloningsregels verder aan te scherpen. Zo komt er een wettelijke verplichting tot het aanhouden van onder meer aandelen in vaste beloningen gedurende vijf jaar. Dat meldt Hoekstra in de agenda financiële sector die dinsdag aan de Tweede Kamer is verstuurd en tot stand is gekomen met inbreng van toezichthouders, […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Alles wat je nodig hebt voor de jaarrekening van 2018.

December 2018 is begonnen. Is jouw kantoor al klaar om de jaarrekeningen van dit jaar aan te leveren? Met Visionplanner maak je voor iedere klant precies die jaarrekening die hij nodig heeft. Snel en efficiënt waar het kan. Uitgebreid en mooi opgemaakt voor klanten die dat op prijs stellen. Ga nu aan de slag met Visionplanner. Meer informatie

Lees verder »
Ondernemersorganisaties hopen op toename gebruik middelingsregeling
MKB-Nederland en VNO-NCW hopen dat meer ondernemers van de middelingsregeling gebruik gaan maken en de uitvoeringslasten daardoor dalen. De ondernemersorganisaties reageren op de recent gepubliceerde evaluatie van de regeling, die het mogelijk maakt om de over drie jaar betaalde inkomstenbelasting te herberekenen op basis van het gemiddelde inkomen over die periode.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een half jaar AVG; hoe ver bent u ermee?

Inmiddels is de AVG een half jaar definitief van toepassing. Wie had gedacht dat alles nu in kannen en kruiken zou zijn, heeft het mis. De AVG is nog volop in ontwikkeling, in het bijzonder waar het de implementatie binnen bedrijven betreft.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw cliënten meer toegevoegde waarde bieden?

Voeg waarde toe door uw cliënten proactief te adviseren met actuele rapportages. Cloudsoftware van Visma helpt u om te transformeren van traditionele accountant naar ‘trusted advisor’. Lees hier verder hoe>>

Lees verder »
PERSONALIA: drie nieuwe partners bij Van der Veen & Kromhout
Durk-Jan Zantema AA, Anne Jan Steenstra AA en drs. Jozef Noordhuis RA RV treden per 1 januari 2019 toe als partner bij Van der Veen & Kromhout. Hiermee komt het totaal aantal partners op acht. Zantema (38) en Steenstra (46) zijn medeverantwoordelijk voor de MKB-jaarrekening en – adviespraktijk van respectievelijk de vestiging in Gorredijk en […]
Lees verder »
Belastingpakket 2019 aangenomen door Eerste Kamer
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met negen fiscale wetsvoorstellen, waaronder het Belastingplan 2019. De senatoren namen drie moties aan.
Lees verder »
CO2-afspraken voor auto’s verder aangescherpt
Auto’s in de Europese Unie moeten sneller schoon worden, zijn onderhandelaars van de EU-lidstaten en het Europees Parlement overeengekomen. Personenauto’s moeten nu in 2030 gemiddeld 37,5 procent minder uitstoten dan in 2021. Voor bestelwagens is de afgesproken reductie 31 procent.
Lees verder »
Nog veel onduidelijkheid voor ondernemers over gevolgen no-deal Brexit
Nu de kans op een Brexit zonder deal (no-deal-scenario) steeds reëler wordt is er bij veel ondernemers behoefte aan meer duidelijkheid over wat zo’n no-deal precies tot gevolg kan hebben voor hun activiteiten. Dat bleek tijdens de speciale Brexit-taskforce die MKB-Nederland en VNO-NCW  hebben georganiseerd naar aanleiding van alle recente turbulente ontwikkelingen rond de Brexit-overeenkomst in […]
Lees verder »
Fiscaal voordeel door vooruitbetalen hypotheekrente bijna niet te behalen
Geldverstrekkers werken vrijwel niet mee aan het fiscale voordeel dat te behalen is voor huizenbezitters die hun hypotheekrente vooruit willen betalen. Dat constateert de Telegraaf na een rondgang langs de zestien grootste geldverstrekkers.
Lees verder »
Vragen en antwoorden over de wijziging van de btw-sportvrijstelling
Per 1 januari 2019 geldt een verruiming van de btw-sportvrijstelling. Hiermee vallen meer diensten onder de vrijstelling, maar vervalt ook het recht op vooraftrek van btw. Daarom zijn voor gemeenten en sportinstellingen subsidies beschikbaar. Waarom wordt de sportvrijstelling verruimd en waaruit bestaat de verruiming?
Lees verder »
Ministerie van Defensie maakt bezwaar bij fiscus tegen VUT-boete
Het ministerie van Defensie tekent bij de Belastingdienst bezwaar aan tegen de boetes op vroegpensioen die zij moet betalen, bevestigt een woordvoerder na vragen hierover van het FD.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
In 5 stappen naar proactief adviseren

De accountant die specifiek advies geeft aan de ondernemer is van alle tijden. Denk aan pensioenadvies, fiscale structuren, investeringen, financieringen en ga zo maar door. Veel van deze adviezen worden nu nog gegeven op basis van het verleden, terwijl de ondernemer veel beter geholpen wordt met inzichten voor de toekomst op basis van actuele cijfers.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
De Samenstellingsopdracht in 2019
NBA Opleidingen
14 februari 2019
Post-hbo AA-opleiding Oriëntatie Accountancy MKB
HAN
1 februari 2019
Cursus BTW en sport (inclusief SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)
Fiscaal Vanmorgen
16 januari 2019
VACATURES
Supervisor audit Utrecht
Baker Tilly Berk
Utrecht
Gevorderd assistent accountant controlepraktijk
Hoek en Blok
Sliedrecht
Assistent Jaarrekening Medewerker
RS Finance
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN