‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN MORGEN
 
 
 
Bernie Sanders har især haft held til at hente stemmer hos unge, hos latinoer og hos sorte og ser ud til at have hentet flertallet i Californien.
Godmorgen.
 
Intet morgenbrev uden det seneste fra USA-valgkampen
 
Heller ikke denne gang: Tidligt onsdag morgen dansk tid er stillingen teknisk set 1-1 i kampen mellem Bernie Sanders og Joe Biden om at blive demokratisk præsidentkandidat. Biden har vundet flertal i de fleste delstater - 8 ud af 12 - men Sanders har trukket flest stemmer i den vigtigste stat, Californien.
 
»Vi trænger til noget mere socialisme i det her land. Meget mere, faktisk«, siger en vælger fra staten til Politiken.
 
Valgtallene rummer den detalje, at Michael Bloomberg ser ud til at tage stemmer fra Biden, mens Elisabeth Warren tager nogle, der ellers ville være gået til Sanders. Hun ser ud til at tabe i sin egen hjemstat Massachusetts, en omstændighed, der vækker opsigt i blandt andet CNN. Delstatens sejrherre er i stedet Biden.
 
Politiken dækker den såkaldte super tuesday, hvor 14 delstater deltager i udpegningen af demokraternes præsidentkandidat. Du kan læse om deltagerne i den demokratiske valgkamp her.
 
     
 

 
Skal der gives erstatninger for oversvømmelser
 
Med klimaforandringerne kommer vejrmæssigt kaos som det, der i øjeblikket plager i store dele af Jylland, hvor enorme vandmængder har svært ved at komme ud i havet. Det har givet oversvømmelser for beboere nær åer, men som det er i dag, får de vanskeligt ved at få erstatning. Det skal der måske ændres på, mener Venstre og SF ifølge Politiken. »Hændelserne bliver større og større. Det er et problem«, siger en sagkyndig fra Stormrådet, Morten Kruse, mens en husejer i Silkeborg ikke er sikker på, at boligen kan overleve at have 20 cm. vand i stueetagen.
 
     
 

 
Udligningen bygger på 10 år gamle tal
 
En del af udligningen mellem landets rige og fattige kommuner bygger på mængden af udlændinge i den enkelte kommune. Der er blot et enkelt problem, skriver Politiken: Tallene, det store regnestykker bygger på, er hovedsageligt fra 2010 og medtager dermed ikke følgerne af den store tilstrømning i 2015, da EU i praksis åbnede grænserne, og migranter og asylsøgere fik lov at gå ind i Danmark ad motorvejen. Regeringen har lagt op til, at de store byer i Københavnsområdet, Aaarhus og Odense mister penge, fordi de i dag - er vurderingen - modtager for meget i forhold til deres reelle omkostninger på udlændingene. I København lægges der op til at beskære udlændingetilskuddet med knap 213 mio. kr.
 
     
 

 
Politifolk og fængselsbetjente plages af stress og PTSD
 
Det tærer at arbejde i brutale og voldsomme miljøer. Det viser en kortlægning af forekomsten af posttraumatisk stress i de to faggrupper, som Vive, Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, har lavet. Ifølge Berlingske viser den, at to pct. af politifolkene har fået diagnosticeret PTSD, mens yderligere 3,7 pct. har symptomer, der svarer til diagnosen. For fængselsbetjente er tallene højere: 5,4 pct. har lidelsen, mens yderligere 13,5 pct. opfylder kriterierne.
 
     
 

 
Onsdagens program:
 
 
Retten i Nykøbing F. indleder 09.00 en sag mod en tidligere afdelingssygeplejerske, der er tiltalt for forsømmelse eller skødesløshed i forbindelse med en sag, hvor en ældre kvinde blev kvalt i sin sondemad.
 
 
Retten i Glostrup går 09.30 i gang med sagen mod Britta Nielsens tre børn, der er tiltalt for groft hæleri ved at have modtaget og brugt penge, deres mor svindlede sig til i Socialstyrelsen.
 
 
Organisationen Bedsteforældre for Asyl holder en høring i Folketinget om at hente IS-krigeres børn fra Syrien til Danmark.
 
 
Parlamentet i Thüringen skal vælge en ny ministerpræsident. Det følges tæt i Tyskland, fordi det i februar fandt en leder med stemmer fra det indvandrerkritiske AfD.
 
 
EU-Kommissionen præsenterer et udkast til en klimalov for unionen.
 
 
En appeldomstol i Paris beslutter, om lederen af den baskiske løsrivelsesbevægelse ETA skal udleveres til Spanien.
Årsdage:
 
 
1980: Robert Mugabe danner Zimbabwes første sorte regering. Han beholdt magten i landet frem til sin død sidste år.
 
 
 
Med venlig hilsen
Søren Astrup
Journalist på Politiken
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
 
KOMFORTZONE:
 
 
 
Jeg brugte årets første måneder på at følge 5 nytårsforsætter. Sådan er det gået
 
IBYEN
 
 
Jeg brugte årets første måneder på at følge 5 nytårsforsætter. Sådan er det gået
 
 
 
UDSYN:
 
 
 
Tag afsked med vintercirklen, hils på ormemånen og nyd en sommertrekant
 
VIDEN
 
 
Tag afsked med vintercirklen, hils på ormemånen og nyd en sommertrekant
 
 
 
FRA ARKIVET:
 
 
 
Hvad er der med pigen i midten på dette fotografi?
 
KULTUR
 
 
Hvad er der med pigen i midten på dette fotografi?
 
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 5 hjerter til frokost på Frederiksberg: Når en vegetarisk bøf kan smage så godt, så luk hver en stald i Danmark!
 
 
 
2 Sexolog: Det er helt absurd, at det ikke er blevet forbudt at omskære raske drenge
 
 
 
3 Styrelse til alle danskere: Bliv hjemme hvis du har været i højrisiko-områder
 
 
 
4 Politiken-journalist på skiferie i coronaramte Norditalien: Få mennesker på pisterne og ingen køer ved lifterne
 
 
 
5 Syv døgn med Danmarks første corona-patient: »Det er sgu godt, jeg ikke er typen, der krammer alle kolleger«