ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-11-2022
Saoedi-Arabië verrast tegen Argentinië: de vijf grootste WK-stunts ooit

Afgelopen dinsdag verraste Saoedi-Arabië vriend en vijand door met 1-2 van titelfavoriet Argentinië te winnen. Een van de grootste stunts in de geschiedenis van het wereldkampioenschap voetbal. Hier een overzicht van de vijf grootste WK-verrassingen aller tijden. 


lees verder
Samenvatting Marokko - Kroatië

Vandaag trapte Marokko haar WK-avontuur af tegen Kroatië. Kunnen de Leeuwen van de Atlas de Kroaten in bedwang houden? Bekijk hier de samenvatting van Marokko tegen Kroatië. 

lees verder
Interview Henry Schut: "Ik zwaaide met oranje tafellaken om mijn nek naar passerende auto's"

Zijn meest bijzondere Oranje-moment beleefde Henry Schut op zijn twaalfde. Nadat het eindsignaal van de EK-finale van 1988 tussen Nederland en Sovjet-Unie had geklonken, trok hij een oranje laken van de tafel, deed het om zijn nek en liep naar een vluchtheuvel in Kootwijkerbroek. "Met het laken als wapperende vlag boven me zwaaide ik naar alle passerende auto's en vrachtwagens."

lees verder
Samenvatting Argentinië - Saudi Arabië (1-2)

Saudi Arabië heeft voor een ongelofelijke stunt gezorgd op het WK voetbal. De ploeg van Hervé Renard nam het op tegen het Argentinië van Lionel Messi en maakte daarin erg veel indruk. Eén voor de topfavorieten voor de eindwinst werd uiteindelijk zelfs met 1-2 verslagen. 

lees verder
Interview Tom Egbers: "Dit WK wordt mijn meest ingewikkelde toernooi"

Het WK 2022 is begonnen. Zondag werd de eerste bal getrapt in Qatar. Tom Egbers maakt het toernooi opnieuw van nabij mee. De 65-jarige anchorman van de NOS volgt Oranje ook deze keer op de voet. "Ik besef me tegelijk ook. Dit toernooi zal op het randje van steriel verlopen. Dit is geen Palermo, geen Rome en vooral geen Londen."

lees verder
Win het boek WK'74, een traumatisch voetbaltoernooi in 1.000 fabels en feiten

Vandaag begint het WK Voetbal in Qatar. Aan de vooravond van het meest controversiële eindtoernooi uit de historie leeft het WK van 1974 als nimmer tevoren. Rob van Vuure schreef daarover een boek en haalt herinneringen op aan deze fameuze eindstrijd. Confronterend en met de nodige humor en relativering.

lees verder
Route naar het WK: dit was de bijzondere WK-kwalificatie van Ecuador

Daar prijkt Ecuador dan, als nummer 4 van Zuid-Amerika na een zware WK-kwalificatie. Ecuador gaat wél naar het WK, Colombia en Chili bijvoorbeeld niet. Daar was Chili het overigens niet mee eens: daar vonden ze dat Ecuador een niet-speelgerechtigde speler hadden opgesteld. Daarover later meer. Nu eerst: de kwalificatie van Ecuador voor het WK 2022 in Qatar, waarin het in de groepsfase speelt tegen het Nederlands elftal.

lees verder
Win het boek Braziliaanse Voetbalgoden, Legendarische spelers over hun succes

Voor elk WK is de Seleção kandidaat voor het goud. Dat is niet zomaar, want de Brazilianen zijn niet alleen verliefd op het voetbalspel, ze zijn er bezeten van en willen altijd de beste zijn... maar dan ook altijd. Ernest Landheer heeft hierover een boek geschreven. De titel: Braziliaanse Voetbalgoden. Het boek is vandaag te winnen via onze website.

lees verder
Extra dikke WK 2022 Special: alle 32 deelnemers, interviews met Pasveer, Gullit, Haan, De Ligt en meer!

Op zondag 20 november gaat het los: het WK 2022 in Qatar. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 11 van dit jaar alweer, staat vol over het mondiale evenement. Lees alles over de 32 deelnemende landen, het speelschema, de vele cijfers, de shirts en diverse interviews. We spraken met Oranje- en Ajax-doelman Remko Pasveer, met Matthijs de Ligt, met Ruud Gullit, met Arie Haan, met Xavi Simons en met de chauffeur van de Oranje-bus. En nog veel meer.

lees verder