ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-12-2023
Sari van Veenendaal: “Gewonnen EK van 2017 heeft nog steeds grote impact op Nederlandse vrouwenvoetbal”

Breaking New Ground. Zo luidt de titel van het Bid voor het WK Vrouwen 2027, dat de KNVB samen met de voetbalbonden van Duitsland en België vorige week vrijdag bij de FIFA indiende. Oud keepster van de Oranje Leeuwinnen Sari van Veenendaal is een belangrijke schakel als het gaat om het vrouwenvoetbal in Nederland. Het gewonnen EK was voor Van Veenendaal de grondlegger voor de opkomst van het vrouwenvoetbal in Nederland en dé reden dat de KNVB het WK Vrouwen 2027 naar Nederland wil halen. “Ik weet wat 2017 los heeft gemaakt. Niet alleen op sportief gebied, maar ook op alles daar omheen.”  


lees verder
Wie is het nieuwe zeventien jarige talent van SL Benfica: Gianluca Prestianni?

Roger Schmidt heeft met zijn SL Benfica de eerste speler voor komende winter binnen. De oud trainer van PSV mag de komende transferperiode pronken met zijn nieuwste aanwinst, de zeventien jarige Argentijnse vleugelaanvaller Gianluca Prestianni. Het zeventien jarige talent van de Argentijnse ploeg Vélez Sarsfield wordt hiermee de 26ste Argentijn is Portugese dienst. Wie is deze jonge Argentijn? ELF Voetbal legt het uit. 

lees verder
ELF Voetbal nummer 12 is uit: met Paixao, Schouten, Van Brederode, Armenië-gangers, broers Verdonk en meer

De nieuwe ELF Voetbal is er! De laatste editie alweer van 2023! Een ideaal cadeau voor de feestdagen. Deze keer met interviews met Igor Paixao van Feyenoord, Jerdy Schouten van PSV, Myron van Brederode van AZ, Luis Suárez als Eredivisie-kopstuk, we gingen de boksring in met broers Calvin en Darryl Verdonk en veel meer!

lees verder
VACATURE: Marketing/communicatie stagiair gezocht voor ELF Voetbal en PANNA! Magazine

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e).

lees verder
Jordy Tutuarima, voetbalprof in Armenië: "Mijn vriendin zei: 'als je wilt gaan, dan gaan we'"

Zijn beste seizoen beleefde hij volgens eigen zeggen bij De Graafschap onder trainer Henk de Jong. NEC heeft een speciale plek in zijn hart vanwege zijn jeugdopleiding en betaald voetbaldebuut. Na een seizoen in de hoogste Griekse divisie proeft Jordy Tutuarima dit seizoen aan een tweede buitenlands avontuur. Bij FC Noah in Armenië om precies te zijn. "Tegen mensen die daarbij vraagtekens zetten, zeg ik eerlijk. 'Als je hier komt, snap je dat'."

lees verder
Hoe doen de zomeraankopen van Feyenoord het tot nu toe?

Feyenoord kreeg de afgelopen week harde klappen te verduren. De Rotterdammers werden uitgeschakeld in de Champions League en vervolgens ook nog door PSV op tien punten gezet in de Eredivisie. En dat terwijl Feyenoord volgens veel mensen de beste selectie van de Nederlandse competitie heeft. Wat opvalt, is dat relatief weinig zomeraankopen een basisplaats hebben afgedwongen onder Arne Slot. ELF richt de blik op die zomerse aanwinsten: hoe doen zij het tot nu toe?

lees verder
Interview | Mark Looms over Peter Bosz: "We liepen door de spelerstunnel met de gedachte dat we Ajax met 6-0 zouden oprollen"

Winst in de Johan Cruijff-schaal, een comfortabele leiderspositie in de eredivisie en overwintering in de Champions League: Peter Bosz heeft het voorlopig uitstekend voor elkaar bij PSV. 

lees verder
KNVB vol vertrouwen over WK 2027-Bid: "Liefst het toernooi alleen georganiseerd"

Breaking New Ground. Zo luidt de titel van het Bid voor het WK Vrouwen 2027 dat de KNVB vrijdag bij de FIFA indient. Samen met de voetbalbonden van Duitsland en België, wat ook de drie initialen van de WK-slogan verklaart, wordt getracht voor de eerste keer in de historie de mondiale titelstrijd binnen te halen. Op 17 mei wordt de knoop tijdens een congres van de Wereldvoetbalbond in Bangkok, Thailand doorgehakt. "We zijn ervan overtuigd het beste en meest duurzame eindtoernooi ooit te kunnen organiseren."

lees verder
Het PANNA! Dribbel Doeboek is uit:tips, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels!

Dribbelen. Trainers raden het vaak af. Maar voetbal draait om plezier. Om genieten. De allerbeste manier? Dribbelen! Pingelen tot je verdwaald raakt, om jezelf vervolgens weer terug te dribbelen. In het nieuwe Doeboek van PANNA! draait hier alles om. Het Dribbel Doeboek staat vol tips, spelletjes, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Opnieuw honderd pagina's dik!

lees verder