img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Save the date: Anime Event

Op zaterdag 28 september staat bibliotheek Stad weer in het teken van de Japanse tekenfilm en -cultuur. Doe mee aan het Yu-gi-oh kaarttoernooi, bewonder indrukwekkende cosplays, kom sushi proeven en Japanse thee drinken, test je kennis bij de Anime Pubquiz, zak lekker onderuit bij de film of doe mee met de verschillende workshops. Hou de website in de gaten voor het complete programma!
img
img

Ontsnap uit de Hackerroom

In de Hackerroom kom je erachter hoe computers in elkaar zitten, hoe zoekmachines werken en hoe een internetverbinding tot stand komt. Behoor jij tot de nieuwe generatie ‘white-hat-hackers’ en lukt het jou om binnen een uur te ontsnappen uit onze Hackerroom? Koop dan snel een kaartje!
img
img

Zomeropening

Ook deze zomerperiode hebben de bibliotheken gewijzigde openingstijden.
Van 1 juli tot en met 25 augustus is bibliotheek Stad op zondag gesloten.
Op woensdag sluit de bibliotheek om 18.00 uur.
Van 22 juli tot en met 18 augustus zijn de bibliotheken in Buiten, Haven en Poort gesloten op dinsdag en donderdag.
img

Tekenwedstrijd: Superheld op reis

Ken je Dokter Grijper, Alien Super Vuist man of Ecolana nog? Deze getekende superhelden veranderden vorig jaar in een echte filmposter. Ook dit jaar zoeken we weer superhelden! Ben jij tussen de 4 en 14 jaar en gek op tekenen? Maak dan een tekening van je zelfbedachte (!) Superheld op reis. Reist jouw superheld in een tijdreismachine naar … ? Of reist je superheld met een onderzeeboot naar een geheime plek in de oceaan? Het kan allemaal! Geef je fantasie de ruimte en verras ons met een leuke tekening!
Lees verder
img

Zomerbieb: LEGO Story Starter (6-8 jr)

Naast de wekelijkse voorleesfeestjes die we elke keer afsluiten met een leuke activiteit, organiseren we nog veel meer leuke activiteiten deze zomer. Wat dacht je van de workshop LEGO Story Starter? Maak je eigen stripverhaal met LEGO bouwplaten en de Story Visualiser app. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op de website.
img

Peperbus

Sinds vrijdag 12 juli staat hij in vol ornaat in de entreehal van bibliotheek Stad: onze eigen peperbus. Wil jij hier je (culturele / maatschappelijke) boodschap ook op kwijt? Lever dan je poster (A2 of A3 formaat) in bij de klantenservicebalie in Stad. Vragen?
Stuur dan een e-mail naar communicatie@denieuwebibliotheek.nl.
img

Stemmen Openluchtfilm

Heb jij al gestemd op je favoriete film voor het Italiaanse openluchtfilmfeestje op vrijdagavond 23 augustus op de Markt in Haven?
Je hebt nog tot 31 juli de tijd om hier je stem uit te brengen.
img

Film: Apollo 11

Op 20 juli 1969 bereikte de missie met de Apollo 11 haar doel en zette de mens voet op de maan. De hele wereld leefde mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Nu, 50 jaar later komt regisseur Todd Douglas Miller met een documentaire waarbij hij gebruik maakte van recent ontdekt nog niet eerder vertoond 70 mm beeldmateriaal.
Bibliotheek Stad, vrijdag 19, zaterdag 20, dinsdag 23 en woensdag 24 juli
Lees verder
img

Clip: Ilse Ruijters interviewt Samantha Stroombergen

Ilse Ruijters interviewde thrillerschrijfster Samantha Stroombergen voor onze videoserie 'Een boek kan zoveel doen'. Ilse vroeg Samantha onder andere naar haar boek 'De Witte Kamer', waarmee zij onlangs de BookSpot Gouden Strop 2019 won. Nogmaals gefeliciteerd Samantha!
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden