ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-01-2021
Sébastien Haller op weg naar Ajax: “Mijn broer en zus hielden me op het rechte pad”

Ajax staat naar verluidt op het punt de komst van Sébastien Haller af te ronden, voor een recordsom van 25 miljoen euro. In april 2015 spraken wij de Franse spits, toen de rijzende ster van FC Utrecht. Over ADHD, strijden tegen verwachtingen en de bijzondere vriendschap die hij opbouwde met team- en landgenoot Edouard Duplan. “Ik sloopte alles in huis.”


Lees verder
Thibaut Lesquoy, geland in Almere

Almere City scout inmiddels internationaal. Er landden vorige zomer jongens van het tweede van Internazionale en Borussia Dortmund in het Yanmar Stadion, iemand van het tweede niveau van Polen in Frederik Helstrup en met Thibaut Lesquoy zowaar iemand uit de Luxemburgse competitie. We haalden na de wedstrijd tegen De Graafschap ons bovenste beste Frans boven om de Waalse linksachter van de nummer twee in de Eerste Divisie iets beter te leren kennen!

Lees verder
Het David Villa-scenario voor Luis Suárez

Het regent tranen wanneer Luis Suárez zijn afsluitende persconferentie geeft bij FC Barcelona. De boezemvriend c.q. buurman van Lionel Messi wil namelijk helemaal niet vertrekken bij zijn club, maar vanwege de financiële noodzaak die de transfer heeft zit er op dat moment niets anders op. Atlético is de noodgedwongen bestemming van de Urugayaan, maar daar kan in Madrid achteraf alleen maar om gejuicht worden. In de Spaanse hoofdstad zet de spits zijn tranen namelijk stuk voor stuk om in doelpunten, waardoor Suárez in de voetsporen treedt van David Villa.

Lees verder
Wie is Feyenoord-aanwinst Lucas Pratto?

Met de komst van de bonkige, Argentijnse spits hoopt Feyenoord-coach Dick Advocaat het ontbrekende puzzelstukje binnen te hebben. In toppermaand januari is een scorende spits geen overbodige luxe. De Stadionclub huurt de 32-jarige aanvaller voor een halfjaar van de Argentijnse topclub River Plate in de hoop dat hij de ploeg van doelpunten kan voorzien. Maar wie is deze Zuid-Amerikaan?

Lees verder
Gratis af te halen: deze topspelers zijn transfervrij

Het nieuwe jaar betekent ook een nieuwe transferperiode. Door de coronacrisis hebben clubs minder te besteden dan gebruikelijk, waardoor het betalen van grote transfersommen minder plausibel zal zijn. Echter kent dit ook zijn keerzijde, want er worden talloze topcontracten opgezegd om de begrotingen wat meer lucht te geven. Een volledig elftal vol met topspelers zoals Diego Costa en Hulk is per direct gratis af te halen, lees hieronder welke spelers de 442-formatie completeren.

Lees verder
Interview Rúben Rodrigues: 'Notts County bleef maar voor me aankloppen'

Rúben Rodrigues maakte afgelopen zomer de overstap van FC Den Bosch naar Notts County. ELF Voetbal besloot de 24-jarige middenvelder te bellen. Over het bizarre voetbaljaar 2020, verschillende periodes bij FC Den Bosch, mooie herinneringen aan Wilhelmina Boys, VV Gemert en De Treffers, een bijzondere transfer naar de oudste profclub ter wereld, zijn eerste maanden in Nottingham, de jacht op promotie naar de League Two, het Engelse voetbal en dromen over Portugal en Amerika.

Lees verder
Interview Elber Evora: 'Ik voelde me erg snel thuis bij AZ'

Elber Evora maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar AZ. ELF Voetbal besloot de 21-jarige doelman te bellen. Over het bijzondere voetbaljaar 2020, zijn tijd in de jeugd van de Rotterdamse grootmacht, trainen met grote spelers als Robin van Persie, een transfer naar Alkmaar, bijzondere avonturen met de nationale ploeg van Kaapverdië, de jacht op een ticket voor de Afrika Cup, zijn doelstellingen voor de tweede seizoenshelft en toekomstplannen.

Lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? {2}

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het tweede deel van een vijfdelige serie.

Lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? {3}

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het derde deel van een vijfdelige serie.

Lees verder