Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 23 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘SBR biedt accountants mooie kansen om waarde toe te voegen’
Ondernemers moeten jaarlijks financiële rapportages aanleveren aan verschillende instanties, zoals de Kamer van Koophandel, Belastingdienst of hun bank. Dit kost tijd, geld en energie, maar biedt ook kansen.
Lees meer
 
 
MKB’ers positief over 2017
MKB-ondernemers verwachten voor 2017 meer omzet, hogere investeringen en uitbreiding van de werkgelegenheid. Vooral ondernemers in het middenbedrijf zijn positief in hun verwachtingen voor volgend jaar. Dit meldt CBS.
Lees meer
 
Seminar Auxilium| 16 december | Houten | De MKB accountant: gewaarborgde kwaliteit! Advertorial

Auxilium is van mening dat de (MKB) accountant trots mag zijn op de titel. Waarom wij dat vinden en hoe u dit nog beter uit kunt dragen is het thema van het seminar (dagvoorzitter Jort Kelder) dat Auxilium op vrijdag 16 december in Houten organiseert: De MKB accountant: gewaarborgde kwaliteit! Om ons statement kracht bij te zetten, legt Pieter Jongstra (voorzitter NBA) aan het einde van de dag met alle aanwezige accountants de beroepseed af.

Lees meer =>

 
Herziene Standaard 720 gepubliceerd
De NBA heeft de herziene Standaard 720 ‘De verantwoordelijkheden van de accountant met betrekking tot andere informatie’ gepubliceerd. De herziene Standaard 720 sluit aan op de wijzigingen in artikel 2:393 BW.
Lees meer
 
 
Optreden als Sinterklaas of Kerstman? 6% BTW
Uitvoeringen van acteurs voor publiek zijn belast met 6% BTW. Daarom geldt voor een optreden als Sinterklaas ook dit tarief, meldt de Belastingdienst. Dit kunnen optredens zijn voor zowel particulieren als voor bedrijven.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
RA treft onvoldoende waarborgen, ondanks grote financiële belangen
Een registeraccountant was zich van zijn rol van accountant bij twee strijdende partijen bewust. Toch heeft hij, gelet op de bedreigingen die daaruit voortkomen, onvoldoende waarborgen getroffen. Terwijl er grote financiële belangen aan de orde waren.
Lees meer
 
 
Al na 12 maanden NHG-hypotheek voor ZZP’ers
ZZP’ers kunnen vanaf 1 december aanstaande al na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek krijgen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voorheen moest deze groep ten minste drie jaar actief zijn als zelfstandige.
Lees meer
 
 
Toeslagen 2015 misschien onterecht verrekend met huidige toeslag
Het kan zijn dat de Belastingdienst de Toeslagen 2015 onterecht verrekend heeft met de huidige toeslag.
Lees meer
 
 
Belasting- en premiedruk hoogste deze eeuw
De belasting- en premiedruk kwam in 2015 uit op 37,8 procent van het bbp. Het hoogste niveau in deze eeuw. De stijging is voor ruim een kwart toe te schrijven aan hogere inkomsten uit de loon- en inkomstenbelasting (inclusief premies volksverzekeringen). Zo meldt CBS.
Lees meer
 
 
Rechter was al met pensioen: behandeling Meavita-zaak opnieuw
De Hoge Raad heeft bepaald dat de Meavita-zaak geheel opnieuw moet worden behandeld. Een van de rechters bleek al met pensioen te zijn toen de uitspraak werd vastgesteld. De ondernemingskamer heeft hierdoor niet met het door de wet voorgeschreven aantal rechters uitspraak gedaan. 
Lees meer
 
 
DNB: Versnelde versobering hypotheekrenteaftrek onverminderd noodzakelijk
Om de schokbestendigheid van de woningmarkt verder te vergroten is een versnelde versobering van de hypotheekrenteaftrek onverminderd noodzakelijk, vindt de DNB. Ook een verdere verlaging van het maximaal te lenen bedrag in relatie tot de waarde van de woning na 2018 en meer betaalbare woningen in het vrije segment van de huurmarkt zijn nog steeds […]
Lees meer
 
 
Beleidsbesluit uitstel eerste notificatie art. 29d Wet Vpb 1969
Fiscaal in Nederland gevestigde groepsentiteiten van een multinationale groep waarvan het verslagjaar eerder dan 1 september 2017 afloopt, krijgen tot uiterlijk 1 september 2017 de tijd om voor de eerste keer de identiteit van de rapporterende entiteit door te geven. Wiebes maakt in hetzelfde besluit bekend de geautomatiseerde MCAA-notificatietool verplicht te willen stellen.
Lees meer
 
Aart Nijkamp: De klant is geen koning, maar een Chinees! Contentpartner
‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden’ is een regel van Stephen Covey bij wie ik ooit een training mocht volgen. Het ging om een persoonlijke effectiviteitstraining. Deze regel is uitstekend van toepassing voor het optimaal bedienen van klanten. Voordat je een klant goed kunt bedienen wil je graag weten wat o.a. zijn/haar behoeften zijn. Binnen welke […]
 
Wft Pensioen – Klassikale opleiding Opleiding
Ver weg maar toch dichtbij; verwerf de kennis die u nodig heeft om werkgevers en werknemers te adviseren over de tweede pijler; het pensioen. Kies de leervorm die bij u past en bereid u optimaal voor op uw examen Wft Pensioen Leervorm Prijs Route 1 Zelf leren met het digitaal zelfstudiepakket € 119,- Route 2 […]
 
Fiscalist/Belastingadviseur – Amsterdam Vacature
Voor onze vestiging in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ondernemende Fiscalist/Belastingadviseur (Amsterdam, fulltime, m/v) Kop of Munt de financiële dienstverlener met een sterke identiteit waar innovatie, goede ideeën, inspiratie en het werk zelf de drijfveren zijn. Kwaliteit en klantgerichtheid zitten in ons DNA. Verder houden we van een informele en open werkwijze: Persoonlijk contact en prettige, […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn