Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
dinsdag 29 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Vera van Dijk: SBR taxonomie! Wie is de aanvoerder?

In de SBR-taxonomie voor de KVK rapportages komen elementen voor die niet worden gevraagd in de wet. Wat gaat dan voor? De wet of de KvK-rapportage. En wat doe je bij een nadere uitsplitsing die in de SBR-bankentaxonomie wordt gevraagd? Wordt het straks ‘U roept, wij leveren’? En wat heeft de ondernemer hier nog in te zeggen?

Lees meer
 
 
VU Amsterdam start opleiding Digital Auditing

Voor afgestudeerde RA’s start De Vrije Universiteit in september 2016 met een nieuw Executive programma Digital Auditing. De opleiding is voor reeds afgestudeerde RA’s die de diepte in willen op het gebied van informatietechnologie. De opleiding moet een brug vormen tussen de percepties van de financial auditor en de IT auditor.

Lees meer
 
Unit4? Afas? Of toch een specialist? Advertorial

Grip houden op de backoffice van een accountantskantoor vereist ook inzicht in de bedrijfsprocessen van een accountant. Logisch toch? Dan kies je dus niet voor standaard ERP software, maar voor Alure. Heel betaalbare ERP software met modules als CRM, tijdregistratie, facturering, documentmanagement en planning. Voor grote én kleine kantoren.

Vraag een demo aan

 
BDO: Duidelijkheid BTW-heffing bij opvang crisisopvang asielzoekers

Het ministerie is het met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) eens dat een gemeente bij het verzorgen van crisisopvang niet als BTW-ondernemer optreedt. De gemeente hoeft daarom geen BTW te betalen over de vergoeding die zij van het COA ontvangt voor de crisisopvang.

Lees meer
 
 
Op 1 april start van zeven energiesubsidies

Op 1 april aanstaande start een groot scala aan energiesubsidies. Deze subsidies zijn bedoeld voor zowel onderzoek en ontwikkeling als demonstratie van innovaties en zijn allemaal gekoppeld aan hun eigen energiethema.

Lees meer
 
 
Belastingdienst zoekt 311 fiscalisten en accountants

De Belastingdienst is op zoek naar 311 nieuwe collega’s. De dienst vraagt vooral mensen voor het MKB en de afdeling Grote Ondernemingen.

Lees meer
 
 
Big Four: Accountantswissel geeft problemen

De manier waarop de acountantsroulatie gebeurt – massaal en in zeer korte tijd – geeft problemen. Dat blijkt uit een rondgang van NRC langs de bestuurders van KPMG, PwC, EY en Deloitte.

Lees meer
 
 
LTO, CNV en FNV blij met akkoord over uitzondering Wwz voor agrarische sector 

LTO Nederland, FNV en CNV Vakmensen zijn blij dat minister Lodewijk Asscher van SZW akkoord is gegaan met het doorvoeren van uitzonderingsmogelijkheden voor de agrarische sector op de Wet werk en zekerheid (Wwz). 

Lees meer
 
 
De digitale postbus: de ondernemer hoeft niet te boeken, maar is toch altijd bij
Vraag aan de ondernemer: Is het niet gek dat je de boekhouding, puur uit gemak in overvolle ordners naar de accountant brengt? Je hoeft niet zelf te boeken en je ben tijdelijk van je papieren rompslomp af. Maar wanneer biedt de accountant inzage in je financiële situatie? En hoe wijst de accountant je erop wanneer de boekhouding niet volledig is aangeleverd. Met andere woorden, hoe krijg je grip op je onderneming?
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere een vacature bij Moore Stephens EDO. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacature
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door