Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 9 april 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Dans in tijden van Corona

Waar kun je genieten van dans als vanwege het coronavirus alle theaters en dansscholen gesloten zijn en jezelf de deur niet meer uitgaat? Van Dans Magazine! Profiteer van een van de mooie aanbiedingen en maak het thuis zitten nog aangenamer!

Bekijk hier onze aanbiedingen!

En volg ons ook op Instagram!


Dansnieuws

Scapino Ballet Rotterdam danst online door
Ook het Scapino Ballet komt met een online alternatief: live voorstellingen elke maandag om 20:30 uur die je gewoon vanaf de bank thuis kunt bekijken! Zo kun je toch nog genieten van dans en de theaterbeleving naar jouw eigen woonkamer brengen. Hier geven we je een overzicht van al het moois dat op het programma staat. 

Deze 5 dansopleidingen houden online audities
Wil je volgend jaar naar de dansacademie? Dan kan het zo zijn dat je auditie net even anders gaat worden dan je van tevoren had verwacht. Ieder jaar rond deze tijd is dé periode waarin in alle rondes plaatsvinden. Vanwege het coronavirus gaat dit natuurlijk niet meer zo gemakkelijk. Nu zijn er een aantal opleidingen die auditanten vragen beeldmateriaal op te sturen. Hier geven we je een overzicht van vijf opleidingen waar je nog online auditie voor kunt doen.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


5 dansdocumentaires die je moet zien

Dansers en choreografen hebben vaak een bijzonder verhaal. Er zijn heel wat mooie documentaires gemaakt waarbij je een kijkje in hun wereld krijgt en kunt zien hoe hun leven eruitziet. De vijf leukste hebben we voor je op een rijtje gezet!


Gemma maakt een poëtische dansfilm: ''ieders eigenheid is bijzonder''

De poëtische dansfilm Tournant waar Gemma Rijnders hard mee bezig is, is bijna een autobiografisch verhaal. De film is gebaseerd op haar eigen ervaringen bij de Nationale Ballet Academie en volgt het een danseres die steeds verder vervreemd raakt van zichzelf. In de danswereld werd Gemma’s zelfbeeld steeds slechter – ondanks dat ze er een leuke tijd heeft gehad – en dit komt sterk terug in de dansfilm die ze voor haar opleiding aan de HKU maakt.


Blijven dansen: dit is waarom dans zo belangrijk is voor je gezondheid

Hoewel de dansscholen gesloten zijn, betekent dat niet dat je moet ophouden met bewegen. Dans heeft juist veel voordelen voor je gezondheid. Van geluksstofjes tot flexibiliteit: we zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij.


Dans verlaagt je stresslevel, maar hoe?

Of je nu een goed gevoel voor ritme hebt of niet, dansen kan een geweldig effect op je lichaam en mind hebben. Bewegen op muziek verlaagt je stresslevel aanzienlijk. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?


Een kameleon: danseres Mijntje Lupgens is van alle markten thuis

Mijntje was dertien jaar toen ze besloot om van dansen haar beroep te maken. ‘‘Pap, mam, ik word danseres,’’ kondigde ze aan. Haar vader knikte toentertijd en zei dat het goed was, als ze zich er maar wel bewust van was dat ze er nooit veel mee zou gaan verdienen. Dat maakte Mijntje niet zoveel uit, ze was bereid er hard voor te werken. Nu werkt ze in het commerciële veld en heeft ze voor onder andere Dua Lipa en Jason Derulo gewerkt.


 

Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.