Ontvang een Podium cadeaukaart bij je abonnement!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

 

 

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 19 mei 2022 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Laat dans jouw hart sneller kloppen? Lees dan Dans Magazine!

Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws.

Met in het komend nummer:

  • Boukje Schweigman's voorstelling Eros gaat over vrouwelijke levensenergie
  • Anne Theresa de Keersmaeker komt naar Nederland en danst in eigen voorstelling
  • India Dans Festival komt eraan
  • Acrobaat Hendrik van Maele onderzoekt circus en dans

Neem een abonnement


Hiphopchoreograaf Bruno Beltrão reageert met New Creation op Braziliaanse politieke situatie

Hiphop en politiek? Een bijzondere combinatie, maar ook eentje die een nieuwe perspectief kan geven. De wereldwijd geprezen Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão zal op 20 en 21 mei zijn nieuwe voorstelling New Creation presenteren op het SPRING festival in Utrecht.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling

Kidd Pivot is terug in ITA met Revisor

Na Betroffenheit, dat te zien was tijdens Julidans 2018, zijn Crystal Pite en Jonathon Young nu terug in Internationaal Theater Amsterdam met Revisor. Een uitbundige dans- én theatervoorstelling over hebzucht en corruptie.- ‘a nightmarish, beautiful, mind-blowing journey’ - ★★★★★ The Telegraph


Wij mogen twee kaarten weggeven!

In een eigentijds ritueel gaan zes vrouwen op zoek naar de kracht en het plezier van hun sensualiteit. In Eros is het klaar met alle taboes en clichés: de vrouwelijke energie mag weer los. De nieuwe voorstelling van Schweigman& en DOX maakt precies die energie voelbaar. Ondersteund door drums en percussie van Frank Rosaly en Katherina Bornefeld (The EX) zetten de danseressen van Eros alle registers open. Een totaalervaring voorbij het alledaagse. Wil jij kans maken op twee tickets op 26 of 27 mei? Like dan deze post en wie weet zit jij 26 of 27 mei in het theater!

Wat moet je doen? Ga naar Facebook like en win


Scapino Ballet Rotterdam en neuropsycholoog presenteren Dancing and the Brain

Scapino Ballet Rotterdam en neuropsycholoog Erik Scherder presenteren op 3 juni in Theater Rotterdam de voorstelling Dancing and the Brain. In een avond vol dans geeft Erik Scherder boeiende colleges over de indrukwekkende positieve effecten van dansen op het gezonde en aangedane brein. Met bijdragen van Conny Janssen Danst, Codarts Havo/Vwo voor Muziek en Dans, BlackBirds/Dalton Jansen, 1stMove/Annemarie Labinjo, en Scapino Ballet Rotterdam. Aan het slot van de avond wordt het publiek in de zaal uitgenodigd zelf mee te dansen.

 


Ingezonden mededeling

'L'U L'A'
Unité - Amour

'L'U L'A' is een Afrikaanse hedendaagse dansvoorstelling over eenheid en het herontdekken van de verbinding met de natuur en anderen.
Zijn we wat we doen en hoe we eruit zien?
Wat als het lichaam spreekt...

Concept & Choreografie: Simone Heijloo
Dans: Anna Valentini
Productie: Simone Heijloo i.s.m. Meervaart theater, Amsterdam

Première
Zaterdag 11 juni '22, 20:30 uur in het Meervaart theater Amsterdam

 


Prima ballerina van Parijse Opera in hoofdrol nieuwe dansfilm Encore

Dansliefhebbers opgelet! De Franse filmregisseur Cédric Klapisch duikt voor zijn nieuwe film in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. Voor iedereen die van dansen houdt is dit een film om niet te missen.


Ingezonden mededeling

Tweedaags Inclusiedans Festival in Podium Zuidhaege

Wat als je niet meer kunt zien, horen of zelfstandig kunt bewegen? Op Inclusiedans Festival MoveMe! ervaar je hoe dans mensen met een beperking boven zichzelf kan laten uitstijgen. Luister naar gastsprekers, kijk naar choreografieën van Stopgap Dance Company (UK) en Misiconi Dance Company en kom zelf in beweging in workshops van o.a. Lucy Bennett. 


Dansen op spitzen? Wees voorzichtig! Voorkom blessures met deze 5 tips

Als je aan ballet denkt, dan denk je misschien al snel aan ballerina’s die elegant op de top van hun tenen zwierige bewegingen maken. Het lijkt soms wel of ze zweven. Spitzen vereisen wel heel wat onderhoud. Nieuwe zijn niet alleen duur, het kost ook heel wat tijd om ze ‘in te dansen’. Het is dus niet zo gek dat veel dansers de levensduur van hun oude paar proberen te rekken. Maar wist je dat wanneer je danst op spitzen van ver over de houdbaarheidsdatum, je het risico op blessures verhoogt?


 


‘Eeuwig jong’ blijven? Ga op ballet! 3 redenen waarom ballet helpt tegen veroudering

Bij ballet denk je misschien al snel aan jonge dansers die soepel de meest elegante bewegingen uitvoeren. Maar wist je dat ballet juist ook veel voordelen heeft op latere leeftijd? Naast het trainen van kracht en flexibiliteit heeft ballet een aantoonbaar positief effect op de hersenen. The New England Journal of Medicine publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat dans de enige fysieke activiteit is die gelinkt kan worden aan een lager risico op dementie. En zo zijn er meerdere onderzoeken en experts die stellen dat ballet ouderdom tegengaat. We hebben hier de drie belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2022. Alle rechten voorbehouden.