Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief 7 maart 2024  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Dan lees je Dans Magazine! 

Op vrolijke muziek, zij aan zij over de dansvloer zwieren? Dat druiste tot het begin van de twintigste eeuw in tegen alle fatsoennormen. Dansen in het openbaar was tot 1924 verboden in Amsterdam. Honderd jaar geleden verleende burgemeester De Vlugt met tegenzin de eerste dansvergunningen. Onder strenge voorwaarden: één danspaar per vierkante meter. 

Benieuwd naar dit verhaal en waarom het verboden was om te dansen? Je leest het in het komende nummer van Dans Magazine. Abonneer je voor 28 maart om deze editie niet te missen! 

Nooit een editie missen? Abonneer je op Dans Magazine!


Dansnieuws

Het Nationale Ballet presenteert nieuwe voorstellingen en workshops voor de jeugd. Kinderen worden in het nieuwe programma betrokken via projecten waarbij ze zelf op het podium schitteren, of met voorstellingen speciaal voor families.

Het laatste dansnieuws lezen? Ga dan naar onze website.


Nu online: Jeugddans Magazine 2024

Van jeugdgezelschappen tot jeugdvoorstellingen: voor jonge dansliefhebbers is er steeds meer te zien en te doen! Wij zetten de mooiste dans voor de jeugd voor je op een rijtje. 

Verder lezen


Ingezonden mededeling

Uitbundige dans in SPRING van Introdans

Feestelijk het voorjaar in met de uitbundige dans van de Italiaanse meesterchoreograaf Mauro Bigonzetti. In het programma SPRING van Introdans zijn drie creaties van zijn hand te zien, waaronder een gloednieuw werk. Bigonzetti’s werk is enorm ‘uplifting’, je krijgt er energie van, zin om zelf te dansen en om het leven te vieren. Met livemuziek van de Italiaanse vrouwenzanggroep Assurd.  
  
22 mrt t/m 1 juni 2024
 
Tickets & info


Scapino Ballet & Conny Janssen Danst brengen samen internationaal danstalent naar Rotterdam

Voor het eerst slaan Scapino Ballet Rotterdam & Conny Janssen Danst de handen ineen voor een gezamenlijk talentontwikkelingsprogramma. Van 21 juli t/m 2 augustus organiseren zij de Summer Creative 2024, een twee weken durende zomerschool voor danstalent uit de hele wereld.

Verder lezen


Ingezonden mededeling

Conny Janssen Danst presenteert: NEXT

Fotocredits: Pien Düthmann

In het nieuwe, avontuurlijke project NEXT krijgt jaarlijks een talentvolle choreograaf de kans een compacte productie te creëren met de dansers van Conny Janssen Danst. Voor deze eerste editie ging choreograaf Antonin Comestaz de uitdaging aan. Het resultaat – zijn nieuwe werk So far, so good. – is t/m 27 maart te zien op verschillende locaties in Rotterdam: WORM, HUIS Conny Janssen Danst en het Erasmus Paviljoen.

Verder lezen


7 ballettermen die je moét weten

De terminologie van het ballet is heel groot en uitgebreid. Het is daarom lastig om alle termen allemaal te onthouden. Dat alle termen in het Frans zijn, maakt het ook niet makkelijker. Wij zetten zeven van de belangrijkste termen op een rijtje.

Verder lezen


Ingezonden mededeling

AmsterDans

AmsterDans is voor dansers en dansscholen van over de hele wereld. De bedoeling van de competitie is vooral om motivatie en inspiratie op te doen in een vriendschappelijke sfeer. Solo’s, duetten en groepswerken zijn welkom! Prijzen zijn o.a. studiebeurzen - van de Nationale Ballet Academie, Koninklijk Conservatorium ArtEZ , Peridance New York, DDDD in Den Haag, RIDA in Rome; danskleding en geldprijzen. Registratiedeadline is 14 april. 

Verder lezen


Ginny coacht jonge dansers om succesvol te worden in het professionele werkveld: ''Het gaat niet alleen om danstalent''

Om van je passie je beroep te maken zul je veel en hard moeten werken. Maar wat zorgt er nou eigenlijk voor dat je daadwerkelijk je doel bereikt? Wij spraken Ginny Pauw, professioneel danseres, choreograaf en docent. Ze heeft haar eigen coaching programma’s ontwikkeld om dansers de juiste richting op te helpen. Ze gaf ons 3 onmisbare tips over het bereiken van je doelen als professional.

Verder lezen


Ingezonden mededeling

Lieve stad

Lieve Stad, is een viering van theater, kunst en dialoog. Het festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, weerspiegelt de dynamiek van Amsterdam. Voor de makers, waaronder Raymi Sambo, Amber Vineyard, Yousef Gnaoui en Saman Amini, is de energie van de stad een belangrijke inspiratiebron. Lieve Stad, gaat over het samenbrengen van mensen; in de stad, in het theater en in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen we met ons mee?

Meer info & tickets


Uit onze agenda: 

30 juni 2024 – 21 juli 2024
Russian Masters ballet summer

5 april 2024
Open Dag Docent Dans/Euritmie-opleiding Hogeschool Leiden

9 maart 2024
Stijldans avond met Live Big Band!

Ga naar onze agenda.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.