#schaatsfan - ISU World Cup Sprint en natuurijs in Zweden

4 years ago


Text only:

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.


#Schaatsfan

In februari staan nog twee prachtige langebaanevenementen op het programma in Nederland. Op 7 en 8 februari vindt de ISU World Cup Sprint plaats. De snelste schaatsers vanuit de hele wereld gaan hier de strijd met elkaar aan. Vier dagen later start de ISU WK Afstanden en kun je o.a. Ireen Wüst zien schitteren op de 3000 meter. In totaal zes dagen genieten van het schaatsen in het grootste schaatsland ter wereld. Jij komt toch ook?


Naast de langebaanwedstrijden staat er ook een internationaal kunstrijevenement op onze kalender. De Challende Cup Kunstrijden is zeker een bezoekje waard.


ISU World Cup Sprint - 7 t/m 8 februari - Thialf
ISU WK Afstanden - 12 t/m 15 februari - Thialf
Challenge Cup Kunstrijden - 19 t/m 22 februari - De Uithof
Wil jij ook een kijkje achter de schermen?

Wat is eigenlijk de route die de schaatsers afleggen tussen kleedkamer en ijsbaan? Ook bij de ISU World Cup Sprint maken bezoekers kans op een rondleiding achter de schermen in Thialf. Je komt op plekken waar je normaal geen toegang hebt.


Heb jij tickets? En wil je kans maken op een rondleiding? Klik hier om mee te doen.


 


Schaatsen.nl geeft 2x2 tickets weg.


Klik hier om kans te maken op 2 tickets voor de ISU World Cup Sprint op 7 of 8 februari.


 


 


Schaatsen op natuurijs? Naar Zweden!

Zweden: de ijzige droom van iedere toerschaatser. Bind je ijzers onder op een van de vele Zweedse meren en geniet van de eindeloze kilometers ijs. Hier vind je namelijk 100% natuurijs. Ooit geweten dat Zweden een top-schaatsbestemming is? Het landschap van de regio Dalarna in Midden-Zweden verandert ’s winters in een sprookje met besneeuwde heuvels, uitgestrekte bossen en bevroren meren. Het biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke winterbeleving: ijsvissen, sneeuwscootertochten, elanden en de rode Zweedse huisjes in een wit landschap. Met echte frisse lucht en omringd door stilte en ruimte. Voor iedere toerschaatser zijn de bevroren Zweedse meren een walhalla. Gitzwart ijs, en je hoeft niet bang te zijn dat het binnen een week wegdooit. Normaal gesproken zijn de meren van eind oktober tot begin april bevroren. En die meren zijn niet eens zo ver van huis.


 


Lees hier het prachtige artikel over schaatsen in Zweden. De mooiste gebieden, de Runn Winter Week, en geweldige ijsfoto's.


Bekijk hieronder ook de video met mooie beelden van het schaatsen in Zweden, gefilmd vanuit de lucht.


 


Video: runnwinterweek.se
Lees alle schaatsnieuws op schaatsen.nl
Contact
Afmelden

Knsb.nl

Categories: Sport Hobby | Leisure
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019