Verplichting hybride warmtepomp van de baan
schade aan vloerafwerking
Bouwschade
Nieuwbouwwoningen worden vaak snel na oplevering ingericht met dampdichte vloerafwerkingen als pvc, linoleum of gietvloeren. Dit alles leidt niet zelden tot problemen door verkeerde keuzes, ook al zouden we moeten weten hoe het anders moet.
Lees verder
10-600x400
mijn eerste
Bij de oplevering in 1975 staat het Bredase hoofdkantoor van de Suikerunie van architect Wim Quist in een groen park vol buitenkunst. De laatste jaren zijn zowel gebouw als park verloederd door leegstand, parkeerplaatsen en andere verstening van het groen. Het Utrechtse bureau EVA is gevraagd om het karakteristieke gebouw te transformeren naar een woonbestemming.
Lees verder
duurzame daken
daken
De Natuur en Milieufederatie Utrecht ziet dat er steeds meer mogelijk is op gebied van duurzame daken: van de integratie van groen en zonnepanelen en het gebruik van biobased materialen tot biologisch gekweekte en inheemse soorten en warmtewinning uit regenwater. Ook op schuine daken is veel mogelijk.
Lees verder
renovatie
video
Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei 2024 vonden in de Brabanthallen in Den Bosch drie vakbeurzen plaats: Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW. Bouwprofessionals konden er inspiratie opdoen en kennis ophalen bij de vele exposanten, demonstraties en kennissessies. Vanaf de beursvloer deden wij dagelijks verslag.
Lees verder
warmtepomp
normen
De nieuwe regering wil de voorgenomen rendementseis voor verwarmingsinstallaties terugdraaien. Dit betekent dat huishoudens die hun cv-ketel vervangen vanaf 2026 niet verplicht worden om minimaal een hybride warmtepomp aan te schaffen. Dit staat in het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe regering in wording. Dit is vannacht bekend geworden.
Lees verder