Veluwezoom: avontuurlijk wandelen | 3 prachtplekken in Frankrijk | De geelgors (het geluid van)
Egel of niet?

Egel of niet?

Benieuwd of er een egel bij je in de tuin op bezoek komt? Zó oogt egelpoep >
 
 
Roots
Foto van de Maand wedstrijd
De opvallers van mei

'Jonge dieren' was het thema voor de Foto van de Maand wedstrijd in mei,  en het leverde veel vertederende beelden op. De redactie heeft inmiddels 10 winnaars gekozen, die te bewonderen zullen zijn in Roots juli/augustus. 
Foto: Arnold Spek

Roots
Adembenemende natuur
Frankrijk: 3 van de mooiste plekken

Frankrijk herbergt de mooiste en meest gevarieerde natuur van Europa, aldus de redacteuren van Roots. In Roots juni daarom een uitgebreid dossier met maar liefst 10 adembenemende bestemmingen in Frankrijk
Foto: Getty Images

Roots
Roots podcast Notenkrakers
De geelgors

Heeft Ludwig van Beethoven zich werkelijk laten inspireren door de zang van de geelgors? De eerste tonen van zijn ‘Vijfde Symfonie' lijken inderdaad op het geluid van de geelgors. Meer hierover in de podcast Notenkrakers.
Foto: Adobe Stock

Roots
Foto van de Week
Herfst in Dovrefjell, Noorwegen

Annie van Deursen stuurde deze foto in voor de Roots Foto van de Maand wedstrijd: 'Herfst in Dovrefjell, Noorwegen'. Het thema voor deze maand én voor juli: 'Europese landschappen'. Stuur via deze link ook een foto in! 

Bekijk ook het natuurshot van deze week.

Advertorial
Roots
Écht MOOI in de Kop. Wandel en fiets door duin, bos en polder

De Kop van Noord-Holland is misschien wel het meest authentieke stukje Holland en is omringd door drie unieke kusten. Ontdek de verrassende natuurgebieden en bijzondere excursies. Doe mee met de winactie om kans te maken op een midweek in Callantsoog!

Roots
Soldaten uit een oude wereld
Vliegend hert

Het vliegend hert leidt een verborgen en intrigerend leven. Na een jarenlang bestaan onder de grond, ziet hij maar een paar weken het daglicht. En dan bestaat zijn leven uit vechten en voortplanten.
Foto: Kevin Feytons

Advertorial
Roots
Ontvang het boek Roofvogels als welkomstcadeau

Roofvogels spreken tot de verbeelding en je leest er alles over in het prachtige boek van Walter en Joris De Raedt. Je ontvangt Roofvogels (t.w.v. € 27,99) nu bij een halfjaarabonnement op Roots. Haal de natuur in huis!

Roots
Avontuurlijk wandelen
Nationaal park Veluwezoom

Spectaculaire vergezichten, glooiende heidevelden met grote grazers, uitgestrekte bossen en oude landgoederen. Een wandeling door nationaal park Veluwezoom is altijd vol afwisseling en avontuur, zeker omdat je grote kans maakt om wild te zien. 
Foto: Hans van Wijck

Roots
Nu te zien
Zweefvliegen

Dikke kans dat je bij mooi weer, als je even in de tuin zit, ineens een insect voor je neus stil in de lucht ziet staan. Dat is een zweefvlieg, een super behendige vlieger die net als een helikopter stil kan staan in de lucht. 
Foto: Danny Slijfer

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden