Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 7 december 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Schenkingsvrijstelling drukt gemiddelde hypotheekschuld flink
De tijdelijke regeling voor belastingvrije schenkingen die in 2013 en 2014 van kracht was, is vooral ingezet om hypotheken af te lossen – bij naar schatting 74% van de schenkingen. Dat schrijft de Rekenkamer. 
Lees meer
 
 
Arrestaties bij financiële warwinkel Neckermann
Het voortbestaan van de kwakkelende webwinkel Neckermann.com hangt aan een zijden draadje, nu de bestuurders worden verdacht van het witwassen van €5 miljoen. Dat schrijft zakenblad Quote.
Lees meer
 
MUIS Software zet de volgende stap met MUIS Robotic Accounting Advertorial

Robotic Accounting is een veelgenoemde term in de accountancywereld. MUIS Software zet de volgende stap met MUIS Robotic Accounting. Hiermee automatiseer je eenvoudig al je administraties zonder het overzicht te verliezen. Het accountancydashboard laat je namelijk in één oogopslag zien welke klanten jouw aandacht nodig hebben. Meer weten over MUIS Robotic Accounting en het accountancydashboard? Volg ons gratis online webinar.

 
Bij voeging geen verliesverrekening voor bestaande stille reserve
Voeging van een vennootschap met een positieve stille reserve in de fiscale eenheid leidt niet tot extra ruimte om oude fiscale eenheidsverliezen te verrekenen. Deze stille reserve moet men toerekenen aan de gevoegde B.V. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een zaak waarin in het geding was of de  belastbare winst juist was berekend en, […]
Lees meer
 
 
Accon avm neemt groot deel Van Noord over
Vier vestigingen van Van Noord Accountants & Belastingadviseurs zijn overgenomen door Accon avm. Een vijfde vestiging is gefuseerd met WEA Accountants & Adviseurs.
Lees meer
 
Wij maken 2018 niet mooier Advertorial

Traditioneel staan accountants bekend als mensen die niet zo van verandering houden en ook niet echt vooruitstrevend zijn. Het is geen sector die je als trendwatcher in de gaten moet houden. Toch klopt dat niet met de ervaring die wij hebben!

Lees meer =>

 
RJ-uiting kerncijfers en kengetallen
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2017-15 ‘Kerncijfers en kengetallen in de jaarrekening, het bestuursverslag en overige informatie bij de jaarstukken’ gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Profiel Accountancy-Finance weinig gewild; evaluatie volgt
NBA en CEA gaan de opleidingsvariant met de oriëntatie Accountancy-Finance evalueren. De opleiding Accountancy-Finance is sinds september 2015 een optie in het beroepsprofiel van de NBA en in de per januari 2016 in werking getreden eindtermen van de CEA. Deze wordt nog niet aangeboden.
Lees meer
 
Symposium 21-12-2017 Utrecht 17.00 uur €50, diner+, 4 PE-punten, Handvaten voor accountants Advertorial

MKB toetsing: Leer hoe een negatieve en onterechte kantoortoets succesvol af te wimpelen.
Audit-kwaliteit: Levert wettelijk verplichte accountantsverklaring afschaffen meer kwaliteit en betere toetsing?
Crowdfunding: Wat kost crowdfunding? Wat levert het op? Kost dat 0,9% effectief per jaar of levert dat 3,8% tot 7,8% rendement?
Meer weten? Schrijf u hier in =>

 
‘EY door Van Mossel met schaduwadministratie om de tuin geleid’
Accountant EY, huisbankier Rabobank en de Belastingdienst en dertien andere partijen hebben een anonieme mail gehad waarin de Van Mossel Automotive Groep uit Waalwijk wordt beschuldigd van jarenlang sjoemelen met de boekhouding. Dat schrijft de Telegraaf.
Lees meer
 
 
Eindejaarstips 2017 Van Oeveren Accountants
Van Oeveren Accountants uit Delft heeft eindejaarstips voor zowel particulieren als DGA’s op een rijtje gezet. 
Lees meer
 
 
Omzet transport stijgt weer substantieel
De omzet in de transportsector groeide in het derde kwartaal van 2017 met 4,8 procent. Dit was het vierde kwartaal op rij dat de omzet steeg. In alle branches nam de omzet toe. Dit meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Transport.
Lees meer
 
 
Aandeel beloning audit sterk gestegen in 2012-2016
Accountantskantoren brengen bij de controle van beursfondsen steeds minder ‘overige werkzaamheden’ in rekening. En het aandeel van de beloning voor controlewerk is tussen 2012 en 2016 sterk gestegen, ten opzichte van honoraria voor niet-controlewerkzaamheden. Dat is te lezen in ‘Het jaar 2016 verslagen’, het jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit van jaarverslagen uitgevoerd in opdracht van […]
Lees meer
 
Fiscount, Datawear en RSULT-IT slaan handen ineen Contentpartner
De bij Fiscount aangesloten kantoren kunnen vanaf 1 december met vraagstukken omtrent ICT-optimalisatie, ICT-strategie en ICT-beveiliging ook terecht bij Fiscount. Vanaf deze datum start het samenwerkingsverband met ‘Fiscount ICT-Strategie en -Beveiliging’. Fiscount werkt hierbij nauw samen met haar partners Datawear en RSULT-IT.
 
Speel mee in de Champions League met je kantoor! Contentpartner
Voetbal en accountancy…wat zijn de raakvlakken? Zijn er eigenlijk überhaupt wel raakvlakken? Jazeker! Kijk maar eens naar de processen. Want of je het nu over een voetbalteam hebt of over een team medewerkers van een accountants- of administratiekantoor, optimale prestaties komen niet vanzelf. Daarvoor moet je meerdere schakelaars op groen zetten. Wil je als kantoor […]
 
Kredietverstrekking 2017 Opleiding
De economie trekt aan. Maar het financieringslandschap is definitief verandert. Banken financieren hebben steeds minder tijd voor de ondernemer, nieuwe financiers treden toe tot de financieringsmarkt. Ondernemers moeten vaak bij meerdere loketten aankloppen om hun financiering te realiseren. De rol van de financieel deskundige wordt steeds belangrijker. Een uitgelezen kans voor het NOAB-kantoor om zijn dienstverlening uit te breiden. Uit de bijeenkomst […]
 
Coming soon; De ontwikkelingen voor komend jaar Opleiding
Wat biedt het nieuwe jaar ons en wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? Na een succesvolle editie in 2016 kunt u zich ook in 2017 laten inspireren; u krijgt stof tot nadenken voor uw zakelijke voornemens 2018. Sprekers van formaat delen hun visie op relevante ontwikkelingen. Niet de regelgeving staat centraal maar de impact van diverse […]
 
Senior Assistent Accountant – Hengelo Vacature
Jouw uitdaging Je beschikt over een aantal jaren werkervaring en bent toe aan een volgende stap in jouw carrière, waarbij je eigen verantwoordelijkheid hebt en je ambities waar kunt maken.  Naast de planning, uitvoering en afronding van controle opdrachten weet jij een toegevoegde waarde te bieden binnen het team. Niet alleen op vaktechnisch gebied, maar […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn