AVV ACADEMY 2021

Les 2 - CONDITIONERING vs. PERCEPTIE

De AVV Academy lessenreeks - KEN JEZELF …


Het begin van wijsheid!

Hoe werkt het menselijk lichaam? 
Hoe kan kennis over emoties, gedachten en het verband tussen beiden ons helpen ons beter in ons vel te voelen?

Letterlijk én figuurlijk.

Bewustzijn van wie je bent als MENS kan pijn verlichten.

AVV organiseert een serie van 5 lessen o.v.v gesprekken met Daniel Derweduwe, over het menselijk lichaam, samen trachten we iets van het mysterie dat jij bent op te lichten.

Omdat theorie niets oplevert zonder praktijk, bieden we in de namiddag ook praktische tips en oefeningen aan die aansluiten op het onderwerp van de voormiddag.

We voorzien het nodige lesmateriaal, zodat je je op eigen tempo nog verder kan verdiepen in de materie, om er dan als een frisse vogel weer bovenuit te stijgen!


Kennis is kracht!

AVV ACADEMY – LES 2

CONDITIONERING vs. PERCEPTIE

 

Ieder van ons is onderhevig aan één of andere vorm van conditionering. Ons brein leert en werkt deels als een computer m.b.v. programma’s. Echter, sommige van deze programma’s dienen ons niet (meer). En andere programma’s zijn gewoon nooit goed voor ons geweest. 

Tijdens deze tweede les zullen we ons verdiepen in de rol die conditionering kan spelen op vlak van gezondheid. Onze kijk op de werkelijkheid is dualistisch van aard. Het verlichtingsdenken diende onze ratio maar sneed ons behoorlijk af van onze gevoelswereld.

Het buikgevoel en onze intuïtie werden niet langer au sérieux genomen. Betrouwbare kennis was wetenschappelijke kennis, rationeel en objectief. Het duurde tot de kwantumfysica voordat ook hier weer verandering in kwam.

Dankzij het dubbel split experiment over de aard van licht ontdekte de wetenschap van zichzelf dat ze niet zo objectief is en dat de aanwezigheid van een waarnemer een belangrijke rol speelt in het waargenomen resultaat: perceptie deed zijn intrede in de wetenschap. 

We creëren zelf de wereld die we zien, blijkt zo. Een zeer belangrijke ontdekking. We zijn op weg naar het terugvinden van ons vermogen tot scheppen. Alles is perceptie en de realiteit is kneedbaar. 

In de namiddag zal Paul van Egghen ons op  weg helpen inzicht te verschaffen in de werking van conditionering en krijgen we ook tips en praktijkoefeningen om hiermee te leren werken.

5 opeenvolgende sessies, met herhalingslessen.
Steeds met praktische oefeningen die aansluiten op het thema, gegeven door een vakkundige in dat gebied.

Lessenreeks

wees op de hoogte !

ZONDAG 31 OKTOBER 2021 om 10u

herhaling zondag 21 november 2021 om 10u

prijs per les €20vvk prijs (€25 vkp)

inschrijving via Chipta, u krijg de Zoom toegang in uw mailbox.

Opgelet ! Er is geen terugkijk link, daarvoor dienen de herhalingslessen. Op het einde van de cursus kan u wel de opnames herbekijken.

SCHRIJF JE IN

HERHALINGSLES INSCHRIJVEN

Wil u een extra bijdrage doen? Dat kan hier.

Meer info 
https://www.artsenvoorvrijheid.be/blog/2021/09/27/avv-academy-les-2/

Uitschrijven   |   Gegevens aanpassen   |   Bekijk online