Secretaresse verroert zich niet

11 months ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.Secretaresse verroert zich niet
Rieel-Info nummer 2018-52
Op dit moment is er eindelijk weer beweging op de secretariële arbeidsmarkt. De tijden zijn behoorlijk veranderd: fulltime werken is de nieuwe norm, de salarissen zijn lager, de voorwaarden zijn minder gunstig en vaste contracten zijn zeldzaam. De ervaren secretaresse blijft zitten waar ze zit en verroert zich niet. Een groot deel van deze groep kiest voor behoud van zekerheid, al dan niet met aandacht voor nieuwe uitdagende activiteiten buiten het werk. Lees meer >>
Aanbieding van de maand: Secretaressehogeschool zomervariant 2018 
Het secretaressevak verandert. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan secretaresses. Je wilt je wel graag ontwikkelen maar niet jarenlang naar school. Rieel biedt een ideale oplossing voor secretaresses die verder willen dan hun huidige mbo-niveau: de zomervariant van de Secretaressehogeschool. Je gaat twee keer een week naar school en je kunt de opleiding binnen 4 maanden afronden.
Met de Secretaressehogeschool verhoog je nog deze zomer je werk- en denkniveau van mbo via mbo+ naar hbo. Je volgt een uniek programma dat bestaat uit:

  •  een uitgebreide intake;
  •  een startopdracht;
  •  een complete week training mbo+;
  •  een complete week training hbo;
  •  een portfolio.
De trainingsweken worden gegeven bij MeetINoffice in Woerden (nabij Utrecht). Wil jij ook je marktwaarde verbeteren als secretaresse? Investeer nu in je toekomst en meld je aan voor de Secretaressehogeschool! Dan ben jij nog deze zomer in het bezit van een hbo-certificaat. 
Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 15 mei 2018!

Marika Verheij-van Breugel, secretaresse bij Spie Nederland B.V.:


 “Al lang speelde ik met de gedachte een hbo-opleiding te gaan volgen. Toen kruiste Rieel mijn pad met een gerichte studie: de Secretaressehogeschool. Alles viel samen. Deze tijd vraagt meer van de secretaresse, meepraten met de top, anders denken en werken. Ik ben uit mijn comfortzone getreden, op een prettige manier uitgedaagd door het Rieel-team en mijn collega-secretaresses. Ik kan en mag laten zien waar ik toe in staat ben, met verdieping en klaar voor de toekomst, aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau. Echt een verrijking voor mijzelf maar zeker ook voor mijn werkgever.

Mijn doel: persoonlijke groei naar de top = geslaagd!”

Nieuws voor secretaresses
Directieassistent ziet vaak onethisch gedrag bij baas
Bijna de helft (48 procent) van de respondenten gaf aan in de voorbije 12 maanden getuige te zijn geweest van wangedrag (‘misconduct’). In grofweg eenderde van de gevallen ging het om ‘verspilling, mismanagement of misbruik van bedrijfseigendommen’.
Bron: NRC
Nieuw wetsvoorstel voor bewaarplicht telecomgegevens
Minister Grapperhaus heeft een voorstel ingediend, waarbij aanbieders van telecommunicatiediensten uitsluitend het IP-adres of het telefoonnummer van een gebruiker moeten vastleggen. Daardoor is alleen te zien wanneer iemand het netwerk gebruikte en zijn de onderlinge relaties tussen gebruikers niet één op één te herleiden. Dat kan pas als opsporingsdiensten de gegevens opvragen en combineren.
Bron: Nu.nl
Metadata in documenten kunnen zorgen voor een datalek.
In de meeste documenten (ook Word-documenten) worden achter de schermen de zogenoemde metadata opgeslagen. Afhankelijk van de manier waarop een organisatie haar softwaresystemen heeft ingericht, kunnen deze metadata de namen van de makers bevatten. Op het moment dat die documenten met de buitenwereld gedeeld worden, kan er sprake zijn van een datalek.
Bron: Rendement           

 


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019