Secretaressehumor

6 months ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.Secretaressehumor
Rieel-Info nummer 2018-57
Waar gewerkt wordt, worden vergissingen gemaakt. Hoe goed je ook oplet, hoe secuur je ook werkt als secretaresse, 100% foutloos is en blijft lastig. Eind juli verstuurde ik een grote e-mailing. Op die dag bleken veel secretaresses afwezig te zijn. Binnen enkele minuten zat mijn postvak in helemaal vol met berichten van de automatische  afwezigheidsassistent. Vaak krijg je dan een saaie tekst en soms is het ook vermakelijk.  Lees meer >> 


Aanbieding van de maand: Taalvaardigheid Engels opfrissen d.d. 7 september 2018
In deze training komen de meest voorkomende valkuilen aan bod: grammatica, spelling, woordkeuze en leestekens. Ook wordt kort stilgestaan bij de verschillen tussen het Brits en het Amerikaans Engels. Daarnaast besteden we aandacht aan het schrijven van brieven en e-mails en geven we handige tips voor vergaderen, notuleren en telefoneren in het Engels. Geen saaie en ingewikkelde theorie, maar korte en praktische oefeningen welke je snel kunt toepassen in jouw eigen praktijk. 

Deze training wordt gegeven op De Zandkamer in 's-Hertogenbosch op vrijdag 7 september van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 5 september 2018!

Sandra Walkier, managementassistent bij Fokker:

“Op een zeker moment was ik aan het bedenken wat ik in de toekomst zou willen doen. Ik kwam tot de conclusie dat ik dit werk nog steeds leuk vind, maar dat ik een opleiding wilde gaan doen. Ik kwam toen, via een nichtje, op de site van Rieel-organisatieverbeteringen terecht. De verschillende onderwerpen zijn per dag ingedeeld en dus overzichtelijk. De training taalvaardigheid Engels vond ik zeer belangrijk. Mede omdat de dagelijkse conversatie binnen ons bedrijf vooral in het Engels is. Ik heb mede door de opleiding net dat beetje meer zelfvertrouwen gekregen in het spreken en schrijven in het Engels.”

Nieuws voor secretaresses
Google Assistant verstaat nu ook Nederlands
De spraakassistent begrijpt voortaan opdrachten die in het Nederlands worden uitgesproken. Gebruikers kunnen met spraakcommando’s smartphones en tablets bedienen en kunnen bijvoorbeeld het nieuws opvragen. Voor bedrijven liggen hier ook kansen. Denk bijvoorbeeld aan spraakgestuurde opdrachten waarbij iemand contactgegevens of prijsinformatie opvraagt en vervolgens een bestelling plaatst.
Bron: Rendement
Netelige taalkwestie: wanneer krijgt een afkorting puntjes?
Het initiaalwoord is een afkorting die je letter voor letter uitspreekt. Zo’n afkorting krijgt geen punten tussen de letters. Sommige afkortingen spreek je niet uit als losse letters, maar als een woord. Woorden als vip of aids heten dan ook letterwoorden en krijgen geen punten. Afkortingen die je uitspreekt als een woord krijgen puntjes. Bijvoorbeeld dhr. en etc. 
Bron: Taalunie.nl
Werkdruk is een beetje hip en ontspanning is een vies woord
Wij leven in een samenleving waarbij werkdruk een maatschappelijk verschijnsel is. Er is sprake van werkdruk als er geen goede balans is tussen de eisen die worden gesteld en de mogelijkheden om de taken goed uit te kunnen voeren. Neem de signalen van werkdruk serieus, want dit kan leiden tot lichamelijk, psychisch, emotioneel klachten. Zorg voor voldoende rust, herstelmomenten en voldoende slaap.
Bron: NU.nl

 


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019