Our apologies: this newsletter is in Dutch only. Please contact support@luisterhuis.nl for an update in English!
Self-billingfacturen Q3 staan klaar | Nieuws over resellers | Overstappen naar CB | Actuele documentatie
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief onder andere updates over de CB Luisterhuis dienstverlening, waaronder de betalingen over 2020-Q3, resellernieuws en informatie over het verkrijgen van een aansluiting bij CB.
 

Self-billingfacturen staan klaar


Voor de uitgevers die niet zijn aangesloten bij CB zijn de inkomsten over het derde kwartaal verwerkt en uitbetaald. De self-billingfacturen staan klaar in het Luisterhuis-portal en de betaling is inmiddels overgemaakt op uw bankrekening.

Bent u wel aangesloten bij CB dan vinden de uitbetalingen maandelijks plaats (in plaats van per kwartaal). Meer informatie en de self-billing facturen vindt u dan op CB Online.

Bij de self-billing over het derde kwartaal is de omzet voor Cliffer, Kobo, KoboPlus en BookBeat tot en met augustus 2020 verwerkt en zichtbaar op de pagina Financial Reports. Google is bij tot juli 2020. Streaming music platforms is bij tot juni 2020. Al deze verschillen zijn het gevolg van de verschillende rapportagecycli van de betreffende platforms.
 

Nieuws over oude en nieuwe resellers


In juli 2020 zijn de webshops 123luisterboek.nl en Luisterboeken.nl overgenomen door Luisterrijk.nl De aparte kanalen voor 123luisterboek.nl en Luisterboeken.nl zijn komen te vervallen.

Op 8 september 2020 is de LuisterBieb van de KB gestopt. In plaats daarvan is er nu de Online Bibliotheek. Dat is een nieuwe app die zowel e-books als audioboeken bevat en een nieuwe overeenkomst met de uitgever vereist. Omdat de KB de administratieve afhandeling en contractbeheer van de Online Bibliotheek heeft uitbesteed aan CB kan de Online Bibliotheek alleen via CB Online worden geactiveerd. Het kanaal voor de LuisterBieb is komen te vervallen.

In november zal het nieuwe buitenlandse app-platform Nextory aan de afnemers worden toegevoegd. Nextory is – net als Storytel en BookBeat – van Zweedse origine. Zodra Nextory beschikbaar is kunt u deze afnemer als nieuw platform kiezen in CB Online en in het Luisterhuis-portal.
 

Overstappen naar CB?


Uitgevers die nog geen aansluiting hebben bij CB kunnen vooralsnog (in ieder geval tot begin 2021) gebruik blijven maken van het Luisterhuis-portal. 

Een aansluiting bij CB heeft een aantal voordelen, zoals de maandelijkse uitbetaling (in plaats van per kwartaal), de mogelijkheid om uw titels aan de Online Bibliotheek van de KB te kunnen gaan leveren en (voor kleine uitgevers) nu eindelijk ook de mogelijkheid om titels aan Storytel te kunnen leveren zonder dat een eigen Storytel-contract nodig is.

Er zijn meerdere manieren om direct op CB aangesloten te worden, onder andere via een eigen contract of via een aansluiting bij een zogeheten clusteruitgever. Philippe Robbers van CB (p.robbers@cb.nl) kan u hierover informeren.
 

Actuele documentatie


Bent u voor studio’s op zoek naar actuele aanleverspecificaties of wilt u weten welke metadata belangrijk is voor audioboeken? 

 

Vragen, tips of wensen? We horen ze graag! Mail naar publisher@luisterhuis.nl

P.S. Via deze nieuwsbrief brengen we uitgevers op de hoogte van de ontwikkelingen bij Luisterhuis. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar een collega of gebruik onderstaande links om u af te melden of uw gegevens aan te passen.
 
Luisterhuis, onderdeel van CB
Digitale distributie van audioboeken
A. Hofmanweg 5a
2031 BH  Haarlem
Nederland
+31-(0)23-7110398

Instellingen aanpassen of afmelden van deze lijst

Copyright © 2020 Luisterhuis - een dienst van Centraal Boekhuis