Selv Trumps medarbejdere og kyniske pengemænd bliver klogere

5 months ago


Text only:

Det er - heldigvis - blevet moderne at trykke CTRL-Z på sine dårlige beslutninger.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser

 
 
 
 
 
TORSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2018
 
 
 
 
Tegning: Roald Als
Kære læser,
 
Har du allerede fortrudt, at du har åbnet dette nyhedsbrev? Tillykke. Så har du nemlig lige skrevet dig ind i en gruppe af samvittighedsfulde mennesker, der har tænkt sig grundigt om, gjort deres stilling op og fortrudt et valg, de tidligere har truffet.
Lad mig give nogle eksempler.
Uffe Østergaard er Jean Monnet-professor i europæisk civilisation og integration ved Aarhus Universitet og professor i europæisk og dansk historie ved CBS, nu tilknyttet CBS som professor emeritus. Han har altid været overbevist om, at der ud af EU-samarbejdet ville vokse en europæisk identitet.
I dag må han konstatere, at det modsatte er sket.
»Jeg tror, vi tog for hurtige skridt i Europa. Ser man tilbage, var det nok også en fejl at indføre direkte valg til EU-Parlamentet på et tidspunkt, hvor landene var nationale. Her skulle man have beholdt det gamle princip, at det skulle være en forsamling fra de nationale parlamenter. Det havde været mere ærligt. Generelt kan man om det europæiske samarbejde sige, at vi har prøvet mange ting. Det kunne være, at vi nu skulle prøve med sandheden, for vælgerne føler sig med en vis ret snydt«, konstaterer han i et interview med Politikens Poul Anders Aarøe Pedersen.
 
Grønne penge giver rene fingre
 
Også blandt finansverdenens pengemænd er der grøde i selverkendelsens hav. Anders Schelde er investeringschef i MP Pension og råder således over en pengekasse på 115 milliarder, der skal investeres og give afkast. Det har indtil for nylig været lig med investeringer i kul og olie. Men det er slut nu, fortæller han i et stort debatinterview.
»Vi synes, det er vigtigt at nå de mål, der blev sat i den store klimaaftale på COP21 i Paris i 2015. Der vil nogle argumentere sådan: Hvis du vil have de sorte selskaber til at blive grønne, skal du være ejer, du skal møde op til generalforsamlingerne og prøve at skubbe dem i den retning. Det er klart, at vi ikke længere kan påtage os den rolle, når vi nu frasælger. Men vi har det sådan, at vi bedst fremmer den grønne omstilling ved slet ikke at eje de selskaber, tage pengene og putte dem i noget grønt«.
 
Trump undergraves indefra
 
For de fleste vil det nok ikke være en vanskelig beslutning at hælde grus i Trumps politiske kaosmaskine. Anvis mig, hvor småstenene skal hen for at gøre mest skade.
Men det er alligevel overraskende, når grushælderne er ansat i Det Hvide Hus.
Derfor vakte det opsigt over hele verden, da New York Times - og siden en række andre aviser, herunder Politiken - bragte et debatindlæg fra en anonym medarbejder i Trumps inderkreds. En medarbejder, som i opsigtsvækkende sætninger beskriver en inkompetent præsident, der kun undgår at gøre skade på USA og verden, fordi hans ansatte ikke er så dumme som Trump selv.
»Måske er det en ringe trøst i disse kaotiske tider, men de amerikanske borgere skal vide, at der er voksne til stede i lokalet. Vi er fuldt ud bevidste om, hvad der foregår, og vi bestræber os på at gøre det rigtige, selv når Donald Trump ikke vil have det«, skriver den anonyme kilde, som præsidenten siden har kaldt en »fej kujon«
 
Tak for din opmærksomhed. Det er for sent at fortryde læsningen nu.
 
  
Med venlig hilsen
Mads Zacho Teglskov
Opinionsredaktør

 på politiken.dk

 
 
 
Annonce
 
 DU VIL IKKE FORTRYDE AT LÆSE DISSE TRE DEBATTEKSTER
 
 
 
 
KLUMMER
 
Klimabevidst adfærd starter i stemmeboksen: Hvorfor skal det føles, som om hele klimakrisens tunge åg hviler på mine små skuldre?
 
 
 
 
DEBAT
 
Sektorformand i FOA: Politikerne kan takke sig selv for, at de unge ikke vil være velfærdens varme hænder
 
 
 
 
 
KRONIKEN
 
 
Overlæge og professor: Drop idéen om et nyt fødselscenter i København
 
 
 
 MEST LÆSTE DE SIDSTE 24 TIMER
 1
iPhone er død, iPhone længe leve
   
2
Svenskerne bør vide én ting: Når først det yderste højre får gennemført deres krav, stopper de aldrig med at opfinde nye
   
3
Jeg har undersøgt to myter om unges vilde sexliv - begge er løgn
   
4
’X Factor’s afløser er i frit seerfald
   
5
Blogger gør op med ghosting, datingfænomenet, hun kalder djævlens værk
 
 
 
 

SE HVILKE NYHEDSBREVE DU ABONNERER PÅ

 Hvis vores daglige nyhedsbrev ikke kan stille din tørst efter gode historier, så kan du få
endnu mere Politiken på:
 
 
Du er tilmeldt Politikens nyhedsbrev med e-mail-adressen newsletter@newslettercollector.com

Frameld nyhedsbrevet

 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019