Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 3 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
NOB houdt zorgen over positie (ex-)partner DGA
Het NOB verzocht nadere toelichting op de voorgestelde wijze van uitfasering van pensioen in eigen beheer. Staatssecretaris Wiebes van Financiën voldeed hieraan in de Nota naar aanleiding van het Verslag.
Lees meer
 
 
Senaat wil dat kabinet eenverdiener minder belast
Het kabinet moet de belastingtarieven voor eenverdieners normaliseren.
Lees meer
 
Adviseer ondernemers bij de start van hun bedrijf Advertorial

De start van een bedrijf is niet niks. Ondernemers hebben een enorme passie voor hun vak, maar het runnen van een bedrijf is vaak nieuw en onbekend. Als accountant of eigenaar van een administratiekantoor kun jij hen helpen. In dit whitepaper lees je o.a.:

• De juiste bedrijfsvorm kiezen
• Efficiënt inrichten van de administratie
• Stroomlijnen administratieve processen
• Samenwerken met de accountant
• Internationale samenwerking

Download gratis! =>

 
RJ-voorzitter Peter Sampers: ‘We zoeken nadrukkelijker de dialoog op met het maatschappelijk verkeer’
De luiken van de Raad voor de Jaarverslaggeving gaan steeds meer open. Wellicht is dat een aardige typering van de koers die de RJ op dit moment vaart. De Raad zoekt in het maatschappelijk speelveld voortdurend naar een goede afweging tussen de kwaliteit van verslaggeving en de kosten en maakbaarheid van verslaggevingsstandaarden. RJ-voorzitter Peter Sampers: […]
Lees meer
 
 
ZZP’er kiest andere boekhoudsoftware dan MKB’er
Hoe kiest een ondernemer software voor de boekhouding? En gelden hiervoor dezelfde criteria voor een zzp’er in vergelijking met een mkb’er? Blijkbaar niet.
Lees meer
 
Nieuw: 6 exclusieve colleges over Integriteit van Organisaties Advertorial

Grote misstanden worden vaak toegeschreven aan een gebrek aan integriteit. Voor organisaties en professionals een reden om hun integriteitsbeleid vorm te geven en aan te aanscherpen. Maar hoe werkt u aan integriteit? Welke invloed heeft u op de integriteit van organisaties? In deze collegereeks, die plaatsvindt op Nyenrode, gaan zes hoogleraren en experts in op alle aspecten van integriteit van organisaties. Abonnees van deze nieuwsbrief profiteren van een aantrekkelijke korting.

Meer info =>

 
Pensioenafspraken maken bij scheiding niet vanzelfsprekend
Partners die uit elkaar gaan, hebben in principe beide recht op de helft van het pensioen dat tijdens hun huwelijk of geregistreerd partnerschap is opgebouwd. Of ze kunnen iets anders afspreken. Een groot deel van hen blijkt echter de gevolgen van die scheiding voor het pensioen helemaal niet te bespreken.
Lees meer
 
 
Lage winstgevendheid voor banken een feit
Europese banken hebben momenteel een gemiddeld rendement op het eigen vermogen van 3% tot 5%. Dat is bijzonder laag. Toch zullen de banken moeten leren leven met deze lage winst.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
ZZP’ers halen veel werk binnen via bemiddelaars
Is bemiddeling van toegevoegde waarde voor zzp? Ruim de helft van de zzp’ers vindt van wel. Bijna 70% van de zzp’ers haalt voornamelijk opdrachten binnen via bemiddelaars.
Lees meer
 
 
Smartfunding voor MKB in Den Bosch
Voor ondernemers van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is het tegenwoordig complexer om financiering te krijgen. Maar er zijn steeds meer mogelijkheden. Vanaf 1 november start SmartFunding een vestiging in Den Bosch.
Lees meer
 
 
Internationaal vestigen versterkt bedrijf en economie
Wil Nederland blijven profiteren van de economische groei in het buitenland, dan wordt het des te belangrijker dat onze bedrijven zich internationaal vestigen.
Lees meer
 
Overheid verwerkt eerste SI-UBL succesvol via eVerbinding Contentpartner
De overheid maakt zich klaar om vanaf 1 januari 2017 e-facturen te verwerken. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken levert daarom nu al een actieve bijdrage om haar leveranciers te ontsluiten op het e-facturatienetwerk van Simplerinvoicing. In de afgelopen periode hebben meerdere partijen deelgenomen aan deze activatiecampagne van Simplerinvoicing.
 
Agro-fiscaal overleg dinsdag 15 November 2016 Opleiding
Dinsdag 15 november bent u weer van harte welkom in Apeldoorn voor het periodieke agro-fiscaal overleg. Het overleg is bedoeld voor adviseurs (accountants, relatiebeheerders, fisca-listen, etc.) die werkzaam zijn in de agro-praktijk en periodiek willen overleggen en ervaringen uitwisselen met collega’s onder leiding van drs. Aart Klumpenaar RB. Omdat wij hierbij werken met een kleine […]
 
Product specialist Visionplanner Cloud Vacature
Visionplanner helpt administratie- en accountantskantoren hun expertise optimaal in te zetten voor hun klanten. Daar zijn we goed in en we hebben een ambitieuze groeidoelstelling! Maar onze klanten moeten wel goed gebruik kunnen maken van onze software. En daar speelt de product specialist precies een belangrijke rol. Onze product specialisten helpen onze nieuwe klanten goed […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn