Nyhedsbrev uge 25, 2020

Velkommen til Dansk PersonTransports nyhedsbrev. Her får du hver uge de seneste og mest relevante nyheder direkte i din inbox.
Husk, du kan skrive til mbr@dpt-dk.org, hvis du har noget, du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

God fornøjelse

Hvis du hellere vil læse nyhedsbrevet i din browser, så klik her 

En måned med plexiglas i taxien: Det er positivt

Efter en lille måned med plexiglas mellem for- og bagsæde i taxien fortæller vognmand Kim Marker fra Dantaxi i København, hvordan det er gået. ”Hvis passagererne kommenterer det, siger de, at det er positivt,” fortæller han.

Læs mere her

Ny aftale udfaser hjælpepakkerne – erstattes af genopretningspakke.

Ny politisk aftale udfaser hjælpepakkerne og opretter en ny genopretningspakke. ”Det er gode initiativer til næste umiddelbare fase, men der er uklarheder og knaster, der skal redes ud”, siger adm. dir. i DPT Michael Nielsen.

Læs mere her

Afhentninger i lufthavnen: Det skal du være opmærksom på

Fra mandag 15. juni skal chauffører og andre relevante partnere være opmærksom på at bære maske og have dokumentation klar, så snart de træder ind i terminalområderne.

Læs mere her

Nu kan danskere rejse til flere lande – og flere turister kan besøge os

Torsdag 18. juni fortalte udenrigs- og justitsministrene, at der om en lille uge åbnes for besøg til og besøgende fra endnu flere lande i EU og Schengenområdet, hvis de overholder bestemte kriterier. ”Mere turisme kan betyde mere forretning,” siger Michael Nielsen adm. dir. i DPT.

Læs mere her

Klagenævnet for Udbud: Trafikselskaber risikerer ”uden virkning” og økonomisk sanktion, hvis de frafalder mindstekrav i igangværende kontrakter uden at iværksætte nyt udbud

I en kendelse fra 19. maj 2020 i en klagesag mod FynBus, Sydtrafik & Midttrafik fik klageren medhold i, at trafikselskaberne havde handlet i strid med ligebehandlingsprincippet og gennemsigtighedsprincippet i forsyningsvirksomhedsdirektivet ved i en igangværende rammeaftale at frafalde et mindstekrav om pladskrav for to vogntyper i rammeaftale ”FV6 – FlexVariabel” uden at gennemføre en ny udbudsprocedure. Klagenævnet for Udbud erklærede den nævnte rammeaftale for uden virkning fra og med 1. august 2020 for så vidt angår kørsel med de to vogntyper og pålagde trafikselskaberne en økonomisk sanktion på 3 mio. kr.

Læs mere her

Hvorfor ikke fjerne spærretiden?

Dansk PersonTransport undrer sig over, at regeringen og myndighederne ikke skruer på en oplagt knap for at dæmme op for danskernes forbrug – og taxi-brug – nemlig at ændre tidsgrænsen for, hvornår virksomheder skal lukke fra midnat til f.eks. kl. 2 om natten.

Læs mere her

Påmindelse om udbud:

Midttrafik, Fynbus og Sydtrafik minder om, at der gennemføres genudbud af vogntype 5 og 6 i FV6 – Flex Variabel, på baggrund at klagenævnets afgørelse 19. maj 2020.

Leverandører, der har fået opsagt rammeaftaler for type 5 og 6 vogn i FV6 – Flex Variabel, skal derfor byde ind igen i genudbuddet for at opretholde deres mulighed for kørsel, efter 1. august 2020.  
Der er budfrist 29. juni 2020. 

Igangværende udbud:

Der er i øjeblikket igangværende udbud af personbefordring. Du kan læse mere via nedenstående link, hvor vi har lavet en oversigt over udbudene.
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Vil du ikke modtage nyhedsbrevet længere? Klik her for at fjerne dit navn fra listen


Vores adresse er:
Dansk PersonTransport Nørre Farimagsgade 11 København K 1364 Denmark

Copyright © 2020 Dansk PersonTransport, All rights reserved.