SER-advies: maak flexwerkers meer betrokken bij OR
Flexmarkt
Online versie
PW
SER-advies: maak flexwerkers meer betrokken bij OR
De Sociaal-Economische Raad (SER) wil dat flexwerkers meer worden betrokken bij de ondernemingsraad van een bedrijf. Daarom zouden zij eerder de mogelijkheid moeten krijgen om te stemmen voor de OR en zichzelf als kandidaat-lid aan te melden.
 
(advertorial)
JanusID
Voorkom identiteitsfraude
Het identificeren van iemand zijn identiteit is in de flexmarkt van groot belang. Maar de wijze waarop identiteitsverificatie vandaag de dag wordt uitgevoerd brengt grote risico’s met zich mee. Een weloverwogen keuze kunnen maken tussen uitbesteden of zelf doen?
PW
Aantal online vacatures 19% gegroeid
In het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal online vacatures met 18,6% gestegen vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernels bigdatatool voor online vacatures.
PW
ABU en NBBU stemmen cao’s op elkaar af
ABU en NBBU hebben vanaf 30 december 2019 nieuwe, vereenvoudigde en geharmoniseerde cao’s voor alle 850.000 uitzendkrachten in Nederland. “Dit is de grootste cao-herziening in 25 jaar”, zegt ABU-directeur Jurriën Koops.
PW
Perspectiefverklaring mogelijk voor meer uitzendkrachten
Het aanvragen van een hypotheek via een zogeheten perspectiefverklaring is nu mogelijk voor vrijwel alle uitzendkrachten. Daarvoor mogen zij ook een externe taxateur inschakelen; tot nu toe was dat alleen mogelijk via een taxateur van het uitzendbureau.

alt
Erasmus Masterclass Financieel & Lean Management voor HR
Wilt u meer kennis opdoen over financiën, performance- en Lean management? Wilt u meer invloed uitoefenen als HR-professional op deze terreinen? In deze masterclass i.s.m. Erasmus Universiteit Rotterdam gaat u 2 dagen aan de slag met uw eigen praktijkcase. 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright